kayhan.ir

کد خبر: ۳۴۲۹۸
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۵
گزارش تکان‌دهنده گلوبال ریسرچ

پلیس آمریکا 100 برابر بیشتر از پلیس سایر کشورها آدم می‌کشد

پایگاه خبری- تحلیلی «گلوبال ریسرچ» کانادا با اشاره به تبعیض نژادی و رفتارهای خشونت‌بار پلیس آمریکا نوشت که پلیس این کشور 100 برابر بیش از دیگر کشورهای سرمایه‌داری آدم می‌کشد.


به گزارش خبرگزاری فارس، «ریچارد بکر» از رهبران جنبش ضد جنگ و ضد نژادپرستی «انسر» آمریکا، در مقاله‌ای که پایگاه خبری- تحلیلی «گلوبال ریسرچ» منتشر کرده، ضمن ارائه آماری تطبیقی از قتل‌های صورت گرفته توسط نیروهای پلیس آمریکا و دیگر کشورهای غربی، نظام سرمایه‌داری را مسبب اصلی رفتارهای نژادپرستانه در داخل آمریکا خوانده است.
وی در مقاله خود تأکید می‌کند که نیروهای پلیس آمریکا از «مجوزی نانوشته» برای انجام قتل‌ها و کشتار مردم این کشور به ویژه اقلیت‌ها و اقشار ضعیف و آسیب‌پذیر برخوردارند.
«بکر» که چندین کتاب اثرگذار از جمله کتاب‌های «فلسطین، اسرائیل و امپراطوری آمریکا» و «افسانه دموکراسی و حاکمیت بانک‌ها» را به رشته تحریر درآورده می‌نویسد: «یکی از زمینه‌هایی که آمریکا بدون شک در آن از دیگر کشورها سبقت گرفته، میزان اعمال خشونت از جانب مقامات دولتی علیه آمریکایی- آفریقایی‌ها، لاتین‌تبارها، سرخپوستان و قشر کارگر و ضعیف از تمامی ملیت‌ها است. میزان کشتار صورت گرفته توسط نیروهای پلیس آمریکا از همین میزان در کشورهای پیشرفته دیگر بسیار فراتر رفته به گونه‌ای که می‌توان این میزان کشتار را در مقایسه با اقدام مشابه توسط پلیس کشورهای پیشرفته دیگر 100 به یک دانست.»
وی می‌نویسد: «مشارکت در طرح گزارش قتل‌های صورت گرفته توسط نیروهای پلیس آمریکا به «اف‌بی‌آی» کاملاً اختیاری است و برخی از ادارات پلیس در آمریکا هستند که تمایلی به شرکت در این طرح ندارند. از حدود 18 هزار اداره پلیس در سراسر آمریکا، تنها 800 اداره آمار مربوط به کشتارهای صورت گرفته توسط نیروهای خود را به «اف‌بی‌آی» گزارش کرده‌اند. اداره پلیس نیویورک نیز یکی از این ادارات است که هیچ تمایلی برای مشارکت در این طرح و گزارش تعداد قتل‌های صورت گرفته توسط نیروهایش ندارد.»
بکر می‌افزاید: «با وجود تمام اینها طبق آماری که «اف‌بی‌آی» به ثبت رسانده، در سال 2013 میلادی تعداد 461 «قتل توجیه‌پذیر» توسط نیروهای پلیس آمریکا انجام شده است. برخی گزارش‌ها آمار دیگری ارائه کرده و تعداد افراد کشته شده به دست نیروهای پلیس آمریکا تنها در 8 ماه پایانی سال 2013 را 748 نفر و همین تعداد در سال 2014 را یک هزار و 100 نفر عنوان می‌کند. اما از آنجایی که از 18 هزار اداره پلیس در سراسر آمریکا تنها 800 اداره آمار مربوطه را ارائه کرده‌اند، ارقام واقعی بدون تردید بسیار بیشتر از این تعداد است.
گلوبال ریسرچ، با مقایسه آمریکا باکشورهایی مانند انگلیس، آلمان، کانادا و چین، آدم‌کشی پلیس در آمریکا را از 20 تا 100 برابر این کشورها برآورد کرده و می‌نویسد: «برخلاف آنچه سیاستمداران، رسانه‌های جمعی و کتاب‌های درسی سعی در ترویج آن دارند، نژادپرستی افراطی و اعمال خشونت علیه قشر ضعیف جامعه آمریکایی بخش اصلی تاریخ آمریکا را از زمان تأسیس این کشور به خود اختصاص داده است. سرمایه‌داری آمریکایی بر مبنای نابودی و نسل‌کشی سرخپوستان و نیز با تکیه بر به خدمت گرفتن میلیون‌ها برده آفریقایی بدون پرداخت ذره‌ای دستمزد به آنها پایه‌گذاری و تأسیس شده است.»
به نوشته این نویسنده، «امروزه نیروهای پلیس، ادارات پلیس محلی و دیگر نهادهای پلیس فدرال و ایالتی آمریکا به عنوان مدفعان بسیار خشن نظام نژادپرستانه نابرابری افراطی و رو به رشد ایفای نقش می‌کنند. آنها هر روز از منافع بانک‌ها، شرکت‌ها و سرمایه‌داران و ثروتمندان در مقابل منافع مردم محافظت می‌کنند. هر روز در سراسر آمریکا شاهد بیرون انداخته شدن مستأجران از خانه‌هایشان به فرمان صاحبخانه‌ها توسط نیروهای پلیس ادارات محلی هستیم.»
این مقاله با «جهانی» خواندن خشونت آمریکایی می‌افزاید: «تاریخ به‌شدت آکنده از اقدامات خشونت‌آمیز آمریکا هنوز هم ادامه دارد، هم در داخل این کشور و هم در خارج از آمریکا نیروهای ارتش آمریکا در جنگ‌های مشابه بی‌پایانی وارد شده‌اند و در بیش از یکصد کشور سراسر دنیا پایگاه دارند. در داخل آمریکا نیز با قرار دادن تجهیزات جنگی در اختیار ادارات پلیس، نیروهای پلیس این کشور به شدت مسلح و مجهز هستند.»
این نوشته تأکید می‌کند: «کشتار مردم آمریکا توسط نیروهای پلیس این کشور روزانه در شهرهای سراسر آمریکا ادامه دارد. پلیس آمریکایی یک «مجوز قتل» مجازی دارد تا در دفاع از نظام سرمایه‌داری که مسئول حفاظت از آن و خدمت به آن است، استفاده کند. مهم نیست که حتی اقدامات جنایتکارانه نیروهای پلیس با استفاده از دوربین‌های ویدئویی ضبط و ثبت شده باشند، نیروهای پلیس آمریکا هرگز متهم نمی‌شوند و بر همین اساس محکومیتی نیز صورت نمی‌گیرد.»
بنابراین گزارش، آمریکا در کنار پلیس به شدت خشن خود، یک سیستم زندان واقعاً مخوف و «استثنایی» نیز دارد. تعداد زندانیان در آمریکا بیش از هر کشور دیگری است؛ تعدادی بیش از 2/4 میلیون نفر. در رتبه بعد از آمریکا، چین با 1/5میلیون زندانی قرار دارد. اما جمعیت چین تقریباً چهار برابر جمعیت آمریکا است.»
همچنین در این مقاله آمده است: آمریکا با در اختیار داشتن 5درصد کل جمعیت جهان، 24 درصد تمام زندانی‌های سراسر جهان را به خود اختصاص داده است. یعنی یک چهارم کل زندانی‌های دنیا در آمریکا زندانی شده‌اند. در این میان، حدود 40درصد از آمریکایی-آفریقایی‌هایی که 12 درصد جمعیت آمریکا را به خود اختصاص داده‌اند، در زندان به سر می‌برند. آمریکایی آفریقایی‌ها بیش از 6 برابر بیشتر از سفیدپوستان در آمریکا احتمال دارد به زندان بروند.»
گلوبال ریسرچ در پایان، با اشاره تلویحی به جنایات اخیر پلیس آمریکا در شهر فرگوسن، یادآور می‌شود که «اعتراضات بی‌سابقه‌ای علیه کشتار مردم آمریکا توسط نیروهای پلیس این کشور صورت گرفته است. صدها هزار نفر از مردم آمریکا در صدها شهر این کشور به خیابان‌ها آمده‌اند تا علیه قتل‌های صورت گرفته توسط پلیس آمریکا اعتراض کنند. هیچ اتفاقی از این مهمتر نمی‌توانست رخ دهد. این جنبش مردمی در خیابان‌ها، مدارس و ادارات است که می‌تواند کلید اصلی تغییر حقیقی در آمریکا باشد و در دراز مدت شاهد تغییری انقلابی در جامعه آمریکا و پایان نژادپرستی، سوء استفاده و خشونت پلیس آمریکا علیه مردم این کشور خواهیم بود؛ اتفاقات ناگواری که تنها نظام سرمایه‌داری مسبب تمام آنها است.»