kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۷۷۱
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۷
ولی امر مسلمین تأکید کردند

مسلح کردن مردم فلسطین وظیفه امروز دنیای اسلام است

رهبر معظم انقلاب اسلامی روز عید سعید فطر در دیدار با مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی، با اشاره به اوضاع منطقه، بر لزوم اتحاد جهان اسلام در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و حامیانش تاکید کردند.
متن کامل بیانات حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در این دیدار، به شرح زیر است؛

بسم الله الرّحمن الرّحیم
و الحمدلله ربّ العالمین و صلّى الله على محمّد و آله‌الطّاهرین
تبریک عرض می‌کنم به شما برادران و خواهران عزیز که در این جلسه صمیمى حضور یافتید، و به میهمانانمان و سفراى کشورهاى اسلامى که تشریف دارند؛ انشاءالله عید بر شما مبارک باشد. و تبریک عرض می‌کنم به ملت بزرگ ایران و به همه مسلمانان جهان و ملت‌هاى مؤمن و آزاده سراسر عالم.
 عید فطر آنطورى که از مجموع آثار و بیانات صادره از بزرگان دین استفاده می‌شود، یکى از مهمترین خصوصیاتش این است که عید امت واحده است: اَلَّذى جَعَلتَهُ لِلمُسلِمینَ عیدا؛ (۱) عید همه مسلمانان است. معناى این، نگاه امت‌سازِ دین مقدس اسلام و تعالیم پیامبر بزرگوار است. بسیارى از تعالیم اسلامى را که انسان مشاهده می‌کند، نشانه‌هاى تلاش براى ایجاد امت واحده در آنها محسوس است. امروز امت اسلامى متفرق است، نه به‌معناى تفرق نحله‌هاى(۲) مسلمان - که این یک امر طبیعى است، منافاتى هم با تشکیل امت واحده ندارد - و عقاید مختلف؛ نظرات گوناگون در زمینه مسائل اصولى و فروعى می‌تواند باشد، درعین حال امت واحده هم باشد.
آنچه امروز آحاد مسلمانان را از یکدیگر جدا کرده است، سیاستها است، انگیزه‌هاى سیاسى است، انگیزه‌هاى قدرت‌طلبانه است؛ کشورهاى مسلمان می‌توانند از این انگیزه‌ها عبور کنند. این برعهده نخبگان سیاسى و قدرتمندان و دارندگان مناصب حکومتى در کشورهاى اسلامى است. اگر این بشود، به معناى حقیقى کلمه یک قدرتى به وجود خواهد آمد که از همه قدرت‌هاى متجاوز و مستکبر، برتر و فراتر خواهد بود؛ اگر این بشود، کسى نخواهد توانست به یک کشور اسلامى زور بگوید؛ هیچ قدرتى نخواهد توانست از کشورهاى اسلامى و از دولت‌هاى مسلمان باج بطلبد؛ اگر با هم باشیم، اگر موارد مشترکمان را مورد توجه قرار بدهیم و روى آن متمرکز بشویم، اگر قدرت‌طلبىها، خودخواهىها، وابستگىها، فسادها ما را از هم جدا نکند، قدرتى متشکل خواهد شد که خواهد توانست از حقوق و حوائج آحاد یک و نیم میلیارد مسلمان دفاع کند و حمایت کند؛ که امروز متأسفانه چنین چیزى نیست.
 آنچه امروز در مقابل چشم ما قرار دارد، قضایاى غزه و فلسطین است. چرا متجاوزان صهیونیست به صِرف اینکه دستشان به سلاح مخرب، به هواپیما، به موشک، به بمب و به آتش و باروت می‌رسد، به خودشان حق می‌دهند به مجموعه یک کشور اسلامى، یک کشور مسلمان، این جور تعرض و تجاوز کنند که دل هر بیننده‌اى را در دنیا می‌سوزاند. دیدید تظاهرات را در کشورهاى غربى؛ البته این به آن اندازه‌اى است که سانسورهاى پنهان تبلیغات عمومى اجازه می‌دهد که مردم مطلع بشوند. سانسورهاى پنهان نمی‌گذارند [مردم] حقایق را بفهمند. حقیقت بسیار تلخ‌تر و دلخراش‌تر است از آنچه رسانه‌هاى دنیاى غرب از قضایاى غزه منعکس می‌کنند؛ درعین حال شما ببینید همین[قدر]، چطور دلهاى مردمى را در کشورهایى که از اسلام هیچ بهره‌اى هم ندارند تکان می‌دهد؛ حادثه اینقدر تلخ است، اینقدر دلخراش است.
 اما دنیاى اسلام، امروز این توان را ندارد که در مقابل این تجاوز، در مقابل این سبعیت، (۳) این خون‌آشامى، که از صهیونیستها سر می‌زند، از خود عکس‌العمل نشان بدهد و آن را متوقف کند! لذا مردم غزه تنها می‌مانند. قدرت‌هاى مستکبر هم که از حضور صهیونیسم در قلب خاورمیانه راضىاند و مقاصد قدرت‌طلبانه‌اى را از این راه دنبال می‌کنند، نه فقط حمایت از مظلوم نمی‌کنند، بلکه با کمال وقاحت از ظالم حمایت می‌کنند. اینجا وظیفه دنیاى اسلام است که یک کارى بکند.
 پیام ما به دنیاى اسلام، به دولت‌هاى اسلامى این است که از توان خودتان، از توانایىهاى عمومى  و ملى و دولتىِ خودتان استفاده کنید، از مظلوم حمایت کنید؛ بفهمانید به دشمنان که دنیاى اسلام در مقابل سبعیت و تجاوز آرام نمىنشیند؛ پیام ما به دولت‌هاى اسلامى این است. ما با همه اختلاف‌نظرهایى که ممکن است با برخى از دولت‌هاى اسلامى در زمینه‌هاى گوناگون سیاسى و غیر سیاسى داشته باشیم، اما همه باید در این امر از همه آن اختلاف‌نظرها صرفنظر کنند. بخشى از امت اسلامى در قالب یک ملت مظلوم در چنگال یک گرگ خونخوار و خونریز دست‌وپا می‌زند؛ همه باید به کمک او بشتابند؛ این حرف ما است. امروز مسئله غزه، مسئله اول دنیاى اسلام است. این [است] که پیغمبر فرمود: مَن اَصبَحَ وَ لَم یَهتَمَّ بِاُمورِ المُسلِمین فَلَیسَ بِمُسلِم؛ (۴) اهتمام به این امر، در صدر اهتمامات همه دنیاى اسلام باید قرار بگیرد. آحاد مردم، ملتها، دولتها بالخصوص، مسئولان کشورها، مسئولان دولتها بایستى همه به فکر بیفتند. دو کار باید انجام بگیرد: یک کار کمک به مظلوم است؛ که این کمک به مظلوم به معناى فراهم کردن امکانات حیاتى آنها است. امروز آنها به غذا احتیاج دارند، به دارو احتیاج دارند، به بیمارستان احتیاج دارند، به آب احتیاج دارند، به برق احتیاج دارند، به بازسازى منازل‌شان و شهرشان و مسکن‌شان احتیاج دارند، دنیاى اسلام موظف است اینها را فراهم کند. اینها به سلاح هم احتیاج دارند؛ دشمن می‌خواهد دست اینها را از سلاح خالى کند، تا هر وقت اراده کرد و میل‌اش کشید - سرِ یک بهانه‌اى یا بىبهانه - به اینها حمله کند؛ اینها هم هیچ نتوانند از خودشان عکس‌العمل نشان بدهند؛ دشمن این را می‌خواهد. باید در مقابل این خواست ناحق دشمن، عزم دنیاى اسلام خودش را نشان بدهد. این کار اولى است که بایستى انجام بگیرد که کمک به مظلوم است؛ وَ لِلمَظلومِ عَونا؛(۵) عون مظلوم باشید، کمک مظلوم باشید. این کمک، کمکى است که به عهده همه دنیاى اسلام است. ما به دولت‌هاى مسلمان از همینجا - سفراى دولت‌هاى مسلمان اینجا حضور دارند - می‌گوییم: بیایید بر سرِ کمک‌رسانى به مردم غزه و غلبه بر موانعى که رژیم صهیونیستى در سرِ این راه به وجود آورده است، باهم هم‌دست بشویم، باهم کار کنیم و انواع و اقسام کمک‌ها را به اینها برسانیم.
 وظیفه دومى که وجود دارد، مقابله و معارضه با کسانى است که این ظلم، این ستم بزرگ تاریخى، این نسل‌کشى، این بىحیایى و بىشرم در جنایت و آدمکشى، از آنها دارد سر می‌زند؛ که انسان واقعاً حیرت می‌کند از بىشرمىِ اینها، که براى کشتن مردم غیر نظامى توجیه و استدلال و منطق ارائه می‌دهند؛ اینقدر بىشرمند! براى کشتن بچه‌هاى کوچک، کودکان معصوم و مظلوم استدلال مطرح می‌کنند؛ اینقدر اینها وقیحند! اینهایى که این جنایت را دارند می‌کنند، جانىاند، مباشرین جنایتند، اما فقط اینها تنها نیستند، امروز هرکسى از صهیونیستها حمایت می‌کند، اعم از مسئولین کشورهاى مستکبر مثل آمریکا و انگلیس و غیرهم، یا مجامع عمومى مثل سازمان ملل و امثال اینها، که به نحوى یا با سکوت خود، یا با اظهارات خود و بیانات خود و حرفهاى غیر منصفانه خود، از اینها حمایت می‌کند، در این قضیه شریک جرم است. همه دنیاى اسلام، همه دولت‌هاى اسلامى، همه آحاد ملتهاى مسلمان موظفند با اینها معارضه کنند، مقابله کنند، ابراز برائت کنند، از اینها ابراز نفرت بکنند، آنها را به خاطر این موضعگیرىها ملامت کنند، این وظیفه عمومى است؛ باید آنها را منزوى کنند، و اگر می‌توانند برخورد اقتصادى بکنند، برخورد سیاسى بکنند؛ این وظیفه امت اسلامى است.
 ملت ایران بحمدالله نشان داده است که در این میدان‌ها با عزم راسخ مىایستد؛ این را نشان دادیم. ملت ایران در قبال این تجاوز، در قبال این خباثت و دشمنى دچار رودربایستى با کسى نمی‌شود؛ دچار ملاحظه این قدرت و آن قدرت و این شخصیت و آن شخصیت نمی‌شود؛ حرف خود را صریح می‌زند. دیدید روز جمعه آخر ماه مبارک رمضان، ملت ایران در آن هواى داغ، با زبان روزه، مرد و زن در سرتاسر کشور به عرصه جامعه و خیابانها آمدند و صداى بلند خود را به گوش دنیا رساندند. این یک کار لازم و واجبى بود که ملت ایران از عهده‌اش برآمد؛ هر کار دیگرى هم لازم باشد، این ملت ملتِ مستحکم و ایستاده‌اى است. و انشاءالله اهداف و آرمانهاى این ملت و اهداف و آرمانهاى والاى امت اسلامى به توفیق الهى و به کورى چشم دشمنان محقق خواهد شد.
 پروردگارا! به محمد و آل محمد ما را با وظایف‌مان آشنا و بر انجام آن ما را موفق بفرما.
    والسّلام علیکم و رحمه الله و برکاته
روحانی: استکبار آرزوی تضعیف اسلام را به گور می‌برد
همچنین حسن روحانی در این دیدار اظهار داشت: متاسفانه در این منطقه و در دنیای اسلام با دو غده چرکین مواجهیم. غده‌ای که همواره موجب آزار فلسطینیان و مسلمانان شده است و این روزها سر باز کرده و سرزمین زیتون را به خاک و خون کشیده است. غده چرکین دیگری که موجب آزار مسلمانان در این روزها شده است حرکتی است که به نام اسلام، دین، خلافت و امارت آغاز شده است و اقدام به آدم‌کشی و مسلمان‌کشی در منطقه می‌کند و همه تحلیلها نشان می‌دهد که ریشه هر دو غده از یک نقطه نشات می‌گیرد.
رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه راهی برای حل این معضلات، جز وحدت دنیای اسلام وجود ندارد، گفت: کشورهای اسلامی باید اسلام رحمانی و اسلام منادی صلح و عدالت را در جهان تبیین کنند و از جهل و جمود و تعصب فاصله بگیرند.
روحانی خاطر نشان کرد: راهبرد جمهوری اسلامی ایران در سطح جهان، راهبرد صلح و عدالت و در دنیای اسلام راهبرد برادری، وحدت، اتحاد و حمایت از امت واحده اسلامی بوده است.
رئیس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه قدرت‌های استکباری همواره تلاش کرده‌اند که جامعه اسلامی را از اهداف بلندش بازدارند، تصریح کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران با همه توان و امکانات در پی ایجاد ثبات و امنیت و جلوگیری از کشتار و خونریزی و بازگشت صلح عادلانه به منطقه است و در برابر کسانی که خواب تضعیف اسلام و مسلمین را دیده‌اند ایستادگی خواهد کرد تا این آرزوی آنان در گور دفن شود.
رئیس جمهوری افزود: ملت ما با وحدت، اتحاد، برادری و ایستادگی و تحت هدایت مقام معظم رهبری به راه و وظیفه بزرگ و تاریخی خود ادامه خواهد داد و در این مسیر امیدوار و مطمئن است با هوشیاری، بیداری و وحدت سایر مسلمانان به پیروزی دست خواهد یافت.
________________
۱) من لایحضره الفقیه، ج۱، ص۵۱۲، باب صلاه‌العیدین، بخشى از دعاى قنوت نماز عید فطر
۲) مذهب‌ها، گروه‌ها
۳) درندگى
۴) علل‌الشرائع، ص ۱۳۱؛ «هرکه صبح کند و اهتمامى به امور مسلمانان ندارد، پس مسلمان نیست.»
۵) نهج‌البلاغه، نامه ۴۷