مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران:
زمینخواری در میانکاله با فشار مدیران استانی و ملی نگرانکننده است
مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران گفت که زمینخواری در میانکاله که با فشار افراد حقیقی بهعنوان سرمایهگذاران بخش خصوصی و برخی از مدیران استانی و ملی انجام میشود، نگرانکننده است.
ناصر مهردادی در نشست با خبرنگاران گفت: در صورت ادامه فشارهای غیرقانونی با هماهنگی دوستداران و سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی کمربند انسانی در این منطقه شکل میگیرد. وی تصریح کرد: مجوزهایی که دارای اسناد برای ساخت و ساز به بهانههای مختلف سرمایهگذاری، تولیدی و صنعتی و گردشگری در اراضی میانکاله صادر شده است، باید باطل شود و پیگیر این موضوع هستم.
به گفته وی، در حالی که هماکنون نگرانی زیست محیطی در بخشهای مختلف حیاتوحش، زباله و پسماند، جنگل، دریای خزر، آبهای زیرزمینی و رودخانههای مازندران جدی است، فشارهایی نیز بر انجام درست ارزیابی زیست محیطی به بهانه توسعه استان وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه کمتر از پنج درصد درخواست مجوزهای سال گذشته از سوی محیط زیست مازندران با مشکل زیست محیطی مواجه بودند، ادامه داد: برخی مدیران نالایق و ناتوان خودشان را پشت محیط زیست پنهان میکنند. وی گفت: دستگاه قضایی تاکنون 12هزار هکتار از اراضی که به بانک زمین شرق مازندران معروف بوده است بازگردانده است. وی از باز پسگیری حدود 19 هکتار زمین میانکاله که به دلایل مختلف دارای سند است، خبر داد و افزود: هر چند همچنان فشار مضاعفی بر روی توسعه غیراصولی که بر محیط زیست میانکاله خدشه و آسیب جدی وارد میکند، وجود دارد اما این دستگاه حاکمیتی به هیچ عنوان کوتاه نخواهد آمد.
به گفته مهردادی در دو سال اخیر با نظارت و پیگیریهای محیط زیست مازندران ارزش اراضی میانکاله از متری حدود 300 هزار تومان به کمتر از 40 هزار تومان کاهش پیدا کرده است و حتی خرید و فروش صورت نمیگیرد. مدیر کل محیط زیست مازندران به خسارت خشکسالی و کاهش ورود آب به میانکاله اشاره کرد و گفت: رهاسازی آب به تالاب میانکاله باید براساس برنامه انجام شود تا مشکل زیست محیطی این تالاب همانند دریاچه ارومیه نشود.
مهردادی نسبت به آتشسوزی عمدی عامل انسانی اراضی میانکاله ابراز نگرانی کرد و گفت: به دلایل مختلف قانونی که محیط زیست استان مانع زمینخواری و تصرف این عرصه شده است، خطر آتشسوزی عمدی در این منطقه وجود دارد، کما اینکه چندین مورد را در سال گذشته شاهد بودیم. مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران افزود: هرگونه پرورش ماهیان غیربومی در قالب طرح پرورش ماهی در قفس در دریای خزر ممنوع است، و این در حالی است که فشار برای انجام استفاده از دریای خزر بدون رعایت زیست محیط زیاد است.