kayhan.ir

کد خبر: ۵۷۷۰۵
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۰

از ویتنام تا قندوز بیمارستان‌هایی که آمریکا بمباران کرده است(گزارش خبری)

ایالات متحده در کارنامه سیاه خود و در فهرست جنایاتی که تاکنون علیه بشریت انجام داده، بیمارستان‌های زیادی را بمباران و منهدم کرده که ماجرای بیمارستان پزشکان بدون مرز «قندوز» فقط یکی از آنهاست.

اکنون وجدان عمومی دنیا به خاطر بمباران بیمارستان پزشکان بدون مرز قندوز در شمال افغانستان (12 مهر) دردمند است و بسیاری از خود می‌پرسند که ایالات متحده چرا دست به این جنایت وحشتناک زده است.
در این میان، برخی هم شاید حرف‌های مقامات کاخ سفید را باور کرده باشند که بیمارستان «اشتباها»، هدف قرار گرفته است. اما اگر تاریخ دهه‌های اخیر را ورق بزنیم خواهیم دید که واشنگتن جنایات مشابه زیادی تاکنون مرتکب شده و در این حوزه تبدیل به یک «جنایتکار حرفه‌ای» شده است. در زیر به برخی حملات جنگنده‌های آمریکایی به پناهگاه‌ها و بیمارستان‌ها از جنگ ویتنام تا زمان حاضر اشاره می‌شود.
1. بیمارستان «باج‌مای» ویتنام: بمب‌افکن‌‌های «بی-52» آمریکا شهر هانوی را از 18 تا 29 دسامبر سال 1972 (28 آذر تا 8 دی 1351) هدف بمباران شدید قرار دادند. در این بمباران بیمارستان باچ مای که بزرگترین و بهترین بیمارستان ویتنام شمالی بود، منهدم شد و 28 پزشک، پرستار و داروساز نیز جان خود را از دست دادند.
2. کارخانه تولید شیرخشک در منطقه ابوغریب بغداد: جنگنده‌های آمریکایی 21 ژانویه 1999 میلادی (یک بهمن 1379) کارخانه شیرخشک را در ابوغریب (حومه بغداد) بمباران کردند. پس از این بمباران ناجوانمردانه، آمریکایی‌ها مدعی شدند که در کارخانه مزبور شیر خشک تولید می‌شده است.
3. پناهگاه غیرنظامیان در امیریه بغداد: آمریکایی‌ها در 13 فوریه 1991 (22 بهمن 1371) با دو موشک هدایت شونده پناهگاهی در حومه بغداد را هدف قرار دادند و 408 غیرنظامی را به قتل رساندند. پس از این جنایت ددمنشانه،‌ واشنگتن مدعی شد که در این حمله یک مرکز فرماندهی و کنترل ارتش عراق هدف قرار گرفته است.
4. بیمارستان «دیگفر» در پایتخت سومالی: نیروی هوایی آمریکا و ترکیه 20 جولای 1993 (30 تیر 1373) بیمارستان دیگفر را در «موگادشیو» بمباران کردند.
5. کارخانه داروسازی «الشفا» در پایتخت سودان: تفنگداران آمریکایی با 13 موشک مرکز داروسازی الشفا در شهر خارطوم را هدف قرار دادند. از آنجا که این مرکز داروسازی بیش از 90 درصد داروی کشور سودان را تامین می‌کرد، افراد بسیاری به علت فقدان دارو جان خود را از دست دادند.
6. بیمارستان و بازار منطقه «یس» صربستان: ائتلاف تحت رهبری آمریکا هفت مه 1999 (18 اردیبهشت 1379) این بیمارستان و بازار را در جنوب صربستان با بمب‌های خوشه‌ای بمباران کردند.
7. بیمارستان بلگراد (پایتخت صربستان): جنگنده‌های ناتو تحت فرماندهی آمریکا 20 مه 1999 (30 اردیبهشت 1379) بیمارستانی را در بلگراد هدف حمله قرار دادند. طی این سال در مجموع شش بیمارستان توسط ناتو در صربستان بمباران شدند.
8. مرکز صلیب سرخ در پایتخت افغانستان: جنگنده‌های آمریکایی طی سال 2001 (1379) دو بار مرکز کمیته بین‌المللی صلیب سرخ را در کابل بمباران کردند و طی این دو حمله، انبارهای غذا، پوشاک و دیگر اقلام‌ و کالاهای امدادی به کلی نابود شدند و 55 هزار شهروند نیازمند افغان از دسترسی به این کالاها محروم ماندند.
همانطور که می‌بینیم، ایالات متحده از بابت حمله به بیمارستان‌ها، پناهگاه‌ها و کارخانه‌های داروسازی پرونده سنگینی دارد و با این سابقه ننگین، طبیعی است که بیمارستان قندوز را بمباران کند و ده‌ها پزشک و بیمار و پرستار را به قتل برساند. به گفته رئیس سازمان پزشکان بدون مرز و برخی کارشناسان، حمله آمریکا به بیمارستان قندوز افغانستان که هفته گذشته به مرگ نزدیک به 200 غیرنظامی منجر و باعث تخریب ساختمان بیمارستان شد، به عمد صورت گرفته است.