kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۸۲۰
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۵
غلبه نگاه فمینیستی بر احکام دینی و قانونی

دولت میانه‌ای با تفکیک جنسیتی ندارد

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ضمن اذعان به تصریح قانون درمورد تفکیک اتاق زنان و مردان در ادارات، اعلام کرد: دولت موافق سهمیه‌بندی جنسیتی در دانشگاه‌ها نیست.


شهیندخت مولاوردی با بیان اینکه سخنرانی رئیس جمهوری در شورای اداری استان چهار محال بختیاری تکلیف دولت را درباره بحث تفکیک جنسیتی روشن کرد، گفت: با پیگیری‌های انجام شده، متوجه شدیم، موارد 11 گانه کمیته صیانت از حقوق شهروندی و عفاف و حجاب که مسقر در وزارت کشور است، به تفکیک اتاق زنان و مردان در ادارات اشاره کرده است.
وی به جای تقدیر از اجرای این قانون مغفول مانده، یادآور شد: این مصوبه سه سال پیش ابلاغ شده بود اما این مساله جای سوال است که چرا پس از گذشت 9 سال از انتصاب آقای قالیباف در شهرداری تهران هنوز این مصوبه اجرایی نشده هر چند در صورت پاسخ شفاف به آن می‌توان به یک راهکار صحیح برای مبارزه با ناهنجاری‌های موجود دست
یافت.
مولاوردی که طرح تکریم زنان و خانواده شهرداری  را با عنوان تفکیک جنسیتی خطاب می‌کرد، گفت: نباید استثنائات به حکم کلی تبدیل شود و عموم مردم را در بر گیرد هرچند نمی‌توانیم به شهرداری بگوییم این بخشنامه را لغو کند.
وی با اشاره به دیدگاه‌های فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در زمینه تفکیک جنسیتی گفت: اعضای این فراکسیون معتقدند در صورتیکه قانون ایراد دارد، برای اصلاح آن لایحه‌ای را به مجلس ارائه کنند، ما هم بررسی این قانون را آغاز کرده ایم زیرا لازم است در قانون مربوط به تفکیک جنسیتی در محل کار بازنگری‌هایی صورت گیرد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه امکان ورود به عرصه اجرا را نداریم، گفت: وظیفه ما نظارت بر حسن جریان امور، گزارش دهی و پیگیری است.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان اینکه دولت مخالف تفکیک جنسیتی در دانشگاه هاست، تصریح کرد: توجه به سیاست‌های دولت درباره حضور و حقوق برابر افراد، نشان می‌دهد که میانه‌ای با این نوع سیاست (تفکیک جنسیتی) ندارد.
این در حالی است که تجربه‌های موفق پیشین در مورد جداسازی مکان‌های آموزشی دختران و پسران که همچون طرح اخیر با جنجال سازی رسانه‌ای همراه بود بر بهبود وضعیت آموزشی دانشجویان اثر مستقیم داشته است. همچنین در شرایطی که در برخی کشورهای غیر اسلامی واگن‌های قطار نیز اختصاصی می‌شود و در بسیاری از دانشگاههای معتبر دنیا به منظور ارتقا کیفیت یادگیری، کلاس‌های درس تفکیک شده است، معلوم نیست معاون محترم رئیس جمهور به کدام دلیل بر عدم تفکیک اصرار دارند زیرا هم احکام و توصیه‌های دینی و هم ادله علمی بر این امر گواهی می‌دهند.
شایان ذکر است طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه‌ها موظفند در صورت امکان محل تحصیل دختران و پسران را از هم جدا کنند.
مولاوردی در حالی در این مدت مستمرا به انتقاد از طرح تکریم زنان پرداخته و اقدامات قانونی دیگران را زیر سوال می‌برد که در حوزه کاری خود همچنان به حرف بسنده کرده است و به جای تمرکز بر مشکلات جدی بانوان، هر از چند گاهی به مسایل فرعی که هیچ نسبتی با خواسته‌های زنان جامعه ندارد دامن می‌زند. پرداختن به مسائلی همچون حضور زنان در ورزشگاه ‌ها برای خوشایند عده‌ای افراد معلوم الحال که در تقابل با نظر مراجع تقلید قرار دارد یا مباحث پوچ حقوق بشری در رابطه با آزادی‌های بی مورد زنان در این رابطه قابل ذکر است.