روحانی در دیدار وزیر خارجه انگلیس:
نباید در گذشتههای تاریخی باقی ماند
رئیس جمهور کشورمان تاکید کرد: اگرچه قضاوتهای تاریخی یک ملت را نمیتوان در مدت زمانی کوتاه به سرعت تغییر داد ولی در عین حال معتقدیم که نباید در گذشتههای تاریخی هم باقی ماند
حجتالاسلام حسن روحانی روز گذشته در دیدار فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلستان، با اشاره به بازگشایی مجدد سفارتخانههای ایران و انگلستان در تهران و لندن و ضرورت ارتقای روابط سیاسی و توسعه همکاریها میان دو کشور اظهار داشت: در شرایط فعلی مسئولان دو کشور وظیفه بزرگتری بر دوش دارند تا روابط فی مابین را بر مبنای اعتماد متقابل بازسازی و به سطح قابل قبولی برسانند.
وی با بیان این که مردم ایران ذهنیتهای تاریخی نسبت به دخالتهای بیگانگان دارند، ابراز داشت: اگرچه قضاوتهای تاریخی یک ملت را نمیتوان در مدت زمانی کوتاه به سرعت تغییر داد ولی در عین حال معتقدیم که نباید در گذشتههای تاریخی هم باقی ماند، باید با نگاه به آینده حرکت خود را تنظیم کنیم.
رئیسجمهور تصریح کرد: باید به گونهای حرکت شود که علاوه بر توسعه روابط، به تدریج قضاوت تاریخی مردم نیز تغییر کند.
روحانی فضای جدید به وجود آمده حاصل از توافق هستهای را بسیار مغتنم برشمرد و خاطرنشان کرد: نحوه اجرای توافق، رفتارها و گفتارها باید به گونهای باشد تا افکار عمومی بر مفید بودن این تحولات صحه بگذارد.
رئیسجمهور با تاکید بر لزوم اهتمام طرف مقابل به اجرای دقیق تعهدات، گفت: جمهوری اسلامی ایران به کلیه تعهدات داوطلبانهای که در «برجام» عنوان شده، پایبند خواهد بود، چرا که تصمیم قاطع ما این بوده است که به دنبال سلاح نیستیم و تاسیسات ما نیز تحت نظارت آژانس میباشد. در این راستا طرفهای مذاکرات، در آینده خواهند دید که انتخاب تعامل با ایران به جای تقابل راه صحیحی بوده است.
روحانی با تقبیح برخی از سخنان و یا رفتارها از جمله تهدید به وجود گزینه نظامی و یا بازگشت تحریمها، خاطرنشان ساخت: این سخنان طنزآلود، شعارها و شوخیهای نابجایی است که به روند اعتمادسازی، آسیب میرساند.
روحانی اضافه کرد: ایران و انگلستان باید به منافع مشترک دو ملت و منطقه بیندیشند و با توجه به توانمندیهای صنعتی و اقتصادی انگلستان و نیز توانمندیهایی که در ایران وجود دارد، روابط تجاری خود را به روابط اقتصادی پرثمر و دوجانبه تبدیل کنند.
رئیسجمهور در خصوص مسائل مختلف بینالمللی و منطقهای، تصریح کرد: امروز مسائل بسیار مهمی در منطقه ما از جمله در سوریه، عراق، افغانستان، لبنان، بحرین و یمن وجود دارد که میتوانیم در جهت حل این مشکلات با تعامل و گفتوگو اقدامات مشترکی برای رسیدن به راهحلهای سیاسی داشته باشیم.
همچنین فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلستان نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رئیسجمهوری کشورمان و تقدیر از میزبانی گرم جمهوری اسلامی ایران گفت: روابط دو کشور در دوره اخیر به طور باثباتی رو به بهبود بوده و توافق اخیر نیز اجازه میدهد تا در این جهت گامی رو به جلو برداریم.
وی با تاکید بر ضرورت رفع بیاعتمادیها و سوابق تاریخی از اذهان عمومی اظهار داشت: اطمینان میدهم که دولت انگلستان نسبت به انجام تعهدات خود در توافق هستهای پایبند خواهد بود.
به گزارش تسنیم، وزیر امور خارجه انگلستان در خصوص مسائل منطقهای ضمن ابراز نگرانی از کشتار و خونریزیها در نقاط مختلف منطقه خاطرنشان ساخت: جلوگیری از کشتار بیگناهان در منطقه میتواند نقطه آغازی برای همکاریها در جهت رسیدن به راهحل مناسب برای حل مشکلات باشد.
همچنین علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار با فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه انگلیس با تاکید بر سیاست اصولی جمهوری اسلامی در حمایت از ملل مظلوم و مورد تجاوز بیگانگان گفت: ما همواره به صورت صریح بر پشتیبانی قاطع از ملتهای تحت سلطه که برای احقاق حقوق خود مقاومت میکنند تاکید کردهایم و این مسیر را همچنان ادامه خواهیم داد.
وی با اشاره به تعامل سازنده جمهوری اسلامی ایران با کشورهای 1+5 در جریان مذاکرات هستهای، ضرورت تغییر نگاه و دوری جستن از برخی سوءتفاهمهای غیرسازنده از سوی غرب را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: قدرت جمهوری اسلامی ایران ناشی از پشتوانه مردمی، رهبری هوشمند و سیاستهای منطقهای و بینالمللی متوازن و ثبتآفرین بوده و درک درست و واقعی این موضوع آغاز همکاریهای نوین را تسهیل میکند.