معاون اول رئیس جمهور خبر داد
طرح دولت برای جبران کمبود آب شرب در مناطق ساحلی
معاون اول رئيس جمهور از پیشنهاد طرحی به بخش خصوصی برای جبران کمبود آب شرب در مناطق ساحلی خبر داد.
اسحاق جهانگیری در نشست توجیهی نحوه واگذاری طرحهای نیمهتمام دولتی به بخش خصوصی و تعاونی گفت: در بند «س» تبصره 3 بودجه 93 به دولت اجازه داده شده تا مالکیت و اجاره 10 ساله طرحهای زیر 50 درصد را به بخشهای مختلف خصوصی واگذار کند و دولت نیز حاضر است، در بخشهای مختلف به بخش خصوصی کمک کند و حتی زیانهای ناشی از مباحث را جبران کند، مثلاً با توجه به کمبود منابع آب اگر بخش خصوصی بتواند آب شیرینکن در مناطق ساحلی ایجاد کند، با قیمت بالاتر از آن خریداری کرده و با قیمت نازل به مردم واگذار میکنیم.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با تاکید بر اینکه شواهد زیادی داریم که نشان میدهد کشور وارد رونق اقتصادی شده است و از رکود خروج کرده بیان داشت: رشد کالاهای صنعتی و کشاورزی وجود دارد و اکنون 80 درصد رشد در تولید خودرو مشاهده میشود و اقتصاد کشور در حال تکان خوردن است و این رونق و رشد زمانی پایدار خواهد بود که بخش خصوصی حضور جدی داشته باشد و اکنون بچههای تحصیلکرده مردم منتظر کار هستند و این موضوع ممکن نیست جز با مشارکت بخش خصوصی تا وارد کار شوند.
وی افزود: براساس گزارش رئیس کل بانک مرکزی 280 هزار میلیارد تومان منابع برای حمایت از تولید تجهیز شده است و نیز صندوق توسعه ملی کامل در خدمت بخش خصوصی است.
جهانگیری به فاینانس کشور چین اشاره کرد و گفت: با چین توافقی صورت گرفته بود که نیاز به اصلاحات داشت و فکر میکنیم، میلیاردها دلار از فاینانس چین در طرحها استفاده کنیم و اولویت بخش خصوصی و تعاون است.
جهانگیری تاکید کرد: باید صادرات غیرنفتی را توسعه دهیم و نباید بازار عراق را از دست داده، زیرا سالی بیش از صد میلیارد دلار درآمد نفتی این کشور است که صرف بازسازی آن خواهد شد و باید از این موضوع استفاده کرده و درحال حاضر بیش از 20 درصد صادرات نفتی در 5 ماهه رشد داشته است.
به گزارش فارس، معاون اول رئيسجمهور در بخشی از سخنانش ادعا کرد، در حال حاضر طبق گزارشها سرانه یک دانشآموز در مدارس دولتی یک میلیون و 800 هزار تومان است در حالی که مدارس غیرانتفاعی حاضر هستند با گرفتن 600 هزار تومان! و یا نصف این سرانه در یک سال دانشآموزان را پوشش دهند.
اظهارات نوبخت
درباره طرحهای عمرانی
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئيس جمهور در نشست فوق گفت: تا پایان سال جاری 246 طرح پیشبینی شده در بودجه 93 افتتاح و به بهرهبرداری خواهد رسید.
محمدباقر نوبخت اظهار داشت: 2906 طرح عمرانی نیمهتمام در کشور وجود دارد که برای اتمام آن با فرض زمانبندی مشخص در برنامه و بودجه 200 هزار میلیارد تومان و برای یک روال عادی به همراه تعویق 400 هزار میلیارد تومان اعتبار برآورد میشود، البته نمیتوان از این برآورد دفاع کرد، اما آنچه مسلم است اینکه با منابع محدود دولت با دشواری مواجه هستیم.
نوبخت با اشاره به اینکه 77 درصد منابع مالی پیشبینی شده در بودجه 93 به نسبت5 دوازدهم تا 6/25 عملی شده است گفت: این رقم 77 درصد باید به نحوه بهینه استفاده میشد لذا هزینههای جاری را تا 85 درصد محدود کردیم، تا منابع به سمت طرحهای عمرانی و تملک دارایی برود و خوشایند نیست که دولت به بخش خصوصی و پیمانکاران بدهکار باشد.
به گفته سخنگوی دولت در اسفند ماه 92 بیش از 4810 میلیارد تومان از این بدهیها به پیمانکاران مستهلک شد و از مرداد ماه سال جاری مجدد تخصیص اعتبار عمرانی انجام شده و همراه با اعتبارات جاری پرداخت شده است و قطعاً اعتبارات عمرانی قربانی اعتبارات جاری نخواهد شد و رویکرد دولت نسبت به این طرحها مشخص است.وی افزود: 3/85 درصد اعتبارات هزینهای نسبت به 6 دوازدهم بودجه در تخصیص 6 ماهه پرداخت شده گفت: 5/46 درصد اعتبارات تملک دارایی سرمایهای ملی و استانی نیز پرداخت شده و نسبت به مدت مشابه سال قبل 7/3 برابر است و طرحهای استانی نیز 70 درصد تخصیص داده شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 1/8 برابر است.
نوبخت تاکید کرد: همچنین 4500 میلیارد تومان دیگر ظرف روزهای گذشته به خزانه تخصیص داده شده که آمار آن به دلیل چگونگی هزینه کرد دستگاهها در حال حاضر در دست نیست.