وزیر نیرو:
طرح قطع آب مشترکان پرمصرف تا 2 هفته آینده در دولت تصویب میشود
وزیر نیرو از تصویب طرح قطع آب مشترکان پرمصرف در دولت تا پایان اردیبهشت ماه خبر داد.
حمید چیتچیان در گفتوگو با فارس در پاسخ به این سؤال که در حال نزدیک شدن به تابستان هستیم و با گذشت یک سال از طرح قطع آب مشترکان پرمصرف هنوز خبری از تصویب و قانونی شدن این طرح نیست، چرا تا این حد تعلل میشود گفت: برای تصویب این طرح و قانونی شدن قطع آب مشترکان پرمصرف تعللی در کار نیست.
وی افزود: اما به هر حال فرایند تصویب مصوبات در دولت یک روالی دارد و در تیمی تخصصی باید این موضوع بررسی شود که همین موضوع تا حدودی زمان میبرد.
چیتچیان در پاسخ به این سؤال که آیا تا دو هفته آینده این موضوع تصویب میشود، تأکید کرد: فکر میکنم این طرح طی یک یا دو هفته آینده تصویب میشود.
سال گذشته مسئولان وزارت نیرو درصدد برآمدند تا هر طور شده نوبتبندی آب را حداقل در تهران عملیاتی و اجرا نکنند به همین منظور تلاش شد با تدابیری مانند قطع آب مشترکان پرمصرف و افت فشار در برخی نقاط، وضعیت مصرف آب را تا حد امکان سامان دهند.
افت فشار آب در برخی نقاط تهران به خصوص مناطق شرق اعمال شد و چندان هم با واکنش مشترکان مواجه نشد، اما قطع آب مشترکان پرمصرف که اتفاقاً تعداد آنها نیز کم نیست وزارت نیرو را با چالشی اساسی مواجه کرد.
اگرچه چند هفتهای این برنامه به طور آزمایشی اجرا و محدودیتهایی برای حدود 3000 مشترک پرمصرف اعمال شد، بدین ترتیب که آب آشامیدنی مشترکان پرمصرفی که بیشتر از 50 متر مکعب یعنی 2/5 برابر متوسط مصرف استفاده میکردند از ساعت 10 صبح تا 17 قطع شد.
در تهران برخی انشعابهای مسکونی بیش از 200 متر مکعب در یک دوره مصرف میکنند این یعنی 10 برابر یک مشترک معمولی، بنابراین سال گذشته تصمیم گرفته شد برای اینکه مشترکان بدانند موضوع جدی است آب این منازل آنان برای چند ساعت با محدودیت مواجه شود.
اما موضوع حائز اهمیت برای وزارت نیرو این بود که قطع آب باید دارای مجوز باشد، به همین دلیل از سال گذشته موضوع در برنامه این وزارتخانه قرار گرفت و ظاهراً اخذ مجوز این برنامه لحظات آخر و نهایی خود را سپری میکند.
محمد پرورش مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران پیشتر در این خصوص گفته بود که حدود 9 هزار انشعاب مسکونی در تهران داریم که بالای 40 متر مکعب در یک دوره آب مصرف میکنند اینها باید متوجه شوند که مصرفشان واقعاً خارج از عرف است.