تجارت ترجیحی میان ایران و ترکیه برقرار شد
وزیر صنعت، معدن و تجارت از اجرایی شدن تجارت ترجیحی میان ایران و ترکیه خبر داد.
در دیدار هیئت اقتصادی ایران و ترکیه که دیروز در سالن خلیج فارس نمایشگاه بینالمللی برگزار شد، توافقنامه تجارت ترجیحی کالا میان ایران و ترکیه امضا شد و محمدرضا نعمتزاده از ایجاد پنجره واحد در گمرکات کشور خبر داد و گفت: با ایجاد این پنجره واحد اگر در یک کشور کالاهای مربوطه بررسی شود نیازی به بررسی مجدد همان کالا در کشور مقابل نیست.
وی با بیان این که باید تسهیلاتی برای سرمایهگذاران و رفت و آمد تجار ایجاد شود، اظهار کرد: یکی از موضوعات اصلی که به آن توجه داریم بحث تعرفههاست. خوشبختانه با اعلام تجارت ترجیحی تسهیلات لازم در این زمینه بوجود خواهد آمد و طرفین این موضوع را بررسی میکنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: جلوگیری از ایجاد هر گونه موانع تعرفهای یا مشکلاتی که مانعی برای برنامهریزی درازمدت تجار شود از دیگر برنامههای مهم است. همچنین برقراری نظام بانکی فعال بین دو کشور از دیگر برنامههای در حال بررسی است.
نعمتزاده بیان کرد: میدانم به دلیل تحریم، محدودیتها زیاد است ولی باید کاری کنیم که با استفاده از پولهای ملی و حضور بانکهای بیشتر که بتوانند این مبادلات را انجام دهند بتوانیم اقدامات مهمی در این زمینه انجام دهیم. از طرف ایران هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
وی افزود: حدود 8 بانک شامل بانکهای دولتی و خصوصی داریم که خارج از فهرست تحریم هستند و میتوانند در این زمینه اقدام کنند. همچنین بحث حمل و نقل را داریم که امیدواریم با تلاش طرفین این موضوع هر چه سریعتر حل شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در عین حال تأکید کرد: باید برای درازمدت فکر کنیم و منافع کوتاهمدت برای توسعه تجارت نمیتواند کمک کند و باید شرایط را برد- برد کنیم که به نفع هر دو کشور باشد.
نعمتزاده موضوع بعدی را گمرکات و مقررات حاکم بر آن عنوان کرد و افزود: خوشحالیم که با مدیریتی که اعمال شد امروزه مشکلات به حداقل رسیده و باید تلاش کنیم مناسبات را روانتر کنیم.
در ادامه این دیدار، نیهات زیبکچی وزیر اقتصاد ترکیه با اشاره به حجم روابط تجاری دو کشور در سال 2014 در مقایسه با سال 2013 گفت: هر چند از حجم روابط تجاری مقداری کمتر شده اما امید است با اجرایی شدن توافقنامه دو کشور، مبادلات تجاری گسترش یابد.
وی با تأکید بر اینکه با استفاده از پول ملی در مبادلات تجاری میتوان در حجم مبادلات تأثیر زیادی گذارد اظهار داشت: ترکیه و ایران شریک اقتصادی مناسبی برای هم هستند.
وزیر اقتصاد ترکیه پیشنهاد کرد: در بخشها و گروههای تخصصی با حمایت مشترک، اتاقهای جداگانه تجاری شکل بگیرد. همچنین ماهی یک بار کمیتههای فنی دو کشور فهرست کالاهایی را که باید اضافه شود مشخص نماید.
وی گفت: ترکیه در تمام مرزهای مشترک با ایران، بازسازی و نوسازی مرزی را شروع کرده است.
وزیر اقتصاد ترکیه با تأکید بر ضرورت کامل شدن جاده خوی - رازی اظهار امیدواری نمود پیمانکاران ترک این جاده هر چه سریعتر کامل شود.