kayhan.ir

کد خبر: ۳۵۳۶۷
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۸
رونمایی از اهداف هیئت فنلاندی در دیدار با مولاوردی

«برنامه تنظیم خانواده» برنامه صحیحی است!

وزیر اسبق بهداشت فنلاند در نشستی با معاونت امور زنان ریاست جمهوری، با ابراز نیت خود از ارتباط‌گیری با برخی مجموعه‌های مدیریتی داخلی، از اجرای «برنامه تنظیم خانواده»در ایران اظهار خرسندی کرد!

 سرویس اجتماعی-

سفیر فنلاند به همراه وزیر سابق بهداشت این کشور روز دوشنبه با شهیندخت مولاوردی در محل معاونت امور زنان ریاست جمهوری ایران دیدار کردند.
از آنجایی که مراکز مطالعاتی غربی با اهداف گوناگون به رصد دقیق فعل و انفعالات ساختارهای بهداشتی و درمانی کشورهای خاورمیانه و به خصوص ایران می‌پردازند، آشنایی و ارتباط متخصصان آنها با شرایط حاکم بر کشورمان عجیب نیست و به همین خاطر است که واپوتی تایسپل، وزیر سابق بهداشت فنلاند خطاب به مولاوردی می‌گوید: این سفر اولین دیدار من از ایران است اما این بدین معنا نیست که در گذشته هیچ ارتباطی با این کشور نداشته‌ام.
نکته جالب‌تر اظهار نظر واپوتی تایسپل در توصیف مشاهدات خود در ایران است، به طوری که تأکید می‌کند: متوجه شدیم که سطح توسعه و آموزش در ایران بالاست و برنامه تنظیم خانواده نیز برنامه صحیحی است!
شایان ذکر است، طی دهه‌ هفتاد میلادی، رشته‌ دانشگاهی «ارتباطات سلامت عمومی» در دانشگاه جان‌هاپکینز تأسیس شد که هدف آن ارائه‌ یک برنامه‌ هماهنگ جهانی برای کاهش جمعیت کشورهای کمتر توسعه‌یافته بود. این برنامه با پشتوانه‌ آمریکا و با همکاری بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی، با عناوینی زیبا و جذاب چون «تنظیم خانواده» در این کشورها ترویج و عملیاتی شده است. اولین هدف برنامه‌ تنظیم خانواده، جمعیت‌های غیرسفیدپوست و جهان‌سومی ساکن در آمریکا و اولین قربانیان آن، سرخ‌پوست‌های بومی آمریکا بودند که بعدها نوک پیکان این برنامه، کشورهای آفریقا و خاورمیانه را نشانه گرفت و از قضا با همت بلند مسئولان کشورمان در دهه 70 بسیار موفقیت‌آمیز اجرا شد! به گزارش ایسنا، وزیر سابق بهداشت فنلاند خاطرنشان کرد: در فنلاند به برابری زنان و مردان بسیار اهمیت داده می‌شود و ما برای این امر بسیار جنگیده‌ایم و باید گفت، گفت‌وگو با کشورهای گوناگون برای ما بسیار الهام‌بخش بوده و می‌توان راه‌های خوبی را برای همکاری در امور گوناگون در این دیدارها یافت.
درس‌آموزی از کشورهای بحران‌زده!
در حالی که کشوری همچون فنلاند در مباحث خانواده و جمعیت با بحران مواجه است به طوری‌که به گفته خودشان با معضل پیری جمعیت مواجهند و از سوی دیگر بنیان خانواده در حال فروپاشی است، اما معلوم نیست مسئولان کشورمان در ارتباط‌گیری با چنین کشورهایی به دنبال کدام راه حل برای حل کدام مشکل هستند؟
جالب آنجاست که مولاوردی نیز در این دیدار گفته است: با توجه به جایگاه فنلاند در اتحادیه اروپا و همچنین تاثیرگذاری ایران در منطقه خاورمیانه امیدواریم طرفین با گسترش مناسبات میزان تاثیرگذاری را در این حوزه افزایش دهند.وی افزود: هیئتی برای تبادل تجربه به فنلاند فرستادیم و قطعا از دستاوردهای این سفر در برنامه‌های آتی خود استفاده خواهیم کرد.
در پایان این نشست هم دکتر اطهره نژادی، مسئول گروه مطالعاتی اعزامی به فنلاند، در ارتباط با تجربه سفر به این کشور، اظهار داشت: وزیر امور خارجه فنلاند به عنوان میزبان با ما بسیار همراه بود و همکاری و هماهنگی‌های خوبی انجام داد.شایان ذکر است، پیش از این متخصصان حوزه زنان و خانواده نسبت به اعزام گروهی از معاونت زنان ریاست جمهوری به فنلاند واکنش نشان دادند. به تازگی و در نشست مسئولان این حوزه با اساتید بسیجی نیز این اعتراض‌ها با صراحت اعلام شد اما پاسخی قانع‌کننده از سوی مولاوردی در پی نداشت.