رئیس جمهوری در دیدار مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی:
ایران عضوی فعال در صنعت هستهای صلحآمیز خواهد بود
رئیس جمهوری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران عضوی فعال در صنعت هستهای صلحآمیز خواهد بود، تأکید کرد: آژانس بینالمللی انرژی اتمی در کنار وظیفه پایش و نظارت بر فعالیتها، به سایر وظایف و مسئولیتهای حقوقی خود به ویژه در زمینه انتقال فناوری پیشرفته صلحآمیز هستهای و نیز امنیت فناوریهای هستهای هم فعال باشد و در این بخشها به گونهای یکسان با اعضا رفتار نماید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر دیروز در دیدار یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، حل و فصل موضوع هستهای ایران را یکی از نمونههای مهم در تاریخ دیپلماسی معاصر دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران همکاریهای خود را با آژانس بینالمللی اتمی ادامه خواهد داد و به تعهدات خود در برجام تا زمانی که طرف مقابل به تعهدات خود پایبند باشد، متعهد خواهد ماند.
رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره به صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهایاش متعهد بوده و خواهد بود، تصریح کرد: حتی اگر روزی انپیتی، پادمان و نظارتی از سوی آژانس بینالمللی اتمی نیز وجود نداشته باشد، از لحاظ دینی و اخلاقی خود را متعهد میدانیم که به سمت سلاح کشتار جمعی منحرف نشویم.
روحانی در ادامه با یادآوری مسئولیتها و وظایف آژانس بینالمللی اتمی در قبال اعضای این نهاد، اظهار داشت: آژانس همچنان که طبق اساسنامه در زمینه پایش و نظارت بر فعالیتهای هستهای تلاش میکند، وظیفه دارد در انتقال فناوریهای پیشرفته صلحآمیز نیز به سایر کشورها کمک کند.
رئیس جمهوری اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضوی متعهد در آژانس بینالمللی اتمی انتظار دارد در خصوص فناوریهای صلحآمیز و نوین صنعت هستهای عضوی فعال در عرصه جهانی باشد و آژانس نیز از این حضور حمایت نماید.
یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز در این دیدار برجام را یک رویداد بزرگ دانست و با تبریک این موفقیت بزرگ هستهای به روحانی و ملت ایران، اظهار داشت: آژانس و خود بنده متعهد هستیم تا در خصوص اجرای برجام رویکردی حقوقی، بیطرفانه و غیرسیاسی داشته باشیم و علاقهمند هستیم همکاریهای خود با تهران را در جهت اعتمادسازی هر چه بیشتر گسترش دهیم.
مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با تاکید بر موافقت کامل خود با سخنان رئیس جمهوری کشورمان در خصوص وظایف و مسئولیتهای یکسان آژانس در قبال کشورهای عضو، گفت: مسئولیت آژانس فقط در خصوص صلح نیست، بلکه در زمینه توسعه فناوریهای صلحآمیز هستهای نیز وظایفی برعهده دارد و باید نسبت به انتقال فناوریهای جدید از کشورهای توسعه یافته به کشورهای در حال توسعه کمک کند.
یوکیا آمانو در خصوص امنیت فعالیتهای هستهای نیز گفت: در فضای جدیدی که بوجود آمده در این زمینه میتوانیم همکاریهای گستردهای با یکدیگر داشته باشیم.
اطلاع رسانی درخصوص مدرنسازی
راکتور اراک
«یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی که بامداد دیروز(دوشنبه) به منظور انجام سفری یک روزه پس از آغاز اجرای برجام و برای دیدار با مقامات کشورمان وارد تهران شد، ضمن دیدار با «علیاکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی در جمع خبرنگاران حاضر شد و ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران، دیدار و گفتوگویش با صالحی را بسیار سازنده خواند.
وی در این باره گفت: گفتوگوهای بسیار سازندهای با صالحی داشتم و توافق کردیم که به همکاریهای دوجانبه ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادامه دهیم.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادامه داد: سفر من به تهران در برهه بسیار مهمی انجام شد، زیرا تنها دو روز قبل اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اتفاق افتاد، بعد از آنکه آژانس تائید کرد که ایران اقدامات مقدماتی لازم را تکمیل کرده است.
وی با ذکر این نکته که روابط بین ایران و آژانس اکنون وارد فاز جدیدی شده است، افزود: آمادگی داریم که همکاریهای خود را به همین نحو ادامه دهیم و در مقابل هم همکاری کامل ایران لازم است.
علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان نیز پس از دیدار و گفتوگو با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: در ارتباط با مدرنسازی راکتور اراک در آینده نزدیک شاید ظرف هفته آینده خبرهای خوب و خوشی را به اطلاع مردم برسانیم که چقدر الان پیشرفت کردهایم.
روابط ایران با کشورهای اروپایی
سنتی و دوستانه است
همچنین رئیس جمهور کشورمان روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای اروپایی از جمله لوکزامبورگ را سنتی و دوستانه دانست و بر تقویت و تحکیم مناسبات همه جانبه میان دو کشور تأکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی در دیدار «دیبارتولومئو» رئیس مجلس نمایندگان لوکزامبورگ با بیان اینکه روابط نزدیک و خوب دولتها همواره به نفع دو ملت خواهد بود، گفت: روابط پارلمانی میتواند زمینهساز روابط بهتر دولتها باشد و با اجرای توافق برجام نیز، شرایطی بوجود آمده تا ایران و لوکزامبورگ بتوانند ارتباطات گستردهتری با هم داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه مذاکرات ایران با 1+5 دستاورد بزرگی برای تاریخ دیپلماسی جهان و گفتوگو است، گفت: پیام این توافق آن بود که میتوان مسایل پیچیده را از طریق گفتوگو حلو فصل کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا در زمینه حل مسایل مهم منطقهای با دیگر کشورهای جهان همکاری کند، خاطر نشان کرد: ایران و لوکزامبورگ میتوانند در همه زمینههای مهم منطقهای و بینالمللی با هم رایزنی و مشورت داشته باشند.
«دیبار تولومئو» رئیس مجلس نمایندگان لوکزامبورگ نیز ضمن تبریک موفقیت ایران در مذاکرات هستهای و اجرای برجام، گفت: باید از موفقیت دیپلماسی و اعتماد کردن خرسند باشیم، چرا که این گشایش بنای مطمئنی را در جهت خدمت به جهانیان ایجاد کرده و میتوان از آن در راستای صلح و ثبات در همه نقاط دنیا استفاده کرد.
رئیس مجلس نمایندگان لوکزامبورگ، توسعه مناسبات ایران با کشورهای اروپایی را امری ضروری برشمرد و خواستار گسترش روابط دو کشور در همه زمینهها شد.