kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۶۷۴
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۰

دولت یمن وزیر دفاع را مامور سرکوب انقلابیون کرد

پس از شکاف در ارکان حکومت یمن و آشکار شدن علائم پیروزی انقلابیون این کشور،‌ وزیر دفاع یمن مامور سرکوب مردم شد.


 «انقلاب مردمی یمن علیه دیکتاتوری علی عبدالله صالح «دزدیده» شد.» این لقبی است که انقلابیون برای حکومت سه ساله منصور هادی و دولت باسندوه به کار می‌برند. در واقعیت نیز این نام کاملا بیانگر و نشان‌دهنده دوران «پساانقلابی» در یمن است. دورانی که از سال 2011 شروع شد. «انقلاب دزدیده شده باید پس گرفته شود!» برای تحقق این امر، دولت باسندوه ناخواسته با لغو یارانه سوخت محرک و انگیزه لازم را به انقلابیون داد تا با رهبری شیعیان الحوثی علیه سه سال «ناکارآمدی» و «فساد» قیام کنند. اکنون قریب به یک ماه است که انقلابیون با خانواده خود وداع کرده و رنج انقلاب و قیام را به جان خریده‌اند و در صنعا پایتخت یمن تحصن کرده‌اند. هر کسی با خود خیمه‌ای به صنعا آورده است. گهگاه نیز محموله‌ای شامل مواد غذایی از طرف قبایل یمن برای انقلابیون دور از خانه  فرستاده می‌شود. گویا قبایل یمن نیز به این نتیجه رسیده‌اند که انقلابیون متحصن در صنعا با پیروزی فاصله چندانی ندارند و از هم‌اکنون دنبال حمایت و اعلام همبستگی با آنها هستند.
تا اینجای کار انقلابیون از برخورد با نظامیان و دیگر گروه‌های صنعا پرهیز کرده‌اند مگر برای دفاع از خود. اما ارتش و سلفی‌های مستقر در صنعا بدون توجه به مسالمت‌آمیز بودن تظاهرات الحوثی‌ها، با سلاح‌های سنگین به آنها حمله کرده و ده‌ها تن را تاکنون شهید کرده‌اند. آمار دقیقی تاکنون از مجموع شهدای انقلاب منتشر نشده است.
دولت یمن در مقابل اصرار و سرسختی انقلابیون، از هر حربه‌ای استفاده کرده است؛ فضاسازی رسانه‌ای، حمله به مواضع انقلابیون، برگزاری نشست‌های مشورتی و انتشار شایعه‌های مختلف در جهت شکاف در اردوگاه انقلابیون، به‌کارگیری سلفی‌ها و... تنها چند نمونه از این حربه‌ها هستند که تاکنون هیچ نتیجه‌ای را به دنبال نداشته است. عبدربه منصور هادی اکنون از سر استیصال وزیر دفاع یمن را مامور سرکوب انقلابیون کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، منصور هادی، وزیر دفاع یمن را فرمانده عملیات در صنعا علیه انقلابیون کرده تا وی ناظر بر مسائل امنیتی پایتخت شود و تصمیمات لازم برای مهار انقلابیون و سرکوب آنها را اتخاذ کند.
اتخاذ این سیاست می‌تواند انقلابیون را بیشتر از قبل بر تحقق اهدافشان پایبند کند. شاید بتوان این مقطع انقلاب یمن را «مرحله تثبیت» نامید چرا که اتخاذ سیاست «مشت آهنین» ارتش در برابر انقلابیون نشانگر موفقیت عملکرد انقلابیون تاکنون است.
تحولات میدانی
خبرگزاری فارس به نقل از شبکه خبری «شافی» اعلام کرد که آتش‌بس موقت در شهر صنعا بین انقلابیون و ارتش یمن در شب جمعه طی 5 ساعت بیش از 8 بار شکسته شد و درگیری‌های مسلحانه در این شهر از خیابان «الثلاثین» و در نزدیکی دانشگاه «الایمان» با مشارکت تیپ یک زرهی ارتش به ریاست سرلشکر علی محسن الاحمر آغاز شد.
از سوی دیگر شیخ «عبدالمجید بن‌عبدالعزیز زندانی» بنیانگذار و رئیس دانشگاه الایمان که یک چهره دینی افراطی در یمن است و حتی بسیاری وی را پدر معنوی القاعده یمن می‌دانند در حال تبدیل دانشگاه الایمان به پادگان نظامی برای نبرد با انقلابیون است!
علی البخیتی از رهبران انصار‌الله در این مورد اعلام کرد: امیدواریم که دانشگاه الایمان بدون سلاح و سنگر باقی بماند زیرا دلیلی برای تبدیل شدن آن به پادگان نظامی و انبار تسلیحات و نصب مسلسل در ورودی‌های آن وجود ندارد.
واحد مرکزی خبر اما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین اعلام کرده که پس از تسلط نیروهای جنبش انصار‌الله بر منزل علی محسن الاحمر مشاور دفاعی رئیس‌جمهور یمن در منطقه «المذبح»، نیروهای لشکر چهارم زرهی به شدت این منطقه را هدف تیراندازی قرار دادند.
به گزارش این شبکه خبری نیروهای انصار‌الله به منزل علی‌العمرانی وزیر اطلاع‌رسانی سابق یمن در خیابان «الثلاثون» تسلط یافتند. در همین حال درگیری‌ها با افراد مسلح گروه «الاصلاح» که مورد حمایت نیروهای نظامی هستند ادامه دارد.
خبرگزاری تسنیم نیز به نقل از پایگاه خبری اسکای‌نیوز اعلام کرد که پیش از اصابت چند گلوله خمپاره به بخش‌هایی از ساختمان رادیو تلویزیون دولتی یمن، بخش‌هایی از این ساختمان دچار آتش‌سوزی شد. همچنین به دلیل مسائل امنیتی، دولت یمن تمامی مدارس را در شهر صنعا تا اطلاع ثانوی تعطیل کرده است.
شبکه خبری «المسیره» نیز گزارش داد که دیروز میدان‌های تحصن در صنعا با مسلسل‌های سنگین و متوسط و گلوله‌های خمپاره مورد حمله قرار گرفته‌اند که بر اثر آن پنج نفر شهید و تعدادی نیز زخمی شدند. وقوع این درگیری‌ها در حالی است که روزنامه النهار لبنان از احتمال امضای توافقنامه حل سیاسی اوضاع بین جنبش انصار‌الله و حکومت یمن خبر داد.
خبرگزاری فارس نیز از تشدید درگیری‌ها میان طرفداران جریان الاصلاح و ارتش با نیروهای انصار‌الله خبر داد. بر اساس اخبار منتشر شده از صنعا درگیری‌ها به منطقه «صوفان» کشیده شده است که در نزدیکی محل زندگی فرمانده ارشد ارتش یمن است. همچنین چندین خمپاره هم در محل «ستین» در صنعا که محل زندگی رئیس‌جمهور یمن هم در آنجا قرار دارد اصابت کرده است. هواپیماهای جنگی ارتش یمن نیز دیوار صوتی را بر فراز منطقه «شملان» در صنعا شکستند.
همبستگی مردم تعز با انقلابیون
در حالی که ارتش یمن به همراه گروه‌های سلفی در حال حمله به انقلابیون در صنعا هستند، شیوخ و شخصیت‌ها و فعالان سیاسی در استان «تعز» یمن با صدور بیانیه‌ای با خیزش مجدد مردمی در پایتخت این کشور و همدلی با انصار‌الله اعلام همبستگی کردند.
مردم استان تعز که در فاصله 256 کیلومتری صنعا قرار دارند کشتار اخیر شرکت‌کنندگان در تظاهرات مسالمت‌آمیز در صنعا را محکوم و بر ضرورت مجازات عاملان این جنایت تاکید کردند. در این بیانیه همچنین دخالت‌های خارجی در یمن محکوم و بر استقلال و حاکمیت مردم این کشور تاکید شده است. حال باید منتظر روزهای آینده بود که «سرنوشت‌ساز» نیز هستند. سوق دادن انقلابیون به رویارویی نظامی از سوق سلفی‌ها و ارتش یمن می‌تواند مردمان زیادی را به کام مرگ بکشاند. جنبش انصار‌الله تاکنون اعلام کرده است تا جایی که بتواند دست به سلاح نخواهد برد. اما گویا اراده‌ای وجود دارد که انقلابیون را وارد رویارویی نظامی کند.