معاون وزیر نیرو خبر داد
رفع مشکل دسترسی 7 میلیون روستایی به آب آشامیدنی
معاون وزیر نیرو از رفع مشکل دسترسی 7 میلیون روستایی به آب آشامیدنی خبر داد.
به گزارش مهر، علیرضا دائمی با اشاره به اینکه 870 طرح احداث مجتمعهای آب روستایی دارای شبکههای آبرسانی به روستائیان که با تانکر آبرسانی میشوند و یا از منابع آب فاصله دارند، از سوی دولت با جدیت در حال پیگیری است گفت: با بهرهبرداری از این مجتمعها پیشبینی میشود دسترسی 7 میلیون روستایی به شبکه آبرسانی به راحتی انجام شود.
وی ادامه داد: طرحهای مجتمع آبرسانی روستایی از طرحهای نیمه تمام دولت پیشین بوده که دولت یازدهم به صورت ویژه اتمام آن را در دستور کار قرار داده است.
معاون وزیر نیرو میزان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این طرحها را 42 هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: امسال برای این طرحها 5 هزار میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته است.
وی با اشاره به وجود 609 دشت و محدوده مطالعاتی آبخوان در کشور تصریح کرد: حدود 230 دشت از این تعداد ممنوعه اعلام شده و نیمی از آنها نیز فاقد ظرفیت آبدهی بوده و به طور کامل خشکیده است.
وی برداشت بیرویه از منابع زیرزمینی را عامل کاهش ممنوعه شدن دشتها عنوان کرد و گفت: از سال 58 تناسب بین مصرف و منابع موجود آب در کشور بههم خورده و از آن زمان تاکنون 120میلیارد متر مکعب از ذخایر استراتژیک زیرزمینی آب برداشت و مصرف شد.
دائمی ادامه داد: با توجه به ضعف منابع آب کشور، احداث سد و طرحهای توسعهای در بسیاری از مناطق آبخیز جوابگوی نیاز مصرفی کشور نیست.
وی بیان داشت: هم اکنون 139 سد جدید در کشور با ظرفیت 24 میلیارد متر مکعب در حال ساخت است، در حالی که منابع آبی فاقد این حجم آب است.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: بر اساس مولفههای پایداری جهانی میزان بهرهبرداری از منابع نباید بیشتر از 60 درصد باشد و این میزان در برخی رودخانههای کشور حدود 100 درصد
است.
دائمی تصریح کرد: اینگونه مسائل، تمامی استانها را با مشکل کم آبی و در مواردی کاهش کیفیت آب مواجه کرده است.