معاون سازمان بیمه سلامت اعلام کرد
بدهی 500 میلیاردی 3 دستگاه دولتی به سازمان بیمه سلامت
معاون سازمان بیمه سلامت از بدهی 500میلیارد تومانی 3 دستگاه دولتی به سازمان بیمه سلامت خبر داد.
بهمن برزگر در مورد مطالبات سازمان بیمه سلامت از دستگاههای مختلف گفت: سازمان بیمه سلامت حدود 500 میلیارد تومان از آموزش و پرورش، بهزیستی و بنیاد شهید طلب دارد به طوری که این مطالبه مربوط به سه ماه امسال و سالهای قبل است که هنوز تسویه نشده است.
وی با اشاره به اینکه وزارت آموزش و پرورش 151 میلیارد تومان به ما بدهکار است افزود: در سال جاری 85 میلیارد تومان به بدهی آنها افزوده شده است.
برزگر خاطر نشان کرد: طلب سازمان بیمه سلامت از سازمان بهزیستی 174 میلیارد تومان است که باید در سال جاری 83 میلیارد به صورت علیالحساب پرداخت میکردند در حالیکه بهزیستی در سال گذشته فقط 20 میلیارد تومان پرداخت کرد.
وی همچنین به بدهی بنیاد شهید اشاره کرد و اظهار داشت: این سازمان نیز 167 میلیارد تومان بدهکار است که بدهی امسال آنها 90 میلیارد تومان میشود.
معاون مطالبات و توسعه خدمات بیمهای سازمان بیمه سلامت در مورد پرداخت نشدن بدهی این سازمانها به مهر گفت: مطالبات بیمه سلامت باید در بودجه سازمانها لحاظ شود تا آنها بتوانند به راحتی نسبت به پرداخت آن اقدام کنند که گویا این گونه نشده است.
به گفته برزگر خوشبختانه در سال جاری دولت منابع خوبی را به سازمان بیمه سلامت پرداخت کرده به طوری که بدهی سازمانها باعث اختلال در کار ما نشده است و توانستیم مطالبات مراکز طرف قرارداد و وزارت بهداشت را به موقع و به روز پرداخت کنیم.
وی ادامه داد: براساس قانون سه ماه مهلت پرداخت مطالبات را داریم که توانستهایم با کمک دولت پرداخت مطالبات را به روز کنیم.
برای پایداری منابع
طرح تحول فکری کنیم!
همچنین رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در نشست مشترک با مدیران ارشد وزارت بهداشت در صحبتهایی که حاکی از نگرانی برای تامین منابع طرح تحول سلامت بود، بر لزوم پایداری منابع این طرح تأکید کرد.
غلامرضا تاجگردون، گفت: امیدواریم طی ماههای آینده بتوانیم برای پایداری منابع این طرح راهکارهای دقیقی ارائه کنیم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که این کمیسیون هم از دید نظری و هم از دید عملیاتی مدافع این طرح بوده و تلاش کرده برای پیشبرد آن به دولت و وزارت بهداشت یاری رساند، تصریح کرد: البته نگرانیهایی از بابت ادامه کار وجود دارد و ضروری است به پایداری منابع این طرح هرچه بیشتر توجه کنیم.
تاجگردون ادامه داد: همچنین باید برای تنظیم مقررات و قوانین مورد نیاز جهت پایداری منابع طرح تحول سلامت الگویی چند ساله ارائه کنیم تا بتوانیم طی سالهای آینده تقاضاهای وزارت بهداشت و امکانات مجلس شورای اسلامی را مورد بررسی قرار دهیم.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: برای پیشبرد طرح تحول سلامت، همسو بودن برنامههای بهداشتی در کنار پوشش خدمات درمانی الزامی است و نباید تمام منابع صرفا بر روی خدمات درمانی متمرکز شود. در مورد نقاط ابهام طرح تحول سلامت و آینده آن باید تصمیمگیریهای لازم صورت گیرد تا بتوان از بار نگرانیهای مدیران و روسای بیمارستانهای تحت پوشش این طرح کاست.
گفتنی است نگرانیهای مسئولان از استمرار اجرای طرح تحول سلامت و نحوه تامین منابع مالی آن به این دلیل است که در شرایط کنونی و با وجود مشکلات مالی دولت، تأمین هزینههای این طرح در هالهای از ابهام قرار دارد، در حالیکه مسئولان وزارت بهداشت تنها بر لزوم افزایش کمکها به طرح فوق سخن میگویند.
در همین رابطه و در نشست هماندیشی مسئولان وزارت بهداشت و کمیسیون برنامه و بودجه، قائم مقام وزیر بهداشت بر ضرورت افزایش سهم سلامت از منابع عمومی کشور تأکید کرد.
داود دانشجعفری افزود: در کشور ما 60 درصد هزینههای سلامت از منابع خصوصی و 40 درصد آن از منابع عمومی و بیمهها تامین میشود، در حالی که این روند باید برعکس باشد، در کشورهای توسعه یافته 75 درصد هزینههای سلامت از سوی منابع عمومی تامین میشود.
قائم مقام وزیر بهداشت در ادامه گفت: در ایران قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت 52 درصد هزینههای بیماری از جیب بیماران پرداخت میشد که شاخص خوبی نیست و ضروری است سهم منابع عمومی را از این نظر به استانداردها نزدیک کنیم تا طرح تحول نظام سلامت استمرار یابد.
وی با اشاره به اینکه حرکت کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در افزایش تخصیص منابع عمومی سلامت ارزنده است، تأکید کرد: اما هنوز با استانداردها در این حوزه فاصله داریم و باید سهم بخش عمومی را در منابع سلامت به 60 درصد ارتقا دهیم.
شایان ذکر است در کشورهای توسعه یافته پیش از کاهش سهم مردم از هزینههای درمان، مقدماتی همچون جلوگیری از مصرف القایی و کنترل دقیق روند درمان توسط بیمهها و راهکارهای کنترلی از این دست در نظر گرفته شده است.