kayhan.ir

کد خبر: ۴۳۳۴۶
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۰
با تصویب نمایندگان

اعضای شورای شهر نمی‌توانند کاندیدای انتخابات مجلس شوند

نمایندگان مجلس مصوب کردند که اعضای شوراهای شهر از کاندیداتوری در انتخابات مجلس در سراسر کشور محروم هستند مگر آنکه 6 ماه قبل از ثبت‌نام از سمت خود استعفا دهند.



به گزارش فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح دوفوریتی الحاق یک جزء به ماده 29 قانون انتخابات مجلس را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، «اعضای شوراهای اسلامی شهرها» از داوطلب شدن در حوزه‌های انتخابیه سراسر کشور محرومند مگر اینکه حداقل شش ماه قبل از ثبت‌نام از سمت خود استعفا نموده و به هیچ وجه در آن پست شاغل نباشند.
طبق این مصوبه، اعضای شوراهای اسلامی شهرها به واسطه مقام و شغل خود از داوطلب شدن محروم شدند.
پیش از این عضو شوراهای شهرها بودن شغل محسوب نمی‌شد اما با این مصوبه مجلس، از این پس این عضویت شغل محسوب می‌شود.
همچنین خانه ملتی‌ها مقرر کردند که رؤسای اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و رؤسای اتاق‌های اصناف و تعاون در استان و نیز مجریان شبکه‌های استانی صدا و سیما از داوطلب شدن در حوزه‌های انتخابیه قلمرو مأموریت خود محرومند مگر اینکه سه ماه قبل از ثبت‌نام از سمت خود استعفا نموده و به هیچ وجه در آن پست شاغل نباشند.
این طرح با سیاست‌ کلی انتخابات
 مغایرت دارد
حسینعلی امیری  سخنگوی وزارت کشور در جلسه علنی بهارستان طی سخنانی به عنوان نماینده دولت با بیان اینکه طرح اعمال محدودیت برای اعضای شوراهای شهر به منظور کاندیداتوری در انتخابات مجلس با سیاست‌های کلی انتخابات مغایرت دارد، گفت: عضویت در شوراها شغل محسوب نمی‌شود و اعمال محدودیت مضاعف برای این افراد درست نیست.
حسین نقوی‌حسینی نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی در تذکری آیین‌نامه‌ای گفت: الحاق یک جزء به ماده 29 قانون انتخابات مجلس موجب محدود شدن هیچ نامزد یا رقیبی نیست.وی با تأکید بر خوشامدگویی نمایندگان به همه رقبا برای حضور در عرصه انتخابات خاطرنشان کرد: مجلس حضور نامزدهای متعدد را موجب افزایش مشارکت مردم در انتخابات‌ها می‌داند.
نقوی‌حسینی در توضیح گفت: مصوبه مجلس بر خلاف آنچه از تریبون گفته شد ایجاد محدودیت برای هیچ نامزد و رقیبی نیست بلکه صرفا برای جلوگیری از سوءاستفاده‌ها از اموال عمومی و بیت‌المال است.
وی ادامه داد: بنابراین آنچه از تریبون مجلس از سوی برخی دوستان مطرح شد ما از حضور همه افرادی که قابلیت نمایندگی دارند در انتخابات و رقابت استقبال می‌کنیم و به آنها خوشامد عرض می‌کنیم.
صلاحیت نمایندگان فعلی برای دوره بعد انتخابات مجلس استمرار می‌یابد!
نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای دیگر مقرر کردند در صورت ثبت‌نام نمایندگان فعلی مجلس برای دوره بعد انتخابات خانه ملت، صلاحیت آنان برای نمایندگی مجلس استمرار می‌یابد.
این طرح که در واقع تنها برای اعمال محدودیت برای کاندیداتوری اعضای شوراهای اسلامی شهر در انتخابات مجلس ارائه شده است، با پیشنهادات متفاوت و بعضاً خارج از موضوع اصلی طرح توسط برخی وکلای ملت مواجه شد.
تعدادی از نمایندگان مجلس پیشنهادی را مطرح کردند مبنی بر اینکه لزومی ندارد شورای نگهبان صلاحیت نمایندگان فعلی مجلس را که برای دور بعدی انتخابات مجلس کاندیدا می‌شوند، بررسی کند چرا که 4 سال قبل شورای نگهبان صلاحیت آنها را بررسی و تأیید کرده است، همچنین سایر عوامل اجرایی یا نظارتی نیز حق اظهارنظر در خصوص صلاحیت افراد مذکور را ندارند.
نمایندگان مجلس این پیشنهاد جنجالی را با 125 رأی موافق، 54 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع در صحن علنی مجلس مصوب شد.
طبق مصوبه مجلس در پیشنهاد مذکور که محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان آن را به نمایندگی از رضا عبداللهی نماینده ماهنشان، هادی قوامی نماینده اسفراین، اسماعیل جلیلی نماینده مسجدسلیمان، الیاس نادران نماینده تهران و غلامرضا نوری نماینده بستان‌آباد، مطرح کرد، در صورت ثبت‌نام نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی برای دوره بعد صلاحیت آنان برای نمایندگان مجلس استمرار می‌یابد مگر آنکه شورای نگهبان در جلسه رسمی خود تا 15 روز قبل از شروع تبلیغات انتخاباتی به استناد اسناد و مدارک معتبر عدم احراز را اعلام نمایند. بر این اساس سایر عوامل اجرایی یا نظارتی حق اظهارنظر در خصوص صلاحیت افراد مذکور را ندارند.
همچنین نمایندگان در تبصره این پیشنهاد مقرر کردند موارد مربوط به تخلفات افراد مذکور در زمان شروع تا انتهای تبلیغات که به تشخیص شورای نگهبان منجر به ابطال یا عدم احراز صلاحیت افراد مذکور می‌شود از این قاعده مستثنی است.
ضرورت استعلام از وزارت اطلاعات
 پیش از انتصاب افراد
وکلای ملت کلیه دستگاه‌های اجرایی را مکلف به استعلام از وزارت اطلاعات پیش از انتصاب افراد به مشاغل حساس کردند.
نمایندگان مجلس در جریان بررسی اولین ماده از طرح یک فوریتی الحاق یک تبصره به ماده 5 قانون گزینش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش مقرر کردند کلیه دستگاه‌های اجرایی و موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب مهرماه سال 86 موظفند در انتساب افراد به مشاغل حساس ضمن احراز تابعیت جمهوری اسلامی ایران و شرایط خدمت نظام وظیفه عمومی- پایان خدمت یا معافیت دائم برای مردان در مورد روابط مقرر در این قانون از وزارت اطلاعات استعلام و نتایج را در انتساب خود اعمال نمایند.
بر اساس این مصوبه در صورت عدم استعلام یا انتساب بر خلاف استعلام صورت گرفته،  مرتکب مورد تعقیب قانونی قرار می‌گیرد.
یک فوریت طرح عملیات بانکی بدون ربا به تصویب مجلس رسید
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی سه‌شنبه درخواست یک فوریت طرح عملیات بانکی بدون ربا را بررسی و پس از استماع نظرات مخالفان و موافقان به تصویب رساندند.
وکلای ملت با 151 رأی موافق، 4 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر در صحن علنی مجلس به درخواست یک فوریت این طرح رأی مثبت دادند.
این طرح که به امضای 21 نفر از نمایندگان رسیده در بردارنده بازنگری اساسی قانون عملیات بانکی بدون ربا (بهره) است.
این طرح دارای 6 فصل و 67 ماده است که در صورت تصویب مکانیزم‌های مشخصی درباره وظایف نظام بانکی برای عملیات بانکی بدون ربا در نظر گرفته است.
نطق‌های نمایندگان
حجت الاسلام ابوترابی فرد نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی دیروز گفت: تصدی امور غیرحاکمیتی از سوی دولت بزرگ‌ترین مانع اشتغال جوانان کشور است و برای فراهم آوردن اشتغال باید در مسیر کوچک کردن حجم دولت و واسپاری امور به بخش غیردولتی گام برداریم.
سیدهاشم بنی‌هاشمی نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی نیز در  نطق میان دستور خود گفت: آل‌سعود که در آتش‌افروزی و کشتار مردم مسلمان یمن خود را گرفتار کرده بداند که عاقبتی چون فرعون و نمرود و صدام را خواهد داشت که این وعده خداوند است.
اسماعیل جلیلی نماینده مردم مسجدسلیمان نیز طی نطقی با بیان اینکه واردات 11 میلیارد دلاری از چین پاسخ مناسبی به بیکاری جوانان کشور نیست، گفت: متولیان و فعالان اقتصادی باید سناریوهای لازم برای دوران پساتحریم را برنامه‌ریزی کنند.
علیرضا خسروی نماینده مردم سمنان در مجلس شورای اسلامی نیز در نطق خود گفت: نتیجه مذاکرات هسته‌ای باید به تأئید مقام معظم رهبری و تصویب مجلس برسد و الا ملت ایران در تاریخ وقایعی را دیده است که همواره به بانیان آن نفرین می‌فرستد.
فایل صوتی سخنان صالحی
نماینده مردم تهران در مجلس در انتقاد به عدم انتشار  فکت شیت ایرانی و فقدان دستوری از جانب مقام معظم رهبری پیرامون انتشار فکت شیت، فایل سخنان صالحی در مجلس را منتشر کرد.
به گزارش فارس، حمید  رسائی ، نماینده مردم تهران،  نسبت به تکذیبیه اخیر رئیس سازمان انرژی اتمی درباره انتشار فکت‌شیت ایرانی از جزئیات توافقات اخیر هسته‌ای واکنش نشان داد.
وی در این یادداشت تصریح کرده: بعد از مطالبه رهبر معظم انقلاب، 213 نماینده مجلس هم طی نامه‌ای خواستار انتشار فکت‌شیت یا گزاره‌برگ ایرانی مذاکرات در برابر گزاره‌برگ آمریکایی – که ادعا می‌شود دروغ است - شدند اما همچنان آقای روحانی مقاومت کرده و حاضر به انتشار آن نیست! متأسفانه از همان ابتدا که رهبر معظم انقلاب در دیدار با مداحان مطالبه خود را مطرح کردند، تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در خصوص انتشار فکت‌شیت به تناقض‌گویی روی آورد.
وی در این یادداشت  ادامه داده که این در حالی است که آقای صالحی 18 فروردین ماه در مجلس شورای اسلامی گفت:شاید غلو باشد ولی ما یک مقدار محدودیت پذیرفته‌ایم. رهبر معظم انقلاب دیروز به آقای ظریف فرمودند که «آقای ظریف شما هم بروید فکت‌شیت ایران را در اختیار مردم قرار دهید. کشور ما با کشور آنها (آمریکایی‌ها) فرق می‌کند. در کشور ما رابطه ملت و دولت یک رابطه عمیق است. این نظام برآمده از رأی ملت است. شما بروید فکت‌شیت را به مردم بدهید» و آقای ظریف هم در حال تهیه فکت‌شیت هستند که در این فکت‌شیت خیلی از حقایق روشن می‌شود.
گفتنی است که به انضمام این یادداشت، رسایی فایل صوتی سخنان آقای صالحی در مجلس را نیز منتشر کرده است.