kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۶۱۵
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۸

المانیتور: ایران همزمان در 2 جبهه سوریه و غزه پیروز شد(خبر ویژه)

«در حالی که گروه سلفی داعش هیچ کمکی به حماس در جنگ غزه نکرد، ایران در کنار فلسطینی‌ها ایستاد و ثابت کرد می‌تواند همزمان با موفقیت در چند جبهه بجنگد».
وبسایت آمریکایی المانیتور با انتشار این تحلیل نوشت: قاسم سلیمانی فرمانده نیروی ویژه قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اخیرا فعالیت‌های شاخه نظامی حماس، گردان عزالدین قسام، تیپ شهدای الاقصی، گردان ناصر صلاح‌الدین، تیپ ابوعلی مصطفی، جهاد اسلامی و همه گروه‌های مقاومت را ستود. تجلیل آقای سلیمانی از حماس قابل توجه است. سال 1391 که روابط حماس با سوریه به تیرگی انجامید، روابط با ایران و حزب‌الله لبنان نیز به سردی گرائید.
المانیتور افزود: «ایران اذعان کرده که ابزاری در اختیار دارد که به واسطه آن می‌تواند موازنه خاورمیانه را- حتی در مناطقی که دولت‌های مخالف بر آن مسلط هستند - بر هم بزند. اوضاع غزه و سوریه نشان می‌دهد که ایران توان جنگیدن در دو جبهه به طور همزمان را دارد.»
المانیتور می‌نویسد: تغییر سیاست‌های منطقه‌ای ممکن است عواقبی برای اسرائیل دربر داشته باشد؛ تأثیر مخرب پیوند دوباره حماس و حزب‌الله با ایران برای اسرائیل این خواهد بود که تهران و دو متحدش به یکدیگر نزدیک شده و فرصتی برای تجدید پیمان با یکدیگر پیدا کرده‌اند.
وبسایت آمریکایی درباره شجاعت رزمندگان مقاومت نوشت: «رزمندگان مسلح از داخل تونل‌ها یا بخش‌هایی از غزه ناگهان ظاهر می‌شوند و نیروهای دفاعی اسرائیل را با مین‌های مخفی یا موشک‌های ضدتانک و تونل‌های انفجاری به وحشت می‌اندازند.»
المانیتور تصریح کرد: گروه داعش در طول حملات ارتش اسرائیل به غزه، به حماس پیشنهاد کمک نکرد. البته انتظاری جز این نمی‌رفت، چون داعشی‌ها سلفی هستند، و اولویت‌ آنها امروز مبارزه با دشمن اصلی - به زعم آنها شیعیان - است. داعش شیعیان را «منافق»، «مرتد» و «دشمن نزدیک» می‌خواند. داعش در روزهای اخیر حتی پرچم فلسطینی‌ها را هم سوزاند، دنیای اسلامی باید تحت لوای «خلافت اسلامی» یکپارچه باشد.
از سوی دیگر در سوریه، مردم حلب خود را برای آنچه که می‌تواند جنگ آخر و سرنوشت‌ساز دولت با شورشیان باشد آماده می‌کنند. کشته شدن یکی از رهبران شورشیان به نام شیخ نجار و سقوط مناطق استراتژیک شهر، راه را برای نیروهای اسد باز کرده تا به سمت غرب پیشروی کنند؛ و حلب را که تقریبا دو سال در دست شورشیان بود، بازپس بگیرند. در صورتی که ارتش کنترل تپه‌های اطراف مناطقی را که اکنون به دست آورده کند، در دست بگیرد، تصرف مجدد این مناطق برای شورشیان بسیار دشوار یا حتی محال خواهد بود.