انتشار شماره جدید کیهان فرهنگی
جدیدترین شماره کیهان فرهنگی به همراه گفتوگوهای اختصاصی و نیز آثار و مطالب متنوع فرهنگی و سیاسی چاپ و در پیشخوان روزنامهفروشیها قرار گرفت.
«استمرار گفتمان نوین اسلامی در پرتو همدلی و همزبانی» عنوان طلیعه این شماره کیهان فرهنگی است که مدیر مسئول در آن با اشاره به تلاش دشمنان انقلاب نوشته است: سی و پنج سال تلاش دشمنان خارجی و خانگی انقلاب این بوده است که بتوانند این حرکت و «گفتمان نوین اسلامی» را به چالش کشیده، سست و تضعیف کنند و زمینه نابودی آن را فراهم سازند، اما به لطف خدا و هشیاری و مقاومت و بصیرت امت و امام از توطئههای گوناگون - از آشوبآفرینی گروهکها و تحمیل جنگ گرفته تا محاصره و تحریم اقتصادی فلجکننده - طرفی نبستند و این همه تنها به یمن درایت رهبر تیزبین و حاذق، و امت مقاوم و بصیر و همیشه در صحنه امکانپذیر گردیده است. دکتر اصلانی در ادامه افزوده است: ثمردهی هرگونه برنامهریزی کلان در راه توسعه و تداوم انقلاب توسط دولتها در درازمدت وقتی میسر است که تلاشهای دشمن در ایجاد شکاف میان دولت و ملت چونان گذشته ناکام بماند و این در گرو آن است که مجموعه مسئولان نظام از خرد وکلان پیوند استوار و تنگاتنگ خویش با مردم را حفظ کنند، از مردم فاصله نگیرند، در دل مردم و با رنج و درد آنان آشنا باشند، رنجها و آلام تودهها را فراموش نکنند و در زدودن آنها شب و روز نشناسند، بدین سان سرمایه اجتماعی کشور که مهمتر از سرمایه فیزیکی است آسیب نمیبیند و جنگ نرم هدایت شده دشمنان که نابودی عقبه انقلاب را نشانه رفته است به شکست منجر خواهد شد. وی تاکید کرده است: شکست دولتها در انقطاع ملت از دولت اتفاق میافتد و این زمانی است که به سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی خدشه وارد شود. به یقین تبلیغ و جنگ نرم دشمن وقتی تاثیر میگذارد که زمینه پذیرش آن وجود داشته باشد، تا وقتی زمینه نباشد امکان تاثیرگذاری نیست.
«عدم تحرک کافی در احیای هنر ارزشی؛ چرا؟ «عنوان گفتوگوی اختصاصی با سید مسعود شجاعی طباطبایی است که در این باره گفته است: برای عرضه آثار هنرمندانی که غالبا نه اعتقادی به نظام و نه به انقلاب دارند و در آثارشان مشخص است، هزینههای هنگفتی صرف میشود و متاسفانه ما هیچ نگاه مشخصی در ارتباط با ارزشهای انقلاب و جمهوری اسلامی در آثار مشاهده نمیکنیم. سالهاست که این اتفاق دارد میافتد و محدود به وضعیت حال هم نیست؛ آدم دلش میسوزد.
شجاعی طباطبایی در ادامه افزود: هنرمندان کشورهای دیگر ایران را امالقرا میدانند. چرا در حوزه هنر این قدر ما شاهد انفعالیم؟ چرا در حوزه هنر شاهد تحرک کافی برای حضور و نمایش ارزشهایی نیستیم که هنرمندان دنیا واقعا با دل و جان بدان توجه دارند و برای آنها ارزشمند است.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو گفته است: چرا نمیآییم در بحث غزه که یک جنایت و کودککشی خیلی روشن است ورود پیدا کنیم؟ وقتی تعدادی آدم اعم از کودکان و زنان و مردان مظلومانه کشته میشوند اگر نمایندگیهای فرهنگی ما در خارج از کشور به این مقوله نپردازند ما چه انتظاری باید از جاهای دیگر داشته باشیم؟ مباحث ارزشی که اصلا انقلاب به واسطه آنها شکل گرفته است. «آثار دفاع مقدس؛ ذخیرهای برای آیندگان» عنوان گفتوگوی بعدی با نگارنده خاطرات «آن بیست و سه نفر» که در بخشی از آن آمده است: به گمان من هر رزمنده و آزاده دوران دفاع مقدس باید حداقل یک کتاب از خاطراتش را برای نسل بعد به یادگار بگذارد. من آن را یک دین میدانم.
وی در بخش دیگر از خاطرات خود گفته است: هر روز صدای شکنجه افرادی از زندان کناری یا شکنجه دوستان خودمان را میشنیدیم. با این حال این گروه آزادی را نمیپذیرند و این فضا و وضعیت را تحمل میکنند که فقط حرف، حرف صدام نباشد چرا که صدام گفته بود امام خمینی این بچهها را به زور به جبهه فرستاده و به همین دلیل بچهها مقاومت کردند.
همچنین در این شماره میخوانیم: «همیشه رمضان است اگر...» از آیتالله شیخ مصطفی علما، «سیری در زندگانی فقیه اهل بیت(ع) مرحوم آیتالله حاج شیخ احمد فیاض(ره)» به قلم دکتر ابوالحسن فیاض، «خورشید مرجعیت در ایران طلوع کرد» به قلم عبدالحسین توکلی طرفی، «طبیب دلها در چشم طبیبان جسم» از رمضانعلی ابراهیمزاده گرجی و...