پایگاه آمریکایی «لوبلاگ»:
ایرانیان به آمریکا بدبین و حامی برنامه هستهای خود هستند
رئیس دفتر خبرگزاری اینترپرس سرویس در واشنگتن با استناد به نتایج یک نظرسنجی جدید از ایرانیان نوشت: آنها همچنان دیدگاهی منفی به آمریکا دارند و از برنامه هستهای کشورشان حمایت میکنند.
«جیم لوب» طی گزارشی که در پایگاه آمریکایی «لوبلاگ» منتشر شد، نوشت: یافتههای نتایج نظرسنجی تلفنی انجام شده از یک هزار پرسششونده توسط «مرکز پژوهشهای افکار عمومی دانشگاه تهران» و موسسه «نظرسنجی ایران» که یک موسسه مستقل نظرسنجی مستقر در تورنتو است و مرکز مطالعات بینالمللی و امنیتی دانشگاه مریلند که در نظرسنجیهای قبلی درباره افکار عمومی ایران با دانشگاه تهران همکاری داشت، حاکی از حمایت قوی از توافق هستهای است.
وی در ادامه گزارش خود افزود: 57 درصد از پرسششوندگان از توافقی حمایت کردهاند که براساس آن، ایران برنامه هستهای خود را در راستای توافقنامه لوزان بهطور قابل توجهی محدود خواهد کرد. 63 درصد بر این باور بودند که همه تحریمهای آمریکا باید در نهایت لغو شود. تنها 23 درصد گفتند که تنها برخی تحریمها باید لغو شود.
51 درصد از پرسششوندگان نیز گفتند تا زمانی که آمریکا همه تحریمها را لغو نکند، ایران نباید با امضای توافقنامه موافقت کند. 45 درصد معتقد بودند، تهران باید حاضر به امضای توافقنامهای شود که موجب لغو برخی تحریمهای آمریکا، سازمان ملل و اتحادیه اروپا شود.
خلاصه نتایج این نظرسنجی درباره مسایل مختلف بدین شرح است: اکثریت قاطع ایرانیها همچنان میگویند، داشتن برنامه هستهای برای ایران بسیار اهمیت دارد و برنامه هستهای به عنوان یکی از بزرگترین دستاوردهای ایران محسوب میشود. نیمی از پرسش شوندگان نیز روحانی را تا حدی در بهبود اوضاع اقتصادی کشور، بهبود روابط با اروپا و کاهش تحریمها موفق میدانند.
اما دیدگاه ایرانیها در رابطه با آمریکا همچنان منفی است. پاسخ پرسششوندگان به این سوال که چرا آمریکا ایران را تحریم کرد، آمریکا را به عنوان کشوری که به دنبال تقابل و سلطه بر ایران است، به تصویر میکشد.
تعداد معدودی از پرسششوندگان گفتند که هدف از این تحریمها نگرانی از تسلیحات هستهای است. با این حال، اکثریت پرسششوندگان نظری مثبت نسبت به مردم آمریکا دارند. اکثریت پرسششوندگان معتقدند، حتی با امضای توافق، هنوز موانعی بر سر راه همکاری سایر کشورها با ایران وجود خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، این نظرسنجی از 12 تا 28 مه انجام شد و 15 درصد از کل پرسششوندگان آن از کانادا و بقیه ساکن ایران بودند.