تصمیمات کمیته اضطرار در دقیقه 90
کمیته اضطرار آلودگی هوای پایتخت بالاخره زمانی که میزان آلایندهها به حدی رسید که نفس کشیدن شهروندان را تحت تاثیر قرار داد، تشکیل جلسه داد و سه مصوبه را به تصویب رساند.
سرویس اجتماعی-
براساس تصمیم نمایشی این کمیته فعالیت کارخانههای شن و ماسه و فروش آرم طرح ترافیک روزانه امروز و فردا متوقف شده است و همچنین زنگ ورزش تا فردا در مدارس تعطیل خواهد بود.
این در حالی است که وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت پیشنهاد تعطیلی مدارس ابتدایی را داده بود، اما جناب استاندار که از تشکیل جلسه کمیته اضطرار کاملا بیخبر بود! پس از حضور در جلسه در واکنش به پیشنهاد نماینده وزارت بهداشت مبنی بر تعطیلی مدارس گفته بود، اجازه دهید جایی را تعطیل نکنیم!
در حالی که هر روز کارشناسان هواشناسی از تریبون رسانهها فریاد میزنند آلودگی هوا نفس مردم را بریده است، کریمی استاندار، معتقد است شاخص آلودگی هوا هنوز به شرایط اضطرار نرسیده است!
البته قصه آلودگی هوای تهران مشکل دیروز و امروز نیست اما عرصه بهقدری بر پایتختنشینان تنگ شده است که زنگ خطر آن حتی برای گوشهای ناشنوا هم به صدا درآمده است.در این بحبوحه برخی مسئولان مدعی هستند که بنزینهای وارداتی و پتروشیمی سرطانزا بوده و خود یکی از عوامل مهم در آلودگی هوا است ولی با وجود حذف این بنزین و وعدههای پیدرپی مبنی بر کاهش آلودگیهای هوا همچنان آلایندههای مختلف در هر دم و بازدم به جان تهرانیها مینشیند و باز هم هوایی آلوده میهمان مردم است و همچنان مسئولان مقصر را کسی دیگر میدانند و شعارهای پاکی هوا سر میدهند!
بنابه گزارشهای روز یکشنبه ایستگاههای سنجش آلودگی هوای مربوط به سازمان محیط زیست و هم ایستگاههای شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران نشاندهنده شرایط هشدار برای پایتخت بودند. حتی در برخی مناطق میزان آلاینده ذرات معلق به حدی رسیده بود که این مناطق از جمله منطقه 11 را در مرحله اضطرار قرار داده بود.
از سوی دیگر سازمان هواشناسی از هفته گذشته با قاطعیت حاکم شدن جو پایدار در کلانشهرها از جمله تهران و انباشت آلایندههای جوی در آنها را تا پایان هفته پیشبینی کرده بود.
با این حال مسئولان محیط زیست که گویا به وزش باد و این ناجی دقیقه 90 آسمان تهران بسیار امیدوار بودند تا واپسین ساعات در خصوص تنها راهکاری که موقتا هوای پایتخت را از حالت اورژانسی خارج میکند تعلل کردند و تشکیل جلسه اضطرار را مانند سالهای گذشته به زمانی موکول کردند که بررسی آلایندهها به حدی برسدکه دیگر امکان نفس کشیدن برای مردم عادی هم وجود نداشته باشد!
اما متاسفانه این بار باد هم مسئولان را یاری نکرد و برخلاف پیشبینی آنها، باز هم روند آلایندهها افزایشی بود و در نتیجه کمیته اضطرار آلودگی هوا که فینفسه باید راهکاری باشد برای جلوگیری از قرار گرفتن وضعیت هوا در شرایط هشدار و اضطرار، مانند گذشته نوشدارویی بیش نبود که پس از مرگ سهراب و درست زمانی که آلایندهها به جایی رسیدند که تمام گروههای حساس و غیرحساس جامعه را تحت تاثیر قرار دادند، تشکیل شد.