آیتالله جنتی در خطبههای نمازجمعه تهران:
مراقب باشید طرف مقابل ما عهدشکن است تحریمها باید لغو شود
خطیب نمازجمعه تهران گفت: باید لغو تحریمها جدی گرفته شود، اگر تحریمها لغو شود نشاندهنده به نتیجه رسیدن برجام و مذاکرات هستهای است اما اگر طرف مقابل به دنبال عهدشکنی در این زمینه بود و میخواست به جای لغو تحریمها آنها را متوقف و یا تعلیق کند، نشان میدهد که برجام نتیجهای نداشته و بیفایده بوده است اما امیدواریم تحریمها لغو شوند.
به گزارش خبرگزاری فارس، آیتالله احمد جنتی در خطبههای نماز جمعه پایتخت با اشاره به تشییع با شکوه و معنادار سردار شهید همدانی، اظهار داشت: اینگونه موارد اوج علاقه ملت ایران به شهدا و موضع جمهوری اسلامی ایران را به دشمنان نشان میدهد.
وی با اشاره به فاجعه منا، گفت: فاجعه منا غم و غصه دلهای ما را زیاد کرد، در حرم امن الهی در روز عید قربان در لباس احرام در آن هوای گرم، عدهای زیر دست و پا له شدند و عدهای از تشنگی جان خود را از دست دادند، خدا آل سعود را لعنت کند و انتقام این مظلومان را از آن ظالمان بگیرد.
خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه قریب به 400 نفر ایرانی در فاجعه منا کشته شدهاند، تصریح کرد: بیکفایتی حاکمان آلسعود قطعی است، کمیته حقیقتیاب که چندین بار تشکیل آن از سوی مسئولان ایرانی بیان شده باید پیگیری شود، همه کشورهای اسلامی باید به فاجعه منا رسیدگی کنند تا مشخص شود علت اصلی این فاجعه چه بوده است، مطمئنم تا زمانی که آمریکا از آلسعود پشتیبانی میکند، کمیته حقیقتیاب در نهایت یک قطعنامهای صادر و آلسعود را محکوم میکند و موضوع به پایان میرسد، یعنی اتفاق خاصی نمیافتد.
وی تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب پساز فاجعه منا در سخنانشان آل سعود را به عکسالعملهای خشن و سخت تهدید کردند و همین تهدیدات ایشان موجب شد که آل سعود جنازهها را به ایران تحویل دهد و امیدواریم روزی این تهدیدات عملی شوند، پس از بیانات رهبر انقلاب، حاکمان آل سعود قدری عقبنشینی کردند و همکاریهایی را با ایران داشتند، خداوند عزت رهبر انقلاب را زیاد کند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه دولت و دستگاه دیپلماسی ایران باید مجدانه موضوع فاجعه منا را پیگیری کند، گفت: نباید اجازه دهیم فاجعه منا به فراموشی سپرده شود، جان باختگان در فاجعه منا مهاجر الیالله بودند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برجام و تصویب طرح مربوط به توافق هستهای در مجلس و تأئید آن در شورای نگهبان، گفت: بررسی مراحل برجام در ایران بالاخره به پایان رسید، مصوبه مجلس درباره برجام مربوط به اجرای توافق هستهای یا همان برجام نبود، عدهای تصور میکنند مصوبه مجلس به معنای تصویب اجرای برجام در ایران است که اینطور نیست.
آیتالله جنتی ادامه داد: برجام در شورای عالی امنیت ملی مطرح شده و اعضای این شورا نظرشان را درباره توافق هستهای دادند و اجرای آن را تأیید کردند اما هنوز رهبر معظم انقلاب آن را امضاء نکرده است.
وی یادآور شد: کار مجلس (تصویب طرح مربوط به برجام) در حاشیه برجام بود که دولت را موظف کرد در جریان اجرای برجام، اقدامات متقابلی را متناسب با کارهای آمریکا انجام دهد و چارچوب مصوبات شورای عالی امنیت ملی را رعایت کند، به نظرم مصوبه مجلس خوب بود، خدا خیرشان دهد، نمایندگان مجلس زحمات زیادی کشیدند.
دبیر شورای نگهبان همچنین تأکید کرد: از کمیسیون ویژه بررسی برجام نیز تقدیر و تشکر میکنم، اعضای این کمیسیون هم در جریان بررسی ابعاد برجام زحمات زیادی متحمل شدند، اینکه زحمات آنها به نتیجه رسید یا نه، بنده با آن کاری ندارم ولی زحمات اعضای کمیسیون ویژه بررسی برجام برای ما قابل تقدیر و تشکر است.
وی اضافه کرد: باید مراقب باشیم که طرف مقابل ما عهدشکن هستند و پای عهد و پیمانشان نمیمانند، باید ببینیم در اجرای برجام 1+5 چه میکند، آنان هزاران بهانه میآورند و به جای اینکه ما آنان را محکوم کنیم، آنان ما را محکوم میکنند، راه برای شیطنت طرف مقابل بسیار باز است لذا باید به شدت مراقب باشیم.
آیتالله جنتی با بیان اینکه باید از حداکثر ظرفیت توافقنامه هستهای به نفع خودمان استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: رسانهها درباره برجام اطلاعرسانیهای خوبی کردند، به نظرم بهتر است موضوع برجام را دیگر تمام شده تلقی کنیم و در محافل عمومی آن را مورد بحث قرار ندهیم، اینکه خیر بود یا شر، خوب بود یا بد، هرچه بود تمام شده بدانیم و سراغ پیگیری حقوقمان از سند توافق هستهای برویم و مراقب شیطنت طرف مقابل باشیم.
خطیب موقت نماز جمعه تهران در بخشی از سخنان خود با اشاره به موضوع لغو تحریمها، تاکید کرد: لغو تحریمها فلسفه توافق هستهای است، باید لغو تحریمها جدی گرفته شود، اگر تحریمها لغو شود نشاندهنده به نتیجه رسیدن برجام و مذاکرات هستهای است اما اگر طرف مقابل به دنبال عهدشکنی در این زمینه بود و می خواست به جای لغو تحریمها آنها را متوقف و یا تعلیق کند، نشان میدهد که برجام نتیجهای نداشته و بیفایده بوده است اما امیدواریم تحریمها لغو شوند.
وی خاطر نشان کرد: برخوردهای افراطی و تفریطی با موضوع برجام نباید وجود داشته باشد، اگر در برابر طرف مقاومت و ایستادگی نکنیم، فردا روزی میگویند باید اسرائیل را به رسمیت بشناسیم، حقوق زن و مرد هم باید مساوی باشد، باید حکم قصاص را برداریم، باید ارتباطتان را با حزبالله لبنان و مقاومت در منطقه قطع کنید و ...، ولی آنان بدانند ما تا آخر ایستادهایم و ارتباطمان را با همه انقلابیون اسلامی تا آخرین قطره خونمان حفظ میکنیم.
امام جمعه موقت تهران بر همین اساس، یادآور شد: غرب به دنبال حکومت بر منطقه است، آنان میخواهند منطقه و جمهوری اسلامی ایران را قبضه کنند، آنان میخواهند سیاستهایشان را در ایران حاکم کنند و بسیار هم در این مورد جدی هستند؛ آنان به دنبال نفوذ به ارکان مختلف نظام هستند، یکی از ارکان تصمیمگیری در کشور مجلس شورای اسلامی است، سعی میکنند هرچه میتوانند عوامل و نفوذیهای خودشان را به مجلس بفرستند.
وی ادامه داد: میخواهند در تصمیمات دولت هم نفوذ کنند، میخواهند درباره فرهنگ در جمهوری اسلامی ایران، فرهنگ غربی را حاکم کنند، این موارد سیاستهایی است که آنان به دنبال آن هستند، بعد از برجام سراغ این موارد خواهند آمد، اما انشاءالله این آرزوها را به گور خواهند برد.
آیتالله جنتی با اشاره به سومین انتفاضه فلسطینیها، گفت: عزیزان فلسطینی با حرکتهای انتحاری کشته شدند، انشاءالله امیدواریم این انتفاضه سوم موجب شود مسجدالاقصی از تعرض غاصبان سرزمین فلسطین آزاد شود.
وظیفه مردم در امر به معروف و نهی از منکر
فقط گفتن و رفتن است
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام سید احمد زرگر، دبیر ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران، گفت: قانون خوب اگر خوب عمل نشود، مثمر ثمر نیست و لازم است، بسترهای لازم برای اجرای قانون فراهم شود. عمل کردن به قانون این است که اطلاعرسانی به مردم شود تا مردم در جریان قانون امر به معروف و نهی از منکر قرار بگیرند و نیروهای متدین احساس پشتیبانی و قدرت کنند.
حجتالاسلام زرگر با بیان اینکه در قانون امر به معروف ونهی از منکر در چهار یا پنج ماده به حضور مردم اشاره شده است، گفت: وظیفه مردم در امر به معروف و نهی از منکر فقط گفتن و رفتن است. همان طور که بارها و بارها مقام معظم رهبری وظیفه عامه مردم را در امر به معروف و نهی از منکر، گفتن و رفتن عنوان کردهاند.
دبیر ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر به برخی مواد قانون امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و افزود: امر به معروف و نهی از منکر در این قانون ناظر به رفتاری است که علنی بوده و بدون تجسس مشخص باشد. مراتب امر به معروف و نهی از منکر، قلبی، زبانی، نوشتاری و عملی است که مراتب زبانی و نوشتاری آن وظیفه آحاد مردم و دولت است و مرتبه عملی آن در موارد و حدودی که قوانین مقرر کرده تنها وظیفه دولت است.
وی گفت: در اجرای امر به معروف و نهی از منکر نمیتوان متعرض حیثیت، جان، مال، مسکن، شغل و حریم خصوصی و حقوق اشخاص شد، مگر در مواردی که قانون تجویز کند. اماکنی که بدون تجسس در معرض دید عموم قرار میگیرند، مانند قسمتهای مشترک آپارتمانها، هتلها، بیمارستانها و نیز وسایل نقلیه مشمول حریم خصوصی نیست.
حجتالاسلام زرگر توضیح داد: هیچ شخص یا گروهی حق ندارد به عنوان امر به معروف و نهی از منکر به اعمال مجرمانه از قبیل توهین، افتراء، ضرب، جرح و قتل مبادرت نماید. مرتکب طبق قانون مجازات اسلامی، مجازات میشود. و مجازات اشخاصی که مبادرت به اعمال مجرمانه نسبت به آمر به معروف و ناهی از منکر نمایند، قابل تخفیف و یا تعلیق نیست و صدور حکم مجازات قابل تعویق نیست.
دبیر ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر گفت: مردم از حق دعوت به خیر، نصیحت، ارشاد در مورد عملکرد دولت برخوردارند و در چارچوب شرع و قوانین میتوانند نسبت به مقامات، مسئولان، مدیران و کارکنان تمامی اجزای حاکمیت و قوای سهگانه اعم از وزارتخانهها، سازمانها، مؤسسات، شرکتهای دولتی، مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی، نهادهای انقلاب اسلامی، نیروهای مسلح و کلیه دستگاههایی که شمول قوانین و مقررات عمومی نسبت به آنها مستلزم ذکر یا تصریح نام است، امر به معروف و نهی از منکر کنند.
وی اظهار داشت: اشخاص حقیقی یا حقوقی حق ندارند در برابر اجرای امر به معروف و نهی از منکر مانع ایجاد کنند. ایجاد هر نوع مانع و مزاحمت که به موجب قانون جرم شناخته شده است؛ علاوه بر مجازات مقرر، موجب محکومیت به حبس تعزیری یا جزای نقدی درجه هفت میگردد. در مورد اشخاص حقوقی، افرادی که با سوء استفاده از قدرت یا اختیارات قانونی و اداری از طریق تهدید، اخطار، توبیخ، کسر حقوق یا مزایا، انفصال موقت یا دائم، تغییر محل خدمت، تنزل مقام، لغو مجوز فعالیت، محرومیت از سایر حقوق و امتیازات، مانع اقامه امر به معروف و نهی از منکر شوند؛ علاوه بر محکومیت اداری به موجب قانون رسیدگی به تخلفات اداری، حسب مورد به مجازات بند(پ) ماده(20 ) قانون مجازات اسلامی محکوم میشوند.