kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۵۲۸
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۷
سیف تشریح کرد

توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها در گرو واگذاری بنگاه‌ها و فروش املاک و مستغلات

رئیس کل بانک مرکزی راهکارهای افزایش توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها را تشریح کرد.
ولی‌اله سیف در مورد راهکارهای افزایش توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها که مبتنی بر استفاده از منابع پرقدرت بانک مرکزی نباشد گفت: در این رابطه چند راهکار وجود دارد؛ یکی افزایش سرمایه بانک‌هاست که در مورد بانک‌های دولتی، خود دولت باید اقدامات لازم را انجام دهد و بانک‌های خصوصی نیز باید توسط بانک مرکزی راهبری و جهت‌دهی شوند.
سیف، راهکار دیگر حداکثرسازی توان تسهیلات‌دهی را واگذاری بنگاه‌های اقتصادی دانست و اظهار کرد: در حال حاضر شاهد افراط برخی از بانک‌ها در بنگاه‌داری هستیم که به هیچ‌وجه قابل قبول نیست. البته در مواردی این امر به دلیل واگذاری شرکت‌های دولتی در ازای بدهی‌های دولت به بانک‌ها بوده است، برای حل این مشکل نیز ضرورت دارد بانک‌ها با برنامه‌ریزی دقیق و به نحو مناسب حداکثر ظرف سه سال به حد نصاب قابل قبول برسند که این فرصت بنابر شرایط بازار سرمایه و همچنین امکان اعمال وقت کافی توسط بانک‌ها در فروش بنگاه‌های مذکور و یا سهام مورد نظر است.
رئیس شورای پول و اعتبار، فروش املاک و مستغلات مازاد را راهکار دیگر معرفی و بیان کرد: در این خصوص نیز باید برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود تا حداکثر ظرف 5 سال املاک و مستغلات مازاد بر حد نصاب مجاز را واگذار کنند.
سیف با اشاره به اهمیت تعیین تکلیف وصول مطالبات غیرجاری توسط بانک‌ها به منظور افزایش توان تسهیلات‌دهی افزود: خوشبختانه در شرایط حاضر نوع نگاه به مطالبات غیرجاری در بانک‌ها کاملا منطقی و منطبق بر واقعیت‌ها تغییر کرده است و ضمن خارج شدن آن از دستور جلسه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، مسئولیت پیگیری آن با همکاری مثبت مسئولین قضایی به بانک مرکزی سپرده شده است.
وی ادامه داد:‌ بدیهی است برخی اقلام معوقات بانکی ناشی از سوء جریان خاصی نبوده و بنابر شرایط تحریم یا نوسانات نرخ ارز ایجاد شده است که اگر بانک‌ها در مورد آنها به این نتیجه برسند که عدم تصفیه در سررسید تعمدی نبوده و با مساعدت بانک می‌توانند مجددا فعالیت مثبت خود را ادامه دهند به منظور احیاء  مجدد توان تولیدی واحد مذکور و خروج کشور از شرایط رکودی به این‌گونه واحدها مساعدت کرده و نسبت به استمهال براساس ضوابط مربوطه اقدام کنند.سیف با بیان اینکه اگر مواردی ناشی از سوء جریان تخلف وجود داشته باشد حتما برخورد قانونی لازم انجام خواهد شد، گفت: انتظار دارم بانک‌ها نهایت سعی و تلاش خود را به منظور تصفیه و تعیین تکلیف این اقلام به کار گیرند. بدیهی است بانک مرکزی با دقت فعالیت‌های بانک در رابطه با معوقات بانکی را زیر نظر قرار داده و در صورت لزوم اقدامات لازم را جهت اطمینان از روند مثبت شرایط انجام خواهد داد.