وزیر فرهنگ در اولین اجلاس مدیران کل ارشاد استانهای سراسر کشور تاکید کرد
دولت نباید از افراد بیاعتقاد به نظام حمایت کند
وزیر ارشاد گفت: دولت نمیتواند از افراد بیاعتقاد به نظام جمهوری اسلامی حمایت کند.
گروه ادب و هنر-
وزیر ارشاد گفت: دولت نمیتواند از افراد بیاعتقاد به نظام جمهوری اسلامی حمایت کند.
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین اجلاس مدیران کل ارشاد استانهای سراسر کشور اظهارات قابل تأملی را بر زبان آورد. اظهاراتی که نشاندهنده تضاد میان رأس این وزارتخانه با برخی از معاونتها و مدیران کل آن دارد.
ازجمله اینکه، جنتی در این اجلاس بر این تأکید کرده که دولت نباید از افراد بیاعتقاد به نظام در عرصه فرهنگ و هنر حمایت کند. وی در این باره گفته است: عدم حمایت از جبهه فرهنگی مقابل انقلاب از جمله هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنری که بیاعتقاد به نظام و یا مخالف با نظام جمهوری اسلامی ایران هستند، و همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده که «ما مانع کار آنها نیستیم ولی دولت هم نباید از آنان حمایت کند»، از سیاستهای دولت تدبیر و امید است.
این درحالی است که معاونتها و مدیر کلهای تابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی یک سال گذشته برخلاف این سیاست دولت عمل کرده و بارها شاهد حمایت از افرادی بودهایم که خودشان هم به بیاعتقادی به نظام اعتراف میکنند.
وزیر ارشاد در بخش دیگری از صحبتهای خودش در اجلاس مدیران کل ارشاد استانهای کشور تاکید کرد: تقویت جبهه فرهنگی و انقلابی کشور، دغدغهها و نگرانیهای مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ که همواره از آن با عنوانهای مختلف از جمله «ناتوی فرهنگی»، «شبیخون فرهنگی»، «تهاجم فرهنگی» و ... یاد کردهاند باید سرلوحه فعالیتهای فرهنگی قرار گیرد و جبهه فرهنگی و انقلابی نیز که همواره مورد تاکید ایشان است، ضروری است؛ از جمله اولویتها و دغدغههای فعالان و مدیران و دستاندرکاران حوزه فرهنگ و هنر باشد.
جنتی گفت: با توجه به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» نامیده شده است؛ تمامی کسانی که در حوزه فرهنگ و هنر کشور فعالیت میکنند باید مجاهدگونه برای توسعه فرهنگ ایرانی- اسلامی تلاش کنند.
وی افزود: آنچه ما به عنوان سیاستهای اصولی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دنبال میکنیم مبتنی بر قوانین فرادستی است و ملزم به اجرای آن هستیم.
جنتی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یکی از متولیان امر فرهنگ در کشور هم ملزم به اجرای وظایف قانونی و ابلاغی خود است؛ و هم اینکه توجه و اجرای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و رهنمودهای ایشان که در طول دو سه دهه اخیر همواره در زمینههای مختلف فرهنگی و هنری از جمله حوزه سینما، موسیقی، کتاب و ... بر آن تاکید داشته اند؛ از دیگر وظایف و سرلوحه عمده فعالیتهای آن است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به واقعیت تهاجم فرهنگی گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران با توجه به اینکه یک نظام ارزشی است و با بسیاری از منافع قدرتهای جهانی در تضاد است؛ در حوزه فرهنگی بیشتر از سایر حوزهها از جمله اقتصادی و سیاسی در معرض خطر حمله کشورهای مخالف است.
وی افزود: با توجه به گسترش ارتباطات جهانی، کشورهای غربی با استفاده ازارتباطات ماهوارهای، توسعه فضای مجازی و استفاده از سایر امکانات از جمله ساخت فیلمهای سینمایی، انتشار برخی کتابها و دیگر ابزارهای در اختیار، سعی بر تاثیرگذاشتن بر فرهنگ کشورمان دارند و تنها راه مقابله با آن بازگشت به هویت ملی و اسلامی و حفظ ارزشهای اسلامی و انقلابی است.
عضو کابینه دولت یازدهم با تاکید بر توجه به خط مشی حضرت امام خمینی(ره) افزود: در برخی موارد فرهنگی از جمله موسیقی، تکخوانی زنان ...که گاهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مورد سوال قرار میدهند؛ ملاک ما نظرات و دیدگاههای امام راحل و مقام معظم رهبری است.
جنتی با تاکید به اینکه نگرانیها و دغدغههای فرهنگی مقام معظم رهبری فقط مختص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست؛ افزود: دغدغههای ایشان در این حوزه، تمامی دستگاهها و نهادهای فرهنگی از جمله وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش و ... را نیز شامل میشود زیرا موضوع فرهنگ عمومی و جزء هویت ملی کشور است و همگان در مقابل آن مسئولیت دارند.
دفتر بیبیسی در تهران باز نمیشود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در حاشیه این نشست و در جمع خبرنگارها حاضر شد و به پرسشهای نمایندگان رسانههای جمعی پاسخ داد.
علی جنتی درباره شایعات مربوط به بازگشایی دفتر بیبیسی در ایران گفت: هیچ استعلامی برای بازگشایی در دفتر بیبیسی در تهران نشده است. قرار نیست دفتر هیچیک از بخشهای این شبکه در تهران بازگشایی شود.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره یکی از فیلمهایی که گفته میشود در حمایت از فتنه ساخته شده اظهار داشت: این فیلم تاکنون که مجوز نگرفته است و مجوز هم نمیگیرد.