kayhan.ir

کد خبر: ۴۷۲۰۷
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۳
سردار جلالی در نشست خبری عنوان کرد

مسئولان ایرانی محل اقامت و مذاکرات را کنترل کنند

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: در اختیار قرار دادن محل اقامت و مذاکرات به دشمن برای جاسوسی، خلاف عرف دیپلماتیک است. مسئولان اتاق‌های هتل را کنترل و واکنش نشان دهند.

به گزارش فارس، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در نشست خبری که صبح دیروز در محل باشگاه خبرنگاران برگزار شد، اظهار داشت: فضای جنگ سایبر را 5 فناوری تشکیل می‌دهند که فضای جامعی است و فرصت‌ها و تهدیدها را از فضای واقعی به فضای مجازی وارد می‌کنند.
وی افزود: امروز 23 کشور ساز و کارهای آفندی و پدافندی را در فضای سایبری تشکیل داده‌اند و برای حفظ منافع‌شان حمله و دفاع سایبری را دنبال می‌کنند لذا اکنون امکان حمله به زیرساخت‌های یک کشور برای تهدید امنیت ملی آن در دنیا و در حوزه سایبر وجود دارد و آسیب‌پذیرترین کشور در دنیا در فضای سایبر آمریکاست. استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین یکی از حوزه‌های جنگ سایبری است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه مرکز کنترل فضای سایبر تا یک ماه دیگر در کشور به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: ما سامانه اسکادای ملی را طراحی و تولید کرده‌ایم که این مرز امنیت ملی در فضای سایبر است و در حوزه‌های برق، گاز، هسته‌ای، نفت و ... از آن استفاده می‌شود.
جلالی در پاسخ به سوالی مبنی بر انتشار خبر جاسوسی در محل مذاکرات هسته‌ای گفت: ما برای این مذاکرات، میهمان یک کشور هستیم و اینکه کشور میزبان هتل محل اقامت و مذاکرات را در اختیار دشمنان برای جاسوسی قرار دهد خلاف عرف دیپلماتیک است و تیم دیپلماسی ما باید به آن واکنش نشان دهد. از طرفی پس از این باید اتاق‌ها را پیش از ورود کنترل کنند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور همچنین در خصوص آسیب‌های گوشی‌های هوشمند گفت: مسئولین از گوشی‌های غیرهوشمند در خصوص انتقال اطلاعات محرمانه استفاده کنند. سازمان پدافند غیرعامل کشور برای ارتقای سواد عمومی سایبری بین مسئولین آمادگی دارد.
جلالی با بیان اینکه سلاح‌های سایبری، سلاح‌های اطلاعاتی و تخریبی هستند گفت: مشخص‌ترین سلاح تخریبی علیه ما ویروس استاکسنت بود که قابلیت تخریب موضوعات هسته‌ای، اسکادا و اتوپایلوت‌ها را داشت.
جلالی افزود: وقتی این ویروس را شناسایی و آن را اعلام کردیم سه، چهار روز بعد چند مرکز پایش فضای سایبری در دنیا گزارش مفصل 70 صفحه‌ای در مورد آن منتشر کردند. گزارشی که تهیه آن حداقل سه، چهار ماه زمان نیاز دارد اما به دلیل تعاملاتی که علیه ما صورت گرفته بود آن را تا زمانی که خودمان اعلام نکردیم منتشر نکردند.