عضو انجمن فولاد:
کارخانههای فولاد با بیتوجهی دولت تعطیل میشود
یک عضو انجمن فولاد هشدار داد کارخانههای فولاد در صورت عدم توجه جدی دولت تعطیل میشود.
شهرستانی، در گفتوگو با «نسیم» و در پاسخ به این که به چه دلیل ایران از نظر میزان تولید فولاد در دو ماه گذشته روند نزولی را طی کرده، بیان داشت: قرار بود که ما سال گذشته 17میلیون تولید داشته باشیم اما موفق نشدیم و بنابراین تولید فولاد از 17 میلیون تن به 15 میلیون تن در سال گذشته کاهش یافت، ولی در سال جاری همین مقدار نیز به دوازده و نیم میلیون تن خواهد رسید.
وی افزود: علت این وضعیت به این خاطر است که هیچگونه تقاضایی وجود ندارد، در ضمن در بازارهای بینالمللی نیز به دلیل تحریمها و کاهش قیمت نفت بینالمللی، قیمت فولاد پایین آمده و این در حالی است که در ایران طبق روال قبل، هم قیمت انرژی و هم میزان دستمزد و هم ارزش افزوده افزایش داشته است.
وی گفت: تمامی این موارد دست به دست هم داد تا رقابتپذیری ما در بازارهای بینالمللی نیز از دست برود؛ به همین خاطر تولید در داخل کشور کاهش یافته است. لذا در کل روند تولید ما روندی نزولی بوده و از این بدتر نیز خواهد شد.
شهرستانی تاکید کرد: دولت برای خروج از این وضعیت دو اقدام میتواند انجام دهد؛ در ابتدا باید بهره بانکی به خصوص در زمینه صنعت و سرمایهگذاری در بخش مسکن کاهش یابد و در مرحله بعد نیز بهتر است دولت برای کارهای زیرساختی بودجه قرار دهد تا اقدامات زیرساختی آغاز شود و بودجههای عمرانی پیش رود. این امر نه تنها در خصوص صنعت فولاد که درباره صنایع دیگر همچون سیمان نیز صادق است.
وی اظهار داشت: اگر دولت اقدام جدی انجام ندهد شاهد از بین رفتن کارخانههای فولاد خواهیم بود، لذا در آینده نیز حتی اگر وضعیت مناسبتر شود به دلیل از دست دادن همین کارخانهها نمیتوانیم بازارهای گذشته را به دست بیاوریم، بنابراین مجبور به واردات خواهیم شد.
شهرستانی اضافه داشت: در دو الی سه ماهه اخیر شش درصد بهره بانکی را کاهش دادند اما این مقدار کافی نیست، بلکه باید بیش از این کاهش را شاهد باشیم.
شهرستانی با بیان این مطلب که مسلما بهبود در بازار مسکن میتواند بر روی صنایع مادری همچون فولاد تاثیرگذار باشد، گفت: دادن وام 80 میلیونی کاری از پیش نخواهد برد، هشتاد میلیون بیست و پنج هزار دلار میشود؛ کجای دنیا مسکن با قیمت بیست و پنج هزار دلار است؟ مردم نیز به دلیل تورم و افت قیمت ریال و حقوقها جوابگوی هزینههای روزمره خود نیستند، چه برسد به پرداختیها برای برگشت وام.
وی با بیان این مطلب که باید حداقل بانک هشتاد درصد خرید مسکن را وام دهد، گفت: در تهران برای خرید خانه صد متری که متری سه میلیون است به میزان سیصد میلیون تومان پول نیاز است، هشتاد میلیون در واقع زیر سی درصد ارزش مسکن است.