انتقاد دبیر جشنواره شعر فجر از علاقه شبهروشنفکرها به سفارتخانهها(اخبار ادبی و هنری)
دبیر علمی دهمین جشنواره شعر فجر، در واکنش به کنارهگیری برخی از شاعران از این جشنواره گفت: شاعرانی که در هیچکدام از محافل دولتی حضور پیدا نمیکنند و محافل خارجی شعرخوانی را میپذیرند، شعرهای خوبی ندارند و به همین دلیل از این بازیها درمیآورند؛ وگرنه شاعران خوب ما از این بازیها ندارند.
به گزارش خبرگزاریها، اسماعیل امینی، دبیر علمی دهمین دوره جشنواره شعر فجر در نشستی خبری که روز گذشته برگزار شد، درباره طرح نام «یدالله رویایی» در دوره هشتم این جشنواره اظهار داشت:اگرچه نام یدالله رویایی و احتمال حضور آن در دورههای مختلف جشنواره شعر فجر بحث برانگیز شده، اما به راستی کدام یک از بچههایی که در حوزه ادبیات کار میکنند کتابهای یدالله رویایی را خواندهاند؟ یدالله رویایی اصلا کجای شعر ایران بوده است؟ نه شعرش شعر است و نه حتی مقالاتش، مقاله. او مقالهای درباره مولانا نوشته است که همه ابیاتش را از سنایی آورده و حتی وزن آنها را هم تشخیص نداده؛ کاری که یک مخاطب معمولی شعر به راحتی میتواند انجام دهد. وی افزود: سال گذشته ما به بسیاری از افراد در طیفهای مختلف زنگ زدیم و از آنها برای حضور در جشنواره دعوت کردیم اما بعضیها به دلایل شخصی تمایل نداشتند حضور پیدا کنند و برخی نیز کسب و کارشان در مخالفت است.برای مثال ما وقتی برای کنگرههای دفاع مقدس از برخی طیفهای روشنفکری دعوت میکنیم به ما میگویند ما در برنامههای دولتی شرکت نمیکنیم اما وقتی از همین افراد دعوت میکنیم که در سفارت یک کشور یا خارج از کشور برای دهه فجر شعر بخوانند قبول میکنند. این به خاطر آن است که این دعوت برای آنها یک سفر همراه دارد. البته از همین جنس شاعرانی هم داریم که خیلی خوب هستند و اینگونه رفتار نمیکنند؛ ولی آنها که شعرشان چیزی ندارد معمولا چنین رفتارهایی از خود نشان میدهند.
اسماعیل امینی در ادامه افزود: در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی جریان شعر فارسی تحولاتی پیدا کرده که نه از نظر اینکه ما خود طرفدار انقلاب هستیم بلکه حتی اگر از منظر یک ناظر علمی هم به آن نگاه کنیم میبینیم که شعر فارسی بعد از انقلاب چه به لحاظ رشد شاعران و چه گستردگی و تنوع گونههای شعری توسعه پیدا کرده است. در هیچ دورهای از تاریخ ایران ما به این اندازه شاعر زن نداشتهایم. همچنین میتوانیم بگوییم پدیدهای به عنوان شعر جوان و حتی شعر کودک مختص بعد از انقلاب است. جشنواره شعر فجرنیز پاسخی است به این پرشماری تولیدات ادبی و تعداد کتابهایی که در سال منتشر میشود. البته این هم هست که تنها جایی که کتابهای شعر در آن داوری میشوند فقط جشنواره شعر فجر نیست و جمعهای دیگر نیز میتوانند انتخابهای خود را داشته باشند. آرزوی ما هم این است که جمعی از نخبگان ادبی بتوانند کتابهای مورد نظر خود را در جایزهای دیگر انتخاب و معرفی کنند.