kayhan.ir

کد خبر: ۴۸۲۶۰
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۹

شباهت‌های داعش با نژادپرستان آمریکا به روایت سی‌ان‌ان

شبکه خبری معروف آمریکایی طی گزارشی، گروه تروریستی «داعش» را با گروه‌های نژادپرست آمریکایی مشابه دانست.
به گزارش واحد مرکزی خبر، شبکه «سی‌ان‌ان» داعش را با گروه‌های نژادپرست آمریکایی مقایسه و شباهت‌های آنها را برشمرد.
 «سارا سایدنر» گزارشگر سی‌ان‌ان در گزارش خود، شباهت‌های این دو گروه را در «بی‌رحمی»، «خشم» و «جذب جوانان بی‌تجربه» میان خود می‌داند.
بر اساس این گزارش هر دو گروه متشکل از اشخاص کینه‌توزی هستند که با حضور در فضای مجازی احساس قدرت می‌کنند. نژادپرستان و عناصر داعش در همه جای جهان مشاهده می‌شوند.
گزارشگر سی‌ان‌ان با انتشار تصاویری از دو جریان افراطی و رادیکال فوق، می‌افزاید، هر دوی آنها وعده یک زندگی بهتر و پاک را می‌دهند و به دنبال خلاص شدن از دست کسانی هستند که مانند آنها نمی‌اندیشند. آنها با سرودها و سخنان خود به پیروانشان می‌گویند برای اعتقادات خود بجنگند.
در ارتباط با وجود شباهت میان داعش و گروه‌های نژادپرست، «باب بر» مامور سابق «سیا» در خاورمیانه نیز به سی‌ان‌ان می‌گوید: «اینها از بسیاری جهات مشابه هستند. هر دو احساسات مشابه دارند. داعش و گروه‌های برتری‌طلب سفیدپوست هر دو احساس می‌کنند بی‌عدالتی وجود دارد.»
پروفسور «برایان لوین»، استاد دانشگاه دولتی «سان برناردینو» ایالت کالیفرنیا اما در این باره به سی‌ان‌ان گفت: «چه داعش و چه افراطیون داخلی آمریکا هر دو به دنبال جوانانی کم‌سن و سال هستند که از لحاظ اجتماعی در انزوا به سر می‌برند و آشنایی کمی با ایدئولوژی‌های برتری‌جویانه دارند.»
هیلاری کلینتون
به گزارش واحد مرکزی خبر، «هیلاری کلینتون» نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز در واکنش به قتل 9 سیاهپوست مسیحی در کلیسای شهر «چارلستون» که هفته گذشته روی داد، این اقدام را «نژادپرستانه» و «تروریستی» خواند و گفت: چگونه می‌شود چنین اقدام شیطانی را و این اقدام تروریستی را که در خانه خدا صورت گرفت، توجیه کرد.»
وی گفت: «علی‌رغم تلاش‌های انجام شده، تا پایان یافتن نژادپرستی در آمریکا، راه زیادی باقی مانده است.» تاکنون مقامات و رسانه‌های آمریکایی حاضر نشده‌اند این جنایت را «تروریستی» معرفی کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس، وی با اعتراف به وجود پدیده نژادپرستی و بی‌عدالتی در آمریکا گفت: «ما نمی‌توانیم حقایق سخت درباره نژاد و عدالت را پنهان کنیم، ما باید آنها را اسم ببریم و تغییر بدهیم.»
کلینتون با اشاره به برنامه عده‌ای برای پایین کشیده شدن پرچم جنجالی برافراشته شده در مرکز ایالت کارولینای جنوبی که نماد دوران برده‌داری است، ضمن تاکید بر لزوم این کار گفت: «این اقدام تازه شروع کاری است که ما باید انجام بدهیم. حقیقت آن است که هنوز حقوق مدنی در آمریکا از آنجایی که باید باشد، بسیار فاصله دارد. مدارس ما همچنان از نظر نژادی تفکیک شده هستند و تفکیک نژادی کنونی مدارس از آنچه در دهه 1960 بود بیشتر است.»
باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا نیز روز دوشنبه در واکنش به حمله تروریستی جوان 21 ساله به کلیسای سیاهپوستان در چارلستون گفته بود « نژادپرستی در دی‌ان‌ای ماست.»