رئیس مرکز آمار ایران:
نتوانستیم برای اقتصاد کشور برنامهریزی کنیم
رئیس مرکز آمار ایران گفت: نتوانستهایم به درستی برای اقتصاد برنامهریزی کنیم.
به گزارش ایسنا، عادل آذر در همایش ملی بهرهوری با اشاره به تکلیفی که شورای عالی آمار به مرکز آمار برای تکمیل سیستم آمارهای ثبتی در قالب شبکه ملی آمار ایران داده است، یادآور شد: باید نظام جامع آماری شکل گیرد و این مسئولیت اجرایی نمیشود مگر اینکه تمامی دستگاهها خود را در قالب این سیستم تعریف کنند.
وی با بیان اینکه فقط مرکز آمار و سازمان ملی بهرهوری نمیتوانند شبکه ملی آمار ایران را راهاندازی کنند، گفت: این در حالی است که باید اذعان کنیم در طول سالیان گذشته نبود نظام جامع آماری ضربه بسیاری به کشورمان زده است و نتوانستهایم به درستی برای اقتصاد برنامهریزی کنیم، هرچند که این مورد شاید خودزنی باشد اما واقعیتی است که وجود دارد.
رئیس مرکز آمار ایران همچنین با بیان اینکه باید بهرهوری از دو منظر گفتمان و روال کاری تحلیل شود یادآور شد: این موضوع به هیچ عنوان تکبعدی نیست و باید دیدگاه مشترکی برای آن وجود داشته باشد.
آذر چالش جدی برای محاسبه شاخص بهرهوری را بحث سال پایه عنوان کرد و گفت: اما اکنون در حال یکسانسازی سال پایه و تعادلسازی دادههای آماری در مرکز آمار هستیم تا بتوان آمار و اطلاعات دقیق و جامعی را در این رابطه ارائه کنیم.
وی در ادامه اشارهای هم به برنامههای مرکز آمار در راستای بررسی و تحلیل دقیق شاخصهای بهرهوری کرد و گفت: زیرساخت اطلاعاتی لازم برای اندازهگیری و رصد وضعیت شاخص آماری، یکسانسازی پایه آماری دادههای مربوط به شاخص بهرهوری، گردآوری دادههای مورد استفاده شاخص بهرهوری طبق تعاریف سازمانهای بینالمللی از برنامههای مرکز آمار در این راستا است.
به گزارش فارس، رئیس سازمان ملی بهرهوری هم در همایش بهرهوری گفت: توجه به بهرهوری مشکلات ناشی از کاهش درآمدهای نفتی را جبران میکند.
رویا طباطبایی افزود: به دلیل کاهش درآمدهای نفتی امکان تحقیق و توسعه کاهش یافته، اما باید با تمام قوا نسبت به حفظ و تحقق آن تلاش کنیم.
رئیس سازمان ملی بهرهوری با بیان اینکه مبحث دیگر بهرهوری فرهنگ و آیندهپژوهی است، گفت: باید نسبت به آینده صنایع پیشبینی درستی داشته باشیم، تا بتوان به بهرهوری درست دست یافت.
وی از دیگر مباحث را بهرهوری فردی، خانوار و بنگاهها دانست و افزود: این مباحث از عوامل موثر در رشد اقتصادی بوده و اگر سرمایه انسانی را در نظر بگیریم، پیر شدن جمعیت یک مقوله حیاتی است، پس برای افزایش بهرهوری نمیتوان به نیروی کار به تنهایی اتکا داشت.
طباطبایی بیان داشت: برخی کشورها که دارای منابع طبیعی هستند، در نتیجه مبادلات بازرگانی اقتصاد خود را به رشد زیاد برسانند، اما قیمتهای نفت به کمتر از 50 دلار رسیده و استفاده از تکنولوژیهایی که به نیروی انسانی کمتر نیاز دارد، باید دقت شود.
وی افزود: چشمانداز آینده دشوار است، اما با استفاده از بهرهوری میتوان این کمبودها را کاهش داد.