kayhan.ir

کد خبر: ۳۵۹۱۳
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۷
مدیر دفتر جمعیت وزارت بهداشت:

نرخ باروری و فرزندآوری از مرز تهدید گذشت

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مسئولان، روحانیت و دانشگاه‌ها را به مشاوره درباره جلوگیری از فرصت‌های در حال از دست رفتن فرزندآوری فراخواند.


محمداسماعیل مطلق دیروز در کارگاه آموزشی ترویج ازدواج سالم در اصفهان از دست رفتن 440 هزار فرصت فرزندآوری در سال را برای کشور نگران‌کننده خواند و گفت: در سال 440 هزار فرصت فرزندآوری در کشور از دست می‌رود، در حالی که بالغ بر 410 هزار از این فرصت‌ها مربوط به 11 میلیون دختران و پسرانی است که در آستانه ازدواج هستند ولی هنوز ازدواج نکرده‌اند و تنها 30 هزار فرصت از دست رفته مربوط به زنان بیوه و مطلقه است.
وی تصریح کرد: 6 میلیون و 600 هزار دختر 15 تا 49 ساله در کشور زندگی می‌کنند که ازدواج نکرده‌اند.
وی نرخ باروری کلی در ایران را 1/8 اعلام کرد و گفت: این درحالی است که نرخ 2/1 دهم مرز تهدید باروری شمرده می‌شود.
مدیرکل جمعیت وزارت بهداشت تاکید کرد: این نرخ در استان‌هایی مانند اصفهان، گیلان، مازندران و مرکزی پایین‌تر از 1/8 و در استان تهران متاسفانه 1/4 است.
وی به عوامل و چالش‌های کاهش نرخ باروری کلی در ایران اشاره کرد و گفت: افزایش سن ازدواج، کاهش ازدواج و افزایش طلاق از دلایل مهم از دست رفتن فرصت‌های باروری است. مطلق تاکید کرد: ناگفته نماند که فاصله زیاد بین فرزندآوری و گرایش به تک فرزندی از دیگر عوامل تهدید جمعیت است زیرا تک فرزندی باعث به هم خوردن توازن و تعادل نسلی، کمرنگ شدن همبستگی اجتماعی، افزایش طلاق و انزوای والدین در سنین پیری می‌شود.
مدیرکل دفتر جمعیت وزارت کشور در این رابطه اعتیاد جوانان به مواد مخدر را هم موثر در این خصوص دانست و افزود: روزانه 8 جوان بر اثر اعتیاد در کشور فوت می‌کنند.
آمارها نشان می‌دهد که 14 درصد معتادان بین 15 تا 19 سال و 58 درصد آنها کمتر از 35 سال سن دارند و 50 درصد طلاق‌ها هم به دلیل اعتیاد است، پس طبیعی است که می‌توان گفت: این موضوع نیز سهم قابل توجهی در از دست رفتن فرصت‌های باروری می‌تواند داشته باشد.
به گفته وی اگر ازدواج‌ها 10 درصد افزایش و طلاق‌ها، فوت همسران و مجرد بودن نیز هرکدام 10 درصد کاهش یابد نرخ باروری کل کشور به 2/65 می‌رسد.
مدیرکل دفتر جمعیت وزارت کشور از روحانیت و طلاب علوم دینی، دانشگاهیان و به‌ويژه مسئولان خواست که برای حل این معضل و تهدید  جمعیت وارد عمل شده و برای بهبود اوضاع مشاوره دهند.