kayhan.ir

کد خبر: ۶۶۳۳۲
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۱
بیانیه مشترک 53 مقام امنیتی آمریکا:

برجام را با تحریم‌های تروریسم حقوق بشری و موشکی کامل کنید!

53 مقام امنیتی آمریکا در بیانیه‌ای مشترک، برجام را گامی بی‌نظیر دانسته و تاکید کردند که می‌بایست این اقدام با تحریم‌های تروریسم، حقوق بشری و موشکی تکمیل شود.

سرویس سیاسی-

53 مقام امنیتی آمریکا با انتشار بیانیه‌ای مشترک از اجرایی شدن برجام استقبال کردند و آن را اقدامی بی‌نظیر دانستند.
در این بیانیه آمده است: ایران گام‌های لازم برای محدود کردن برنامه هسته‌ای خود را براساس توافق هسته‌ای برداشته است. ایران دوسوم سانتریفیوژهایی را که داشت کاهش داد، آن‌ها اورانیوم غنی‌سازی شده خود را 99 درصد کاهش دادند، همچنین قلب رآکتور اراک را از کار انداختند و بخش زیادی از آب سنگین خود را به خارج منتقل کردند. این مسئله‌ای است که پیش از این ایران هرگز انجام نداده بود.
در بخش دیگری از بیانیه آمده است: «رفتار آمریکا باید این واقعیت را به ایران نشان دهد که اجرای برجام به معنای حل اختلافات ما نیست.آمریکا باید همچنان با تحرکات ایران در منطقه خاورمیانه، سیاست خارجی و حمایت از تروریسم  این کشور مخالفت جدی نماید. اقدامات آمریکا علیه ایران به خاطر حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر و برنامه موشک‌های بالستیک با تحریم کردن این کشور تکمیل خواهد شد.»
برخی از اعضای برجسته این گروه 53 نفره شامل «گراهام الیسون» (دستیار وزیر دفاع آمریکا)، «زبیگنیو برژینسکی» (مشاور سابق امنیت ملی آمریکا)، «ویلیام فالون» (فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا)، «رایان کروکر» (سفیر سابق آمریکا در پاکستان، افغانستان، سوریه، کویت و لبنان)، «فیلیپ گردون» (دستیار مخصوص رئیس جمهور آمریکا)، «کورتزر» (سفیر سابق آمریکا در مصر و اسراییل)، «جان لیمبرت» (دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در رابطه با ایران)، «ولی رضا نصر»، «ریچارد نفیو» (معمار تحریم‌های ضد ایرانی)، «جوزف نای» (دستیار وزیر دفاع )، «پل اونیل» (وزیر خزانه‌داری آمریکا) و «ویلیام پری» معاون (وزیر دفاع آمریکا) هستند.
 نفوذ، کلید آمریکا
 برای مقابله با ایران
پایگاه خبری المانیتور در گزارشی نوشت: به عقیده تل‌آویو منافعی که برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) دارد، از مضرات آن بیشتر است، هرچند که ممکن است اکنون این مسئله را به صورت علنی اعلام نکنند.
در ادامه گزارش آمده است: در طول 15 سال گذشته، ایران مسیری مداوم را در راستای ظرفیت هسته‌ای طی کرده است. اما اکنون این مسیر مسدود شده، به عقب رانده شده و در فاصله‌ای معقول از آن اهداف، متوقف شده است. این یک رخداد واقعی است.
به گزارش فارس، المانیتور تاکید کرد: کاخ سفید به رهبری باراک اوباما معتقد است که نزدیک‌تر کردن ایران به غرب و باز کردن فضای اقتصادی ایران و بطور کلی جامعه در برابر نفوذ غرب ذیل توافق هسته‌ای، عواملی هستند که می‌توانند روند تغییرات داخلی در ایران و نزدیک‌تر کردن انقلاب به پایان را تسریع کنند.
 جاش ارنست: تحریم‌ها را ادامه می‌دهیم
«جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید در کنفرانس خبری گفت: دولت ایران پذیرفته است که نظارتی بی‌سابقه صورت بگیرد.
ارنست افزود: اگر آنطور که برخی می‌خواستند به ایران حمله می‌کردیم، برنامه آن‌ها تا این حد عقب نمی‌رفت و ضمنا نمی‌توانستیم در جهان چنین همراهی برای رویارویی با برنامه هسته‌ای ایران ایجاد کنیم.
وی در ادامه گفت: تحریم‌های موشکی نشان می‌دهد که ما بسیار جدی هستیم و آن‌ها را نسبت به اقدامات مخربشان پاسخگو نگه می‌داریم.
 عدم تاثیرگذاری برجام بر بازارهای مالی
 و تجاری ایران
پایگاه خبری لوبلاگ در گزارشی نوشت: بازارهای مالی و تجاری ایران تاکنون از برجام تاثیری نپذیرفته‌اند.
در ادامه گزارش آمده است: در اقتصاد ایران گره‌ها و تنگناهایی وجود دارد که برداشته شدن این گره‌ها نیازمند تغییرات در اقتصاد داخلی این کشور است.
در همین حال، اندیشکده «شورای روابط خارجی اروپا» در گزارشی نوشت: گرچه تحریم‌ها اکنون لغو شده اما تاثیر آن بر اقتصاد ایران زمان‌بر خواهد بود. علاوه بر تحریم، سوء‌مدیریت داخلی نیز مدتهاست اقتصاد ایران را تحت‌تاثیر قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری‌ها، «رابرت گیتس» رئیس اسبق سازمان جاسوسی آمریکا(سیا) در مصاحبه با یاهونیوز گفت: ایالات متحده بیش از ایران به دنبال توافق هسته‌ای بوده است.