kayhan.ir

کد خبر: ۵۸۳۵۳
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۰
یک کارشناس اقتصاد:

امضای برجام تنها یک اثر روانی مختصر در اقتصاد می‌گذارد

یک کارشناس اقتصاد مسکن از تاثیر امضای برجام در حد یک اثر روانی مختصر در بخش مسکن و یا دیگر بخش‌های اقتصاد در صورت عدم اراده دولت بر خروج از رکودسخن گفت.

بیت‌ا... ستاریان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار داشت: اگر اداره‌ای از طرف دولت بر خروج از رکود باشد مسکن هم از شرایط فعلی خارج می‌شود، در غیر این صورت امضای برجام تنها یک اثر روانی مختصر در بخش مسکن یا دیگر بخش‌های اقتصاد به جا می‌گذارد.
ستاریان با بیان اینکه هم‌اکنون در حال طی کردن دوره‌ای هستیم که تمام صنایع وابسته به ساختمان در حال ورشکستگی هستند، گفت: در صورت ادامه رکود، بیش از 70 درصد صنایعی که به طور مستقیم و غیرمستقیم به بخش ساختمان وابسته هستند ورشکست خواهند شد و احتمال احیای مجدد آنها تا چند سال آینده وجود نخواهد داشت.
این کارشناس اقتصاد مسکن ادامه داد: اگر دولت برنامه‌های خروج از رکود را پیدا نکند و در ماه‌های آینده به داد صنایعی که مستقیم و غیرمستقیم به بخش مسکن وابسته هستند نرسد، این صنعت به 40 سال قبل برمی‌گردد.
وی افزود: البته ممکن است در بخش مسکن طی ماه‌های آینده با خودزایی اقداماتی انجام شود و با رونق معاملات، رونق به این بخش برگردد اما ریسک آن بسیار بالا و خطرناک است.
ستاریان با بیان این که احیای رونق در بدنه ساختمان ابتدا از طریق واردات و بعد از طریق کانال‌های دیگر انجام می‌شود، گفت: در این صورت باید یک دوره چهار پنج ساله را برای رسیدن به شرایط مطلوب طی کنیم. یعنی سال آینده با یک سری ماشین‌آلات فرسوده، کارگران اخراج شده و کارخانجات ورشکست شده مواجه می‌شویم؛ حال آن که احیا کردن این کارخانجات در حال حاضر بسیار ساده‌تر از زنده کردن آنها در سال‌های آینده است.
به گفته وی بخش مسکن می‌تواند توسط اقتصاد کلان از رکود بیرون بیاید یا اقتصاد کلان می‌تواند از کانال مسکن از رکود خارج شود. هر دو این راهکارها مستلزم برنامه‌های پشتیبانی و اراده خروج از رکود دولت است، لذا این انتظار نابجایی است که مسکن خود به خود از رکود بیرون بیاید.