خرما بهترین جایگزین قند و شکر
خرما میوهای پرخاصیت، سرشار از کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامینها است، خرما، علاوه بر قند طبیعی، حاوی مواد مغذی و با ارزشی همچون آهن و منیزیم است. همچنین خرما دارای قند زیادی است که در واقع حدود 70 درصد آن را کربوهیدرات، 25 درصد آن ساکاروز و 50 درصد گلوکز است.
با توجه به اینکه این میوه پرخاصیت، سرشار از کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامینها است، قطعاً برای تأمین سلامتی بدن بسیار مفید و ضروری است و به دلیل اینکه آهن خرما زیاد است، با خوردن 15 گرم آن در روز میتوان نیازمندی آهن بدن را رفع کرد و کمخونی یا عوارض ناشی از کمبود آهن را به این وسیله برطرف نمود.
خرما را میتوان جایگزین قند، شکر و مربا کرد. برای مثال یک عدد خرمای مرطوب 20 کالری و یک خرمای خشک 15 کالری دارد که با خوردن آن انرژی بدن تأمین میشود. به ویژه خرمای رطب با توجه به دارا بودن قند طبیعی از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و جایگزین مناسبی برای قند است.
خرما یکی از مواد مغذی و خوشمزهای است که معمولاً کارشناسان تغذیه مصرف آن را در رژیم غذایی روزانه افراد توصیه میکنند. البته باید تأکید کرد که این میوه پرخاصیت حاوی فیبر طبیعی است و به دلیل داشتن پتانسیم برای تقویت سیستم عصبی بدن نیز مفید است.
متخصصان تغذیه بر این باورند که خوردن خرما خطر ایجاد سکته را نیز کمتر میکند و مصرف مقدار مناسب خرما کلسترول خون را نیز کاهش میدهد. آنها معتقدند افرادی که میخواهند وزنشان افزایش یابد میتوانند از این ماده غذایی مفید در رژیم روزانهشان کمک بگیرند.
البته خرما برای برخی افراد زیانهایی نیز دارد. به عنوان نمونه کسانی که داخل دهانشان زخم یا تاول وجود دارد باید از خوردن خرما پرهیز کنند، در ضمن خوردن خرما با ماست نیز بسیار مضر است.
همچنین افرادی که دیابت دارند یا اینکه این بیماری در خانواده آنها وجود دارد، باید در خوردن خرما احتیاط کنند. همچنین افراد چاق یا کسانی که با مشکل اضافه وزن روبهرو هستند نیز میبایست در خوردن خرما دقت کرده و آن را بیش از حد مصرف نکنند.
باتوجه به اینکه انرژی خرما بسیار کمتر از انرژی قند ساده است، به همین دلیل مصرف آن بسیار بهتر و مناسبتر از قندهای ساده است. باتوجه به فوایدی که از خرما گفته شد، بهتر است این ماده غذایی را در برنامه غذایی خانواده خود جای دهید، اما هنگامی که میخواهید خرما بخرید، حتماً توجه داشته باشید خرما تازه باشد و مزه و بوی ترشیدگی ندهد.
استفاده از این میوه در ماه مبارک رمضان به دلیل ارزش غذایی آن توصیه شده است. خرما، قند کاهش یافته در دوران روزهداری را جبران میکند و به علت دارا بودن فیبر و خاصیت ملین بودن آن، سیستم گوارشی را که به دلیل روزهداری بیتحرک شده است، به تحرک وا میدارد.