kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۱۸۵
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۸
نشست خبری وزیر دادگستری با خبرنگاران

پورمحمدی: رسیدگی به پرونده کرسنت فرآیند طولانی دارد

حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی پس از بازدید از تعزیرات حکومتی استان تهران در نشست خبری با خبرنگاران در رابطه با صدور حکم پرونده معامله پرتخلف اعطای قرارداد تقریبا رایگان 25 ساله گاز ایران به شرکت کرسنت پترولیوم امارات، در دادگاه بین المللی لاهه و محکومیت ایران به پرداخت غرامت سنگین گفت: این پرونده دارای ابعاد پیچیده‌ای است و فرآیندهای خاص خود را دارد. این پرونده در یک مرحله رسیدگی شده و محکومیت آن در مرحله ابتدایی قرار دارد.


وی ادامه داد: این پرونده به فرآیند رسیدگی طولانی نیازمند است. همچنین هیچ عددی در این پرونده وجود ندارد و هرکس بر اساس تحلیل خود اعداد و ارقام را بیان می‌کند. بنابراین عدد محکومیتی در این پرونده وجود ندارد.وزیر دادگستری با بیان این‌که متأسفانه در سال‌های گذشته جدیت کافی برای رفع این پرونده انجام نشده است، خاطرنشان کرد: همت دولت یازدهم این است که با کمترین هزینه و حاشیه برای مملکت این پرونده را به سامان برساند. پورمحمدی تاکید کرد: هیچ محکومیت مشخصی در این پرونده وجود ندارد و ادعاهای صورت گرفته ادعاهای ناصحیح و بدون اطلاع از روند رسیدگی است(!)
خبرهای بد از پرونده بابک زنجانی
 وزیر دادگستری در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی و اینکه قرار بود اموال وی در خارج از کشور پیگیری شود، اظهار کرد: پرونده بابک زنجانی، پرونده بزرگ ملی است و حقوق ملی در آن درگیر شده است که دولت همت دارد تا این پول به کشور برگردد.
پرونده بابک زنجانی بیش از دو میلیارد و 600 میلیون یورو وجوه نقد دارد، البته ادعایی هم مطرح است که بعضی از پول‌ها در خارج از کشور است. ما خوشبین نیستیم ولی از هیچ راهکاری برای بازپس‌گیری این پول‌ها فروگذاری نمی‌کنیم و برای احقاق حقوق مردم تلاش می‌کنیم و در این زمینه جلسات متعددی برای پیگیری پرونده بابک زنجانی برگزار شده است.
بررسی پرونده بورسیه ها
پورمحمدی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این‌که دولت در رابطه با بورسیه‌های غیرقانونی چه اقداماتی را انجام داده است؟ گفت: دولت کمیته‌‌ای را در وزارت علوم تشکیل داده و قرار شده مواردی که تخلف در آن صورت نگرفته از حمایت لازم برخوردار باشند و همچنین در رابطه با پرونده‌هایی که تخلف در آن انجام گرفته نمی‌خواهیم افراد از تحصیل محروم شوند اما باید هزینه‌ها و امتیازاتی که به آنها تعلق گرفته سلب شود.
مبارزه با گران فروشی در بازار میوه
وی درباره اینکه برای جلوگیری از دلالی در بازار میوه و تره‌بار چه اقداماتی انجام می‌دهید؟ گفت: همه می‌دانیم که محیط کسب و کار ما امروزه محیط خوب و شفافی نیست البته عناصر خوب و فعالان پاک زیاد داریم اما روابط کسب و کار، کامل نیست. دولت برنامه گسترده‌ای را تدارک دیده و تصمیماتی که در دولت اتخاذ می‌شود و لایحه‌ای که در این زمینه به مجلس آمده برای سالم‌سازی محیط کسب و کار بسیار مفید است و به آن کمک می‌کند.وی افزود: بخشی از کار ما درباره گرانفروشی و کم فروشی و معیوب بودن کالاها به سازمان تعزیرات مربوط می‌شود و از سازمان تعزیرات می‌خواهیم وارد مرحله پیگیری شود، البته شبکه بازرسی به همت بازرسی اصناف و بازرسان افتخاری و نیز رسانه‌ها در تهران و در استان‌ها تشکیل شده و ما کار نظارتی‌مان را تشدید کرده‌ایم. وی ادامه داد: ما اکنون سراغ بازارهایی همچون نازی آباد، تجریش و غیره رفته‌ایم که تاثیر بسیاری در قیمت دارند، البته در اجرای احکام نیز توفیقات خوبی داشته‌ایم.  در مجموع رضایتمندی ما بسیار است. همچنین به شهرداری کمک زیادی کرده‌ایم و بسیاری از مسیرها را روان کرده‌ایم. به طور کلی هر موضوعی که تعزیرات بر روی آن دست بگذارد ما از آن دست برنمی‌داریم و اگر کم کاری در این زمینه شد شما رسانه‌ها آن را منتشر کنید.
البته وزیر دادگستری توضیح نداد که چگونه با اصلاح وضع بازار در تجریش یا نازی آباد، شرایط بازارهای کل کشور و زندگی مردمی که در پایتخت زندگی نمی کنند، اصلاح خواهد شد!
پیگیری ماجرای پالم
خبرنگاری با اشاره به موضوع پیش‌آمده در رابطه با روغن پالم از وزیر دادگستری پرسید که آیا با شرکت‌هایی که از این روغن در محصولات خود استفاده کرده‌اند برخورد قانونی داشته‌اید؟ گفت: دولت این موضوع را به صورت جدی پیگیری می‌کند و وزارت بهداشت نیز مراقبت‌هایشان را تشدید می‌کند. همچنین تخلفاتی که در این راستا انجام شده بررسی می‌شود و مواردی در رابطه با این موضوع پلمب شده و پرونده‌های‌شان به دادگاه فرستاده شده است.پورمحمدی ادامه داد: تشدید مراقبت‌ها بسیار بازدارنده است و اگر تخلفی مجددا در این راستا صورت گیرد پیگیری قضایی خواهد شد. در واقع نظارت‌ها باید تشدید شود تا پرونده‌ها و میزان تخلفات کاهش پیدا کند.
شناسایی بدهکاران بانکی
وی درباره اینکه چه اقداماتی درباره بدهکاران بانکی میلیاردی انجام شده است گفت:‌ همت ما این است که این معوقات را بازگردانیم. از ابتدای امسال دولت به شدت مراقبت کرده تا معوقه جدیدی ایجاد نشود و به بانک‌ها و شعب بانک‌ها تاکید کرده تا مراقبت کنند و وامی را که می‌دهد همه جوانب آن را بررسی کند.
 وی ادامه داد: متاسفانه بعضی از معوقات بهره‌هایشان بالا رفته و بیشتر شده که در این زمینه شفاف‌سازی شده است. همین موضوع باعث شده که مطرح شود معوقات زیاد شده ولی به این صورت نیست بلکه ما این موضوع را شفاف‌سازی کرده‌ایم و بانک‌ها باید درباره استرداد وجوه اقدامات لازم را انجام دهند. نباید به قوه قضاییه فشار آورد بلکه وظیفه اساسی بر عهده دولت است و پرونده‌هایی که در این مورد مطرح است بیشتر مربوط به گذشته است که متاسفانه تشریفات قضایی و دادرسی زمان اعاده وجوه را طولانی کرده است.
تورم را به زیر 25 درصد رسانده‌ایم!
پورمحمدی درباره افزایش قیمت شیر کم چرب و اینکه آیا شما می‌توانید در این موضوع ورود پیدا کنید گفت: ما حساسیت‌هایی را که در این زمینه وجود دارد، دنبال می‌کنیم. ما تورم را به زیر 25 درصد رسانده‌ایم و افزایش قیمت شیر را کنترل کرده‌ایم. البته فشارهای زیادی برای کنترل قیمت وجود دارد، به عنوان مثال خوراک دام در افزایش قیمت شیر تاثیر دارد ولی ما با این حال گران‌فروشی در قیمت شیر نداریم. ان‌شاءالله بتوانیم قیمت‌ها را کنترل کنیم.پورمحمدی درباره اینکه چه اقداماتی برای ایرانیانی که در خارج از کشور زندانی هستند انجام شده است گفت:‌ متاسفانه تعداد قابل توجهی از ایرانیان در زندان‌های کشورهای دیگر بازداشت‌ هستند و عدد آن زیاد است و موجبات بی‌احترامی، هتک حرمت و تخریب ملی را فراهم کرده است. به طور مثال به اسم گردش به کشورهای دیگر رفته‌اند و کیفی را همراه خود برده‌اند و به آن‌ها گفته شده ما هزینه تورتان را می‌دهیم فقط این کیف را ببرید در حالی‌ که داخل آن کیف مواد مخدر بوده است. همین امر باعث شده ما در کشورهای دیگر به عنوان عوامل مواد مخدر شناخته شویم.وزیر دادگستری افزود: کسانی که فریب خورده‌اند و شرایط بدی دارند با همت وزارت امور خارجه به آن‌ها کمک می‌کنیم و ما در تلاشیم تا آن‌ها به زندان‌های کشورمان بازگردند.
 پورمحمدی با بیان اینکه وزارت دادگستری با بیش از 40 کشور تفاهم نامه استرداد محکومین را دارد گفت: سال گذشته با 7 کشور تبادل داشتیم و توانستیم 109 زندانی را به کشور انتقال دهیم البته ما از نیروی انتظامی هم می‌خواهیم کنترلش را شدیدتر کند و اجازه ندهد وجهه کشور ما مخدوش شود.