kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۰۱۶
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۴

اعتراض سازمان غذا و دارو و بی‌توجهی خبرگزاری دولت!

مدیران سازمان غذا و دارو که در دومین همایش مکمل‌های غذایی و رژیمی حاضر بودند، به رونمایی از یک قلم مکمل وارداتی اعتراض کرده و محل برگزاری همایش را ترک کردند.

سرویس علمی،اجتماعی
مدیران سازمان غذا و دارو که در دومین همایش مکمل‌های غذایی و رژیمی حاضر بودند، به رونمایی از یک قلم مکمل وارداتی اعتراض کرده و محل برگزاری همایش را ترک کردند.
مهندس محمد هاشمی سخنگوی سازمان غذا و دارو با اعلام این خبر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مسئولان برگزاری دومین همایش مکمل‌های غذایی و رژیمی، بدون هماهنگی با مدیران سازمان غذا و دارو، از یک قلم مکمل وارداتی رونمایی کردند که مورد اعتراض مدیران سازمان قرار گرفت.
وی با توجه به شائبه‌هایی  که رونمایی از چنین کالاها و فرآورده‌هایی  به دنبال دارد، افزود: اگر قرار بود محصولی رونمایی بشود، حتما می‌بایست با سازمان غذا و دارو هماهنگ می‌شد. در حالی که اصلا چنین هماهنگی انجام نشده و در نتیجه مدیران حاضر در این همایش، به چنین اقدامی اعتراض کردند.
جالب توجه است که همین خبر توسط خبرگزاری دولت به نحوی تبلیغاتی و بدون اشاره به واکنش‌های اعتراضی مدیران غذا و دارو به صورت اختصاصی انتشار یافته است. ایرنا، با اعلام رونمایی امیرحسین جمشیدی مدیر کل فرآورده‌های گیاهی و مکملهای سازمان غذا و دارو، از دو مکمل آمریکایی «جاست فورهر» و «افبی» به سخنرانی اعتراضی وی درخصوص این اقدام برگزارکنندگان هیچ اشاره ای نکرد!
قابل ذکر است که سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به سخنرانی مدیر کل فرآورده‌های گیاهی و مکمل‌های سازمان غذا و دارو در این همایش گفت: دکتر جمشیدی در سخنرانی کوتاه خود، نسبت به چنین اقدامی اعتراض کرد.
مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: سازمان غذا و دارو هیچ وقت در مسائل تجاری ورود نمی‌کند.در حالی که مسئولان برگزاری همایش از دکتر دیناروند معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو به عنوان مهمان اصلی مراسم نام برده بودند، اما سخنگوی سازمان غذا و دارو عنوان داشت: ما اعلام کرده بودیم که دکتر دیناروند مسافرت است!
در خبر ایرنا از این مراسم علاوه بر اشاره تبلیغاتی به شرکت تولیدکننده و واردکننده دو مکمل مذکور، در اقدامی قابل تامل، لیست سایر محصولات وارداتی این شرکت آمریکایی به ایران نیز با دقت درج شده است!
شایان ذکر است که هم اکنون بیش از 40 درصد بازار دارویی کشور در اختیار لابی‌های واردات دارو است در حالی که به گفته دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو، بیش از ۵۰ درصد داروهای وارداتی مشابه تولید شده در داخل کشور دارند! این در حالی است که میزان واردات دارو در سال گذشته با رکوردشکنی تکان‌دهنده 37 درصدی، علاوه بر اشباع بازار داخلی، عرصه را بر شرکت‌های داروسازی داخلی تنگ کرده است.
دیناروند پیش از این نیز گفته بود: داروهای وارداتی دو سوم ارز مصرفی را به خود اختصاص می‌دهند. در سال 92 یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار صرف واردات دارو شده است در حالی که آنچه صرف صنعت دارو شده نصف آن بوده است.
وی پیش از این  برای حل چالش تجویز و کنترل مصرف دارو «طرح نسخه نویسی الکترونیکی» را ارائه کرده بود تا مسیر تجویز، عرضه و مصرف دارو ثبت شود و از این طریق نقل و انتقالات دارویی قابل ردیابی باشند. طرحی که کماکان در انتظار اجراست و به گفته مسئولان سازمان غذا و دارو بناست از امسال اجرایی شود. هر چند در اقدامی قابل تامل پیش از اجرای طرح ثبت و کنترل نظام تجویز و مصرف دارو و خدمات پزشکی، طرح تحول نظام سلامت به صورت سراسری به اجرا گذاشته شد!