kayhan.ir

کد خبر: ۶۴۸۷۲
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۱

باز باران، با دردسرهای فراوان!(یادداشت خبرنگار)


باران یک موهبت بی‌بدیل الهی است که نزول آن علی‌القاعده باید مسرت‌بخش و نشاط‌آور باشد اما بارش باران به دلیل ضعف زیرساخت‌های شهری برای مردم اهواز بیشتر موجب زحمت و ناراحتی است. اکثر خیابان‌های اصلی شهر به دریاچه مبدل می‌شود و البته این تنها مختص روزهای بارانی نیست. و این مشکل تا چند روز پس از بارش باران نیز ادامه دارد و آب‌ها در سطح خیابان‌ها به صورت حوضچه‌های گسترده باقی می‌ماند و اسباب زحمت عابرین می‌شود.
بروز این مشکل به دلیل قدمت و فرسودگی شبکه فاضلاب و عدم توانایی شبکه در جذب‌ آب‌های سطحی است؛ چرا که به طور معمول این آب‌ها باید وارد سیستم فاضلاب شهری شده و از آنجا دفع شوند. اما متاسفانه سازمان آب و فاضلاب اهواز وظیفه دفع آب‌های سطحی را به عهده شهرداری می‌گذارد و از این طریق سعی دارد خود را به طور کامل از این امر مبرا سازد. در حالی که بسیار واضح است که سیستم فاضلاب هر شهر نقش تعیین‌کننده‌ای در هدایت آب‌های سطحی دارد. اما سال‌هاست که اهواز به این بیماری مزمن که رو به لاعلاجی می‌گذارد مبتلاست و اعتبارات بانک جهانی هم برای بهبود وضعیت فاضلاب این شهر کارگشا نبود و گویا عزمی ملی باید تاگره از کار فاضلاب اهواز بگشاید.
اما آن سوی ماجرا هم دیدنی است و اینکه شهرداری چه راهکاری در این خصوص اندیشیده؛ شهرداری کلان شهر اهواز نیروهای زحمتکش خود را حتی در زیر بارش باران با پاروملزم به هدایت آب به درون فاضلاب می‌کند؛ کسی نیست به آنها بگوید: اگر این شبکه کشش داشت که خودش آب‌های سطحی را فرو می‌برد؛ دیگر نیازی به هدایت ناگزیر شما نبود! اما راهکار دیگر شهرداری استفاده از خودرو‌های چاه خالی کن است؛‌به این طریق که آب‌های سطحی را به وسیله این خودروها کشیده و در زمین‌های اطراف شهر خالی می‌کند و در واقع آب‌ها را جابه‌جا می‌کنند؛ اکنون این پرسش به ذهن متبادر می‌شود که با محدودیت تجهیزات و ماشین‌آلاتی که همیشه شهرداری‌ها از آن گلایه دارند، خالی کردن آب دریاچه‌های سطح شهر با این خودروها چند روز به طول می‌انجامد؟
آبی که دیگر تنها آب باران نیست و بوی متعفن و رنگ نازیبایش خبر از انتشار انواع آلودگی‌ها و بعضا بیماری‌ها می‌دهد. خودروهایی که از درون این آب‌های آلوده عبور کرده و در نهایت به منازل خود می‌روند و ناخود‌آگاه بخشی از این آلودگی را به محیط منازل خود می‌برند و تبعاتی که در بلندمدت به صورت‌های مختلف از جمله آسم و آلرژی‌هایی که این روزها اکثر مردم اهواز با آن دست به گریبانند، خود را نشان می‌دهد.
ظریفی می‌گفت عکس‌های امسال آبگرفتگی معابر را نگه دار برای سال‌های دیگر تا مجبور نباشی دوباره برای عکسبرداری به زحمت بیفتی؛ چون سال‌هاست اینجا همین وضعیت است و فکر نمی‌کنم تا سال آینده هم این وضعیت تغییری کند.
فاطمه زورمند