kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۵۷۷
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۳
دکتر شهریار زرشناس:

"ایران در گذر روزگاران" تحریف آشکار تاریخ است

دکتر شهریار زرشناس استاد دانشگاه در گفت وگو با " نسیم" درباره کتاب " ایران در گذر روزگاران " اظهار داشت: متاسفانه در این کتاب به افرادی تربیون داده شده که دشمنان انقلاب اسلامی و دین اسلام هستند.عدم برخورد با این‌گونه کتب، باعث گستاخ‌تر شدن ضدانقلاب می‌شود.
شهریار زرشناس گفت: این کتاب در اصل به بحث درباره دوره های مختلف تاریخ ایران می پردازد و این کار از طریق مصاحبه با افراد مختلف صورت گرفته است؛ البته دو ایراد اساسی دارد که شخصیت های مورد مصاحبه قرار گرفته و محتوا را شامل می شود.
وی درباره شخصیت هایی که در این کتاب با آنها مصاحبه شده است، اظهار داشت: متاسفانه در این کتاب به افرادی تریبون داده شده که دشمنان انقلاب اسلامی و دین اسلام هستند؛ به گونه ای که حتی در ماه های اخیر علیه نظام جمهوری اسلامی ایران هتاکی کرده اند؛ با این حال «ایران در گذر روزگاران» به چنین افرادی تریبون داده است تا از طریق آنها تاریخ را تحریف کند.
این کارشناس علوم انسانی با بیان اینکه عباس میلانی یکی از افرادی است که در این کتاب تاریخ را روایت کرده است، ادامه داد: وی در گذشته مارکسیست بوده است و تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در زندان های رژیم پهلوی به سر می برد. وی در سال 1357 از زندان آزاد شد و تا سال 1360 به ترجمه آثار مارکسیستی و به طور مثال کتاب «دولت و جامعه مدنی» نوشته آنتونیو گرامشی پرداخت. میلانی بعد از سال 1360 نیز با استفاده از فضای انفعال و انحرافی که به دلیل حضور سروش و امثال وی در فرهنگ کشور ایجاد شده بود به تدریس در دانشگاه های ایران پرداخت و بعد از سال 1362 نیز به فردی نئولیبرال تبدیل شد.
زرشناس با بیان اینکه عباس میلانی در سال 1366 از کشور خارج می‌شود، افزود: وی در همین سال به عنوان مشاور یکی از پژوهشکده‌های حزب جمهوری خواه به فعالیت می پردازد و به یکی از دپارتمان ایران شناسی دانشگاه استنفورد تبدیل می شود؛ از این رو وی برای همه ضدانقلابیونی که بر علیه انقلاب اسلامی حرف می زنند، بزرگداشت می‌گرفت و به آنها جایزه می داد. باید بگویم که میلانی هم روشنفکران ضدانقلاب در خارج از کشور و هم روشنفکران ضد دین در داخل کشور را به این بزرگداشت‌ها دعوت می کرد.
وی گفت: میلانی بعد از حضور در آمریکا همانند هوشنگ قدیری به دلیل فعالیت در حزب جمهوری خواه به فردی سلطنت طلب تبدیل شد و بعد از آن کتاب «معمای هویدا» را نوشت که در این کتاب کاملا به تطهیر هویدا پرداخته است؛ به گونه ای که در اواخر کتاب برای اعدام هویدا سوگ نامه نوشته شده و انقلاب اسلامی را به دلیل این کار مورد حمله قرار داده است. البته این کتاب در دوران ریاست جمهوری خاتمی و توسط عطاالله مهاجرانی منتشر شد؛ با این حال بعد از گذشت مدتی از بازار کتاب جمع آوری شد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه میلانی در برنامه های صدای آمریکا و رادیو فردا صراحتا به امام راحل، مقام معظم رهبری و روحانیون شیعه فحاشی می کند، ادامه داد: وی تعابیری مانند اوباش و ... را برای این بزرگان به کار می برد؛ همچنین میلانی کتاب «نام آوران ایران» را که شامل 120 نفر از بنیان گذاران مدرنیته در ایران که یکی از آنها پرویز ثابتی، از مسئولان ساواک است، را نوشت که حتی این کتاب باعث انتقاد روشنفکران خارج از کشور از وی شده بود.
زرشناس با بیان اینکه کتاب «نگاهی به شاه» عباس میلانی در کشور مجوز انتشار دریافت نکرد، اظهار داشت: وی در این کتاب تمام قد از شاه به عنوان یک قهرمان ملی دفاع کرده است و حتی انقلاب اسلامی را حکومتی مستبد نامید؛ علاوه بر آن فروغی که یکی از فراماسونرهای ایران به شمار می رود را مورد تمجید قرار داده است. همچنین میلانی در این کتاب رضاشاه را به عنوان قهرمان ضدانگلیسی معرفی می کند و رضاشاه و محمدرضاشاه را قربانی های ایران مطرح کرده است.
وی با بیان اینکه علی میرفطروس یکی دیگر از افرادی است که در کتاب «ایران در گذار روزگاران» به تحریف تاریخ پرداخته، افزود: این فرد کسی است که کتاب هایش از سوی وزارت ارشاد دولت خاتمی مجوز دریافت نمی کرد؛ چرا که میرفطروس به اسلام و ائمه هتاکی کرده و باید گفت که در این زمینه حتی از سلمان رشدی نیز تندتر عمل کرده است.
این کارشناس علوم انسانی با بیان اینکه شهید مطهری نقدی را بر کتاب حلاج علی میرفطروس نوشته است، افزود: مطهری در این نقد می‌گوید ماتریالیست ها می خواهند چهره های فرهنگی را ما مصادره کنند و باید گفت که میرفطروس از دین تعریف ماتریالیستی می کرد.
زرشناس با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی میرفطروس از ایران رفت و سلطنت طلب شد، تصریح کرد: البته وی دشمن اسلام است و کتاب های اسلام شناسی یک و دو را نوشته است که از ابتدا تا انتهای این دو کتاب سراسر به ائمه و پیامبر اسلام هتاکی شده است؛ به عبارت دیگر باید گفت که این فرد دشمنی خاصی با دین اسلام دارد و همچنین با رژیم صهیونیستی نیز ارتباط نزدیکی دارد و بارها علیه انقلاب اسلامی بیانیه صادر کرده است.
وی گفت: میرفطروس از فتنه 88 حمایت گسترده ای کرد و حتی از آمریکا درخواست حمله نظامی به ایران را داشت؛ با این حال شاهدیم که در کتاب «ایران در گذر روزگاران» به علی میرفطروس، فردی که هنوز از مواضع ضداسلامی اش کوتاه نیامده، تربیون داده شده است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه کتاب «ایران در گذر روزگاران» تحریف روشن تاریخ کشورمان است، اظهار داشت: بحث هایی که عباس میلانی و علی میرفطروس در این کتاب مطرح کرده اند  به طور واضح به تحریف تاریخ پرداخته است. به عبارت دیگر تمام اسناد و مدارک تاریخی نشان می‌دهد که کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹توسط انگلیسی ها انجام شده است، ولی عباس میلانی در این کتاب رضاخان را چهره ای غیرانگلیسی مطرح کرده است و او را یک قهرمان به شمار می آورد، از این رو باید گفت که این کتاب به تطهیر رضاخان پرداخته که در واقع یک دروغ آشکار است.
وی افزود: سوالم از وزیر ارشاد، که خود زمانی در زندان های رژیم پهلوی زندانی بوده، این است که آیا این موضوع را که فروغی فراماسونر و چهره وابسته به انگلیس بوده و ایران خیانت کرده است را قبول دارد یا خیر؟ از این رو چطور راضی می شود که با انتشار چنین کتابی باعث فریب خوردن جوانان مان شود.
زرشناس با بیان اینکه قطعا سکوت مان در برابر این کتاب باعث گستاخی بیشتر دست اندرکاران آن می شود، یادآور شد: طبیعتا وزارت ارشاد مسئولیت دارد تا از بیان تحریفات تاریخی در کتاب ها جلوگیری کند؛ همان گونه که امام خمینی در سال 68 به سیدحمید روحانی گفته بودند که از تحریف تاریخ جلوگیری کنید ؛ ما نیز باید جلوی این مسئله را بگیریم.
این کارشناس علوم انسانی با بیان اینکه عباس میلانی انقلاب اسلامی را حکومتی استبدادی می داند، اظهار داشت: این فرد در مقام مزدور تاریخ ایران را تحریف می کند و نکته جالب اینجاست که کتاب های میلانی در کشورمان مجوز انتشار می گیرد؛ در حالی که در جریان های غربی یک نویسنده دینی و نویسنده ای که خارج از تفکر آنها بیندیشد را در محافل خود راه نمی دهند؛ با این حال باید این سوال را پرسید که چه کسی مسئولیت ترویج این اکاذیب را در کشور دارد و نقش وزارت ارشاد در میان چیست؟