kayhan.ir

کد خبر: ۴۵۲۷۸
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۳
با احتساب اقساط 12 ساله مشخص شد

بازپرداخت 165 میلیون تومانی برای وام 80 میلیونی

با احتساب بازپرداخت 12ساله تسهیلات 80 میلیون تومانی با نرخ سود 14 درصد سالانه، خانه‌اولی‌‌ها باید 85 میلیون تومان سود پرداخت کنند یعنی آنها در پایان سال دوازدهم بابت وام مذکور 165 میلیون تومان پرداخت خواهند کرد.


به گزارش تسنیم، معاون اعتبارات بانک مرکزی با تاکید بر اینکه وام‌های جدید مسکن به هیچ وجه تورم‌زا نیست، گفته است: نرخ سود تسهیلات مسکن برای خانه اولی‌ها 14 درصد و بازپرداخت آن حداکثر 12 سال است.
میرمحمد صادقی بیان کرد: با بررسی‌هایی که انجام داده‌ایم حداقل افرادی که می‌توانند از تسهیلات حساب صندوق پس‌انداز یکم استفاده کنند 84 هزار نفر است که باید توزیع این تعداد   در کل کشور انجام شود.
بر این اساس تسهیلات 80 میلیون تومانی مسکن برای یک خانه اولی در تهران حدود 165 میلیون تومان آب می‌خورد به عبارت دیگر سود تسهیلات مذکور حدود 85 میلیون تومان خواهد بود.
همچنین سود تسهیلات 60 میلیون تومانی هم حدود 124 میلیون تومان است، سود وام 40 میلیون تومانی حدود 83 میلیون تومان خواهد بود.
معاون اعتبارات بانک مرکزی گفت: میزان اقساط ماهیانه وام 80 میلیون تومانی مسکن یک میلیون و 150 هزار تومان، وام 60 میلیونی 862 هزار تومان و وام 40 میلیونی نیز 575 هزار تومان است.
همچنین اصغر میرمحمد صادقی با تشریح جزئیات دو مصوبه جدید شورای پول و اعتبار درباره تسهیلات خرید و ساخت مسکن گفت: با تلاش بانک مرکزی برای رونق مسکن و خروج مسکن از رکود، شورای پول و اعتبار دو مصوبه در این باره  داشت. نخست ایجاد حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم برای خانه اولی‌هاست و کسانی می‌توانند از تسهیلات این صندوق استفاده کنند که از تسهیلات بانک مسکن و سایر بانک‌ها جهت خرید یا احداث مسکن استفاده نکرده باشند و همچنین از امکانات دولتی برای تهیه مسکن استفاده نکرده باشند،‌ضمن اینکه زمین، واحد مسکونی یا تسهیلات یارانه‌ای برای خرید یا احداث مسکن و همچنین از مسکن مهر نیز استفاده نکرده باشند.
میرمحمد صادقی افزود: بر اساس این مصوبه، بانک‌های تجاری دولتی و خصوصی به جز بانک‌های تخصصی می‌توانند به متقاضیان در تهران 60میلیون تومان، در شهرهای بالای 200 هزار نفر 50 میلیون تومان و برای سایر مناطق شهری 40 میلیون تومان وام خرید و ساخت مسکن پرداخت کنند.
وی گفت: بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار، نرخ سود اینگونه تسهیلات برای خرید مسکن 21 درصد و برای مشارکت در ساخت مسکن حداکثر 24 درصد است که در فروش اقساطی به 21 درصد می‌رسد. این بانک‌ها می‌توانند حداکثر تا 80 درصد در ساخت مسکن مشارکت داشته باشند، البته مدت بازپرداخت تسهیلات خرید و ساخت مسکن این بانک‌ها به تفاهم میان متقاضی و بانک بستگی دارد.
این مقام مسئول در بانک مرکزی تصریح کرد: کسانی که نتوانند در حساب صندوق پس‌انداز یکم ثبت‌نام کنند این امکان را دارند که بدون سپرده‌گذاری از تسهیلات وام مسکن بانک‌‌‌های تجاری استفاده کنند. با محاسباتی که انجام دادیم تسهیلات جدید فقط رونق بخش مسکن، ساخت و ساز و مشاغل پایین دستی آن را در پی دارد و به هیچ وجه اثر تورمی نخواهد داشت.
معاون اعتبارات بانک مرکزی اظهار داشت: شرایط سپرده‌گذاری در حساب صندوق پس‌انداز یکم به این صورت است که دوره سپرده‌گذاری حداقل یکسال باشد و به ازای هر شش ماه یک برابر سپرده‌گذاری تسهیلات پرداخت می‌شود یعنی اگر فردی 10‌میلیون تومان سپرده‌گذاری کند در مدت یک‌سال می‌تواند 20 میلیون تومان تسهیلات دریافت کند که با احتساب 10 میلیون سپرده خود فرد، 30 میلیون تومان می‌شود.
وی با بیان اینکه به این سپرده سود تعلق نمی‌گیرد افزود: اگر سپرده‌گذار به هر نحوی انصراف دهد سود سپرده کوتاه‌مدت که فعلا 10  درصد است و ممکن است در آینده تغییر کند به وی تعلق می‌گیرد. سقف تسهیلات مسکن برای خانه اولی‌ها در تهران 80 میلیون تومان، شهرهای بزرگ بالای 200 هزار نفر 60 میلیون تومان و سایر شهرها 40 میلیون تومان و نرخ سود این تسهیلات 14 درصد با بازپرداخت حداکثر 12 سال است.
میرمحمد صادقی بیان داشت: دیگر سپرده‌گذارانی که در صندوق سپرده‌گذاری ممتاز بانک مسکن حساب دارند به هیچ وجه نمی‌توانند از مزایای آن صندوق در حساب صندوق پس‌انداز یکم استفاده کنند. با توجه به بررسی‌های بانک مرکزی قرار شد منابع اجرای این طرح از محل وصولی  اقساط مسکن مهر در 7 سال آینده تامین شود، از اینرو بانک مسکن باید منابع خود را مدیریت کند و حق ندارد از محل منابع وصولی پرقدرت بانک مرکزی در این خصوص استفاده کند.
به نظر می‌رسد بنابه دلایل قابل تاملی تسهیلات 80 میلیون تومانی مسکن با استقبال مردمی مواجه نگردد. از جمله این دلایل می‌توان به شرایط دریافت این وام مانند سپرده یکساله 50 درصدی اشاره کرد. که بر این اساس اولین وام 80 میلیونی یک سال دیگر به دست اولین متقاضی می‌رسد بنابراین به عقیده کارشناسان این طرح موجب خروج بازار مسکن از رکود و رونق بازار ملک در شرایط فعلی نخواهد شد و این تحولات حداقل موکول به یک سال آینده خواهد بود.
ضمن اینکه سود بالای تسهیلات مذکور یکی از دلایل بی‌رغبتی متقاضیان برای دریافت وام فوق خواهد بود.  همچنین با توجه به قیمت بالای زمین و ساختمان در تهران وکلان‌شهرها به نظر می‌رسد وام 80 میلیون تومانی کمک چندانی به خریداران ملک در این شهرها نخواهد کرد.