kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۶۷۳
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۵

امضای تفاهم‌نامه همکاری ایران و کنیا در زمینه‌های کشاورزی، نفت، گاز و...

سند تفاهم همکاری دوجانبه ایران و کنیا در بخش‌های مختلف کشاورزی، مسکن و شهرسازی، منابع نفت وگاز و... به امضا رسید.


محمود حجتی در حاشیه ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و کنیا، افزود: پس از شش سال وقفه سند تفاهم‌نامه همکاری در زمینه‌های مختلف اقتصادی با توجه به زمینه‌های فراهم شده به امضای طرفین رسید و با توجه به این که کنیا دروازه‌ای برای این قاره به شمار می‌رود گسترش همکاری‌های دو جانبه ایران و کنیا می‌تواند برای ایران مثمر ثمر باشد.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با توجه به اولویت‌هایی که وجود دارد درصدد هستیم تا سطح مبادلات تجاری خود با کنیا را افزایش دهیم چرا که در حال حاضر میزان آن بسیار پایین است و به نظر می‌رسد کمتر از 50میلیون دلار در سال باشد.
حجتی تاکید کرد: کنیا با توجه به شرایط اقلیمی، منابع آب و خاک غنی که دارد می‌تواند در کشت فراسرزمینی انواع محصولات کشاورزی دارای اهمیت بالایی باشد.
وی درباره برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای کشت فراسرزمینی در کشورهای مختلف اظهار کرد: در حال حاضر در کشورهایی مانند روسیه، قزاقستان و دیگر کشورها که پتانسیل زیرساخت‌های مناسب مانند اراضی حاصلخیز را دارند، برنامه کشت فراسرزمینی در آن کشورها در دستور کار قرار داد.
وی افزود: در کشورهای آفریقایی نیز از جمله آفریقای مرکزی و جنوبی و همچنین برخی کشورهای آمریکای لاتین زمینه کشت فراسرزمینی وجود دارد که در این زمینه برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری ایران برای کشت فراسرزمینی در این کشورها در حال پیگیری است اما هنوز آیین‌نامه داخلی کشت فراسرزمینی مصوب نشده تا در اختیار متقاضیانی که می‌خواهند از این امتیاز استفاده کنند، قرار دهیم.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: افراد حقوقی و حقیقی می‌توانند از امتیاز کشت فراسرزمینی در کشورهای هدف استفاده کنند اما تاکنون قرارداد جدی در این زمینه با هیچ کشوری منعقد نکرده‌ایم.
حجتی اعلام کرد: محصولاتی در برنامه کشت فراسرزمینی قرار دارند که در بلندمدت به عنوان نیاز کشور مطرح هستند که دانه‌های روغنی و ذرت یکی از عمده‌ترین محصولاتی هستند که ایران در این مدت با توجه به میزان مصرف در داخل به آن نیاز داریم.
همچنین امینه محمد - وزیر امور خارجه و تجارت بین‌الملل کنیا - در حاشیه این اجلاس اظهار کرد: کنیا علاقه‌مند است همه بخش‌های مختلف اقتصادی همکاری خود با ایران را گسترش دهد و به نظر می‌رسد با توجه به تاریخچه دیرینه همکاری‌های اقتصادی ایران و کنیا در زمینه کشتیرانی زمینه گسترش روابط تجاری دو کشور فراهم شود.
وی افزود: در زمینه کشاورزی به دو محصول چای و خرما اشاره شد که البته به نظر می‌رسد دیگر محصولات کشاورزی قابل سرمایه‌گذاری برای حجم مبادلات تجاری دو کشور است اما سرمایه‌گذاری در این میان نقش اول را در همکاری‌های دو جانبه دو کشور دارد و در بخش کشاورزی کنیا دارای موسسات تحقیقاتی مجهز و متخصصان خبره‌ای است که می‌توانند به ایران کمک کنند.
وزیر امور خارجه و تجارت بین‌الملل کنیا ادامه داد: کنیا از نظر تولید چای یکی از بهترین محصولات منطقه خود را تولید می‌کند که می‌توانیم صادرات چای خود را به ایران افزایش دهیم چرا که به نظر می رسد در حال حاضر نیز 20 درصد از بازار چای خارجی ایران به کنیا اختصاص دارد.