kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۷۷۸
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۶
در همایش سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی صورت گرفت

انتقاد هاشمی رفسنجانی از بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان گفت: خروج از رکود باید مورد حمایت بانک‌ها باشد.


به گزارش مهر، آیت‌الله علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی دیروز در همایش 50 سال تلاش سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در تهران گفت: هم‌اکنون کشور در شرایط مناسبی قرار ندارد و بسیاری از شهرک‌های صنعتی یا تعطیل و یا نیمه تعطیل هستند و بر اساس گزارشی که از سوی کارگروهی به منظور بررسی صنایع کوچک در شهرک‌های صنعتی تهیه شده، وضعیت این واحدها «حزن‌آور» است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در سایر کشورهای پیشرفته دنیا از صنایع کوچک غفلت نکرده‌اند؛ علی‌رغم اینکه صنایع بزرگ و های تک آنها در سطح بالایی قرار دارد.
وی تصریح کرد: ضروری‌ترین اقدام در شرایط فعلی، حل معضل رکود تورمی است، چرا که این معضل به صورت جدی هم‌اکنون وجود دارد و باید برای جلوگیری از خطر آن به سرعت راهکارهای موثر را اجرایی کنیم.
هاشمی رفسنجانی افزود: تجربه تاریخی در خصوص چنین وضعیتی وجود دارد و البته وزیر صنعت معدن و تجارت نیز تجربه کافی در این زمینه داشته و به خوبی می‌داند چه باید بکند.
وی تصریح کرد: حرکتی که دولت برای خروج از رکود آغاز کرده، می‌تواند به سرعت کشور را از رکود خارج کند و البته نقش بانک‌ها در این میان مهم است و دلیلی ندارد در شرایطی که وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌گوید امسال 28 درصد بیش از سال گذشته نقدینگی جذب شده است، ‌بانک‌ها از تولید حمایت نکنند.
به گفته رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ملاحظاتی که بانک‌ها در ارائه اعتبارات به تولید دارند، بی‌حساب است و هم‌اکنون باید خروج از رکود اولویت اول کشور قرار گرفته و مورد حمایت همه‌جانبه بانک‌ها باشد.
به اعتقاد رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، بیکاری هم‌اکنون مشکل و عیب بزرگ برای کشور است در حالی که در شرایط پس از جنگ نیز 16 درصد بیکاری وجود داشت و بنابراین، شعار اول کشور تولید و رفع معضل بیکاری بود.
معوق شدن تسهیلات بنگاه‌های زودبازده
رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: از کل تسهیلات پرداخت شده به بنگاه‌های زودبازده از سال 84 تا خرداد امسال حدود 25 درصد آن به مطالبات سررسید شده معوق و لاوصول تبدیل شده است.
ولی‌الله سیف در این همایش با بیان این که سیاست‌هایی مانند بنگاه‌های زودبازده و مسکن مهر لطمات زیادی به اقتصاد کشور زده‌اند و باید از آنها درس بگیریم، گفت: در قالب طرح بنگاه‌های زودبازده از سال 84 تا پایان خرداد 93 بالغ بر 30 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد که از این رقم چهار هزار میلیارد تومان آن معادل 13/6 درصد به مطالبات سررسید شده تبدیل شده است.
وی گفت: البته سهم معوقات و تسهیلات لاوصول از کل تسهیلات پرداخت شده بنگاه‌های زودبازده به 25 درصد نیز می‌رسد که نشان دهنده انحرافات بالا در جریان پرداخت این تسهیلات بوده‌اند.
وی افزود: در یک بررسی انجام شده توسط گروه کارشناسان مشخص شد که در 793 طرح از نظر مبلغ و تعداد به ترتیب 40 و 39 درصد در تسهیلات پرداخت شده بنگاه‌های زودبازده انحراف وجود داشته است.
وی از افزایش سرمایه بانک‌ها به منظور حداکثرسازی توان نظام بانکی خبر داد و گفت: در این زمینه موارد خوبی در بسته خروج از رکود دولت در نظر گرفته شده است.
وی اظهار کرد: در سال 93 اولویت پرداخت تسهیلات با تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی در آستانه بهره‌برداری است و اعطای تسهیلات به سرمایه‌گذاری‌های جدید جزو اولویت‌های ما نیست.
40 درصد اشتغال صنعتی
 در صنایع کوچک
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با بیان اینکه هم‌اکنون 80 هزار واحد صنایع کوچک در کشور فعال هستند، گفت: این واحدها یک میلیون اشتغال مستقیم که معادل 40 درصد اشتغال صنعتی کشور است را دربر دارد.
محمدرضا نعمت‌زاده در همایش 50 سال تلاش سازمان صنایع کوچک در شهرک‌های صنعتی تصریح کرد: 17درصد ارزش تولیدات صنعتی کشور در بخش صنایع کوچک است.
وی ادامه داد: تعداد واحدهای صنایع کوچک بیشتر در بخش صنایع شیمیایی و محصولات کانی فعالیت دارند و کمترین آنها که شامل سه تا چهار درصد است مربوط به صنایع الکترونیک و تولید قطعات خودرو هستند.
وی با اشاره به لایحه دولت که به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد، گفت: بر اساس این لایحه توان مالی و پولی بانک‌ها ارتقا می‌یابد و حمایت از صنایع رقابت‌پذیر در دستور کار قرار خواهد گرفت.