19 درصد واحدهای صنعتی کشور تعطیل است
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از تعطیلی 19 درصد از واحدهای صنعتی کشور خبر داد و گفت: همچنین 40 درصد از واحدهای صنعتی زیر ظرفیت واقعی اقتصادی فعالیت میکنند.
غلامرضا سلیمانی در جمع فعالان واحدهای تولیدی و صنعتی خراسان جنوبی در بیرجند افزود: تلاش داریم واحدهایی که تعطیل یا در شرف تعطیلی هستند را به چرخه تولید برگردانیم. وی با بیان اینکه حمایت از صنایع کوچک و متوسط یکی از سیاستهای دولت است، اظهار کرد: با راهاندازی بنگاهها و صنایع تولیدی کوچک و متوسط میتوان ایجاد اشتغال کرده و کسب و کار راه انداخت.
وی با تاکید بر جلوگیری از واردات بیرویه کالا به کشور عنوان کرد: سالانه 25 میلیارد دلار قاچاق در کشور اتفاق میافتد، که اگر این مبلغ در داخل سرمایهگذاری شود بسیاری از مشکلات و معضلات بیکاری حل و فصل میشود.
معاون صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی با بیان اینکه 10 هزار واحد صنعتی در کشور نیازمند سرمایه در گردش است، گفت: نیاز مالی این واحدها و طرحهای نیمه تمام بالای 80 درصد پیشرفت فیزیکی، 155 هزار میلیارد ریال است.
سلیمانی در جریان بازدید از چندین واحد تولیدی و صنعتی در شهرک صنعتی بیرجند افزود: سال گذشته نیز سرمایه در گردش و نقدینگی مورد نیاز برای تزریق به واحدهای صنعتی کشور بر اساس حجم تولید صنعت کشور حدود 180 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
وی با بیان اینکه تامین سرمایه در گردش واحدهای صنعتی فعال یکی از اولویتهای دولت است، گفت: لیست واحدهایی که سرمایه در گردش نیاز دارند و واحدهای نیمه تمامی که بالای 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته تهیه و در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته است تا به بانکهای عامل ابلاغ شود.
وی از انعقاد تفاهمنامهای فیمابین سازمان شهرکهای صنعتی و بانک صنعت و معدن برای تامین مالی واحدهای کوچک خبر داد و افزود: براساس این تفاهمنامه این بانک قول تامین دو هزار میلیارد تومان را داده است.
وی با بیان اینکه تاکنون این بانک یک هزار میلیارد تومان تامین مالی کرده است، گفت: دولت نیز قول 200 میلیارد تومان یارانه تولید را داده که در این راستا تفاهمنامهای بین وزارت صنایع و سازمان مدیریت منعقد شده است. معاون صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی، معافیت مالیاتی برای واحدهدی صنعتی را یکی از مزایای دولت برای این واحدها ذکر کرد و یادآور شد: واحدهای صنعتی که تا سال 95 به بهرهبرداری برسند تا 13 سال از معافیت مالیاتی برخوردار میشوند.
سلیمانی همچنین از تخفیف 10 درصدی واگذاری زمین برای ایجاد واحدهای صنعتی در مناطق محروم خبر داد و افزود: کاهش آورده از 30 درصد به 15 درصد، یک سال تنفس برای بازپرداخت تسهیلات و ارتقا اقساط بعد از یک سال از 36 ماه به 42 ماه از دیگر فرصتهایی است که دولت در اختیار سرمایهگذاران واحدهای صنعتی در مناطق محروم قرار داده است.