معماى پیچیده هندبال در انتخابى المپیک ٢٠١٦
راه پر افت و خیز هندبالیستهای ایران در قطر، لهستان یا اسپانیا
قهرمان مسابقات قهرمانی آسیا جواز حضور در المپیک را به دست خواهد آورد و تیمهای دوم و سوم آسیا برای گرفتن سهمیه به قطر، لهستان یا اسپانیا میروند.
جام طلایى قهرمانى هندبال ٢٠١٥ جهان براى فرانسه حاوى بلیت المپیک ٢٠١٦ ریودوژانیرو هم بود تا در کنار برزیل میزبان دو تیم این مسابقات تاکنون مشخص شده باشد، اما تکلیف ١٠ تیم دیگر المپیک چگونه تعیین خواهد شد؟
راهى پیچیده که کمیته بین المللى المپیک به تایید رسانده است؛ مسابقات انتخابى المپیک در آسیا نکات حساسى براى هندبال کشورمان به همراه دارد. قهرمان این مسابقات که از 23 آبان تا 6 آذر 1394 در قطر برگزار خواهد شد جواز حضور در المپیک را به دست خواهد آورد، ضمن اینکه تیمهاى رده دوم و سوم آسیا هم به دور نهایى انتخابى المپیک که در سه گروه چهار تیمى به میزبانى سه کشور قطر،لهستان و اسپانیا در اردیبهشت ١٣٩٥ برگزار خواهد شد به رقابت خواهند پرداخت.
سیستم پیچیده انتخاب تیمها و میزبانان مرحله نهایی به شرح زیر است:
١. میزبانان: براساس رده بندى قهرمانى جهان قطر، سه کشور قطر،لهستان و اسپانیا حق میزبانى گروههاى انتخابى نهایى را خواهند داشت. اگر قطر در انتخابى آسیا اول شود، حق میزبانى قطر به تیم پنجم جهان یعنى دانمارک مىرسد. اگر هر کدام از دو تیم لهستان یا اسپانیا در قهرمانى اروپا ٢٠١٦ بعنوان تیم اول جواز حضور در المپیک را بدست آورند، تیم ششم دنیا یعنى کرواسى صاحب میزبانى میشود.
در اجلاس شهریور ماه فدراسیون بینالمللی هندبال پیشنهاد جالبی به تصویب رسیده که براساس آن به کمیته بینالمللی المپیک پیشنهاد شده است که میزبانی سه گروه انتخابی المپیک بین سه قاره مختلف که در این رقابتها نماینده دارند توزیع شود که این مصوبه بایستی در کنگره در پیش IHF در سوچی روسیه (15 تا 17 آبان) به تصویب نهایی برسد.
٢. تیمهاى رقابتهاى انتخابى: ٤ تیم قهرمان قارههاى آسیا، اروپا، آفریقا و آمریکا که انتخابی آن در کانادا برگزار شده و آرژانتین است جواز حضور در المپیک را به دست خواهند آورد. ٦ تیم باقیمانده هم تیمهاى اول و دوم رقابتهاى انتخابى المپیک مرحله نهایی خواهد بود، جایى که علاوه بر قطر (اگر قطر در آسیا اول نشود) - لهستان، اسپانیا، دانمارک،کرواسى و آلمان و تیمهاى دوم انتخابى آفریقا (یک تیم)، آمریکا (شیلی)، اروپا (دو تیم) و آسیا (دوتیم) شرکت خواهند داشت. اگر قطر در آسیا قهرمان شود احتمال حضور تیم هشتم جهان یعنى اسلوونى یا تیم نهم مقدونیه هم وجود خواهد داشت.
در صورت قهرمانى قطر تیم ایران باید با کسب عنوان نایب قهرمانى آسیا در گروه دوم مرحله نهایی در اسپانیا به میدان برود که با حساب احتمالات فعلى، کرواسى و تیم سوم قهرمانى اروپا هم در این گروه سید بندى خواهد شد.
تیم سوم آسیا در گروه سه انتخابی حضور خواهد داشت.
مراحل انتخابى المپیک در قارهها:
آسیا: میزبان قطر، 23 آبان تا 6 آذر 1394 ( قهرمان مستقیم به المپیک، تیمهاى دوم و سوم به انتخابى نهایی صعود مىکنند)
اروپا: قهرمانى اروپا میزبان لهستان از ١٧ تا ٣١ ژانویه ٢٠١٦ ( قهرمان مستقیم به المپیک، تیمهاى دوم و سوم به انتخابى نهایی صعود مىکنند)
آفریقا: مصر، ژانویه ٢٠١٦( قهرمان مستقیم به المپیک، تیم دوم به انتخابى نهایی صعود مىکند)
آمریکا: کانادا ١٦ تا ٢٥ جولاى ٢٠١٥ ( قهرمان یعنی آرژانتین به المپیک صعود کرده، تیم دوم یعنی شیلی در گروه یک انتخابى رقابت خواهد کرد)
گروه بندی مرحله نهایى انتخابى المپیک ٢٠١٦ ریودوژانیرو:
زمان: ٧ تا ١٠ آوریل ٢٠١٦
گروه یک: میزبان قطر ( در صورت قهرمانى قطر در آسیا: لهستان)
تیمها:قطر (یا میزبان جدید)، آلمان، شیلی و تیم دوم قاره آفریقا
گروه دو: میزبان لهستان ( در صورت قهرمانى قطر در آسیا: اسپانیا)
تیمها: لهستان، کرواسى، تیم دوم آسیا و تیم سوم قهرمانى اروپا
گروه سه: میزبان اسپانیا ( در صورت قهرمانى قطر در آسیا: دانمارک)
تیمها: اسپانیا، دانمارک، تیم سوم آسیا و تیم دوم قهرمانى اروپا
از هر گروه دو تیم اول و دوم جواز حضور در المپیک ٢٠١٦ را به دست خواهند آورد تا مجموعه 12 تیم حاضر در ریو دو ژانیرو را تشکیل دهند.