kayhan.ir

کد خبر: ۸۶۰۵
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۶
در جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس مطرح شد

وزارت اطلاعات: درباره دیدار اشتون با فتنه‌گران به وزارت خارجه هشدار داده بودیم

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی تاکید کرد مسئولان وزارت اطلاعات اعلام کردند که ما به وزارت امور خارجه هشدار داده بودیم که اشتون قصد دارد با برخی فتنه‌گران ملاقات کند و با یکی از مسئولان وزارت امور خارجه تماس گرفته و این موضوع را ابلاغ کردیم.


سید حسین نقوی‌حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص جلسه صبح یکشنبه کمیسیون متبوعش با مسئولان وزارت امور خارجه و اطلاعات گفت: بعد از ارجاع موضوع ملاقات اشتون به فتنه‌گران از سوی رئیس مجلس به کمیسیون امنیت ملی صبح یکشنبه جلسه‌ای با حضور وزیر اطلاعات و همکارانش و همچنین معاونین وزیر امور خارجه تشکیل شد.  
 وی با بیان اینکه وزیر امور خارجه در این نشست حضور نداشت، گفت: از آن‌جایی که آقای ظریف از یک ماه قبل برنامه‌ای تنظیم کرده بود و امکان لغو آن وجود نداشت با اطلاعات کمیسیون امنیت ملی در این جلسه حضور نداشت.  
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اظهار داشت: در این نشست عمده نظرات نمایندگان عضو کمیسیون امنیت ملی این بود که چرا بعد از ملاقات هیئت پارلمانی اروپا مجددا چنین اتفاقی رخ داده است.   
نماینده مردم ورامین تصریح کرد: برخی همکاران می‌گفتند ملاقات اشتون با برخی محکومین فتنه جزو شرایط سفر بوده و برخی از همکاران اعتقاد داشتند رویکرد وزارت امور خارجه در این باره تساهل و تسامح است و برخی‌ از همکاران می‌گفتند وزارت امور خارجه و اطلاعات در این رابطه کوتاهی کرده‌اند.
 نقوی حسینی تاکید کرد: البته بعضی از همکاران معتقد بودند وزارت امور خارجه و اطلاعات به تذکرات قبلی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این رابطه توجه نداشتند.  
 سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در ادامه به توضیحات وزارت امور خارجه و اطلاعات اشاره کرد و گفت: مسئولان وزارت اطلاعات توضیحانی ارائه و گفتند ما براساس اطلاعاتی به این نتیجه رسیده بودیم که (اشتون) می‌خواهد ملاقاتی خارج از عرف انجام دهد بنابراین به وزارت امور خارجه هشدار داده بودیم که قرار است چنین ملاقاتی انجام شود حتی با یکی از مسئولان وزارت امور خارجه تماس گرفته و این موضوع ابلاغ شد که وزارت خارجه توضیح داد که بالاخره نظام ما قوی‌تر از این حرف‌هاست و با این ملاقات‌‌ها چیزی از اقتدار نظام کم نخواهد شد.  
 نقوی حسینی در ادامه به توضیحات وزارت امور خارجه اشاره کرد و گفت: مسئولان وزارت خارجه در این نشست، پیش شرط بودن ملاقات با برخی افراد در سفر اشتون را رد کردند و گفتند چنین پیش شرطی وجود نداشته و اعلام کردند به سفرا تذکر داده بودیم که چنین اتفاقی نباید بیفتد در همین راستا نیز به سفیر اتریش تذکر داده شد.  
نماینده مردم ورامین تصریح کرد: همچنین مسئولان وزارت خارجه گفتند تحت هیچ شرایطی ملاقات در پروتکل دیدار‌ها نبوده است و ما نیز موافق نبوده و این دیدار‌ها زمانی صورت گرفته که قرار بوده اشتون با سفرای اروپایی نشست برگزار کند یعنی در حاشیه نشست بوده است.
 نقوی حسینی در ادامه اظهار داشت: نمایندگان به هیچ عنوان از توضیحات مسئولان وزارت خارجه و اطلاعات قانع نشدند چرا که معتقد بودند اسنادی دارند که چیز دیگری را نشان می‌دهد.  
 سخنگوی کمیسیون امنیت ملی اظهار داشت: قرار شد «کمیته ویژه حقیقت‌یاب» اسناد را بررسی و نتیجه آن را به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اعلام کند.  
یاد آور می‌شود؛ مایکل مان، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در گفت وگو با تسنیم در پاسخ به سؤالی درباره سفر کاترین اشتون به ایران و دیدار وی با برخی از محکومین فتنه 88 اعلام کرده بود وی می‌خواست با برخی از سازمان‌های جامعه مدنی دیدار کند و بالاخص علاقه‌مند بود که با فعالین زن ملاقات کند. این ملاقات‌ها در شب شنبه هماهنگ شدند. فکر می‌کنم به خوبی مشخص بود که این دیدار‌ها طی این سفر رخ خواهند داد.
جلسه علنی خانه ملت
روز گذشته علی لاریجانی رئیس مجلس در ابتدای جلسه علنی خانه ملت، با اشاره به جلسه علنی عصر روز شنبه گفت: در جلسه بعداز ظهر شنبه از آنجا که یک جلسه فوق‌العاده بود و به یک باره تصمیم گرفتیم که این جلسه تشکیل شود، برخی از دوستان که از قبل مرخصی داشتند، نتوانستند در جلسه حاضر شوند لذا اسامی نمایندگانی که روز شنبه به عنوان غائبین خوانده شده، درست نبود چرا که برخی از قبل مرخصی داشته و یا با وزیری برای رفع مشکلات حوزه انتخابیه‌شان جلسه داشتند، لذا این اصلاح باید صورت گیرد.
تقدیر از نمایندگان فرزند شهید
در صحن علنی مجلس
پس از آن هیئت رئیسه مجلس به مناسب روز شهدا از نمایندگانی که فرزندان شهدا هستند تجلیل به عمل آورد.
ابوالفضل ابوترابی فرزند شهید اسماعیل ابوترابی، لاله افتخاری فرزند شهید محمدحسن افتخاری، مهرداد بذرپاش فرزند شهید منصور بذرپاش، شمس‌الله بهمیی فرزند شهید کریم‌داد بهمئی، سیدمحمد بیاتیان فرزند شهید سیدمنصور بیاتیان، سیدشریف حسینی فرزند شهید سید شبیل حسینی، ضرغام صادقی فرزند شهید قیدان صادقی، علی کائیدی فرزند شهید ملک‌محمد کائیدی، محمدمهدی گروسی فرزند شهید محمود گروسی، علی مطهری فرزند شهید آیت‌الله مرتضی مطهری، محمدمهدی مفتح فرزند شهید آیت‌الله محمد مفتح، مهناز بهمنی و محمدجواد نظری‌مهر فرزند شهید یوسف نظری‌مهر، نمایندگانی بودند که به عنوان فرزندان شهدا از آنها تقدیر شد.
هیئت رئیسه مجلس پس از قرائت نام این نمایندگان از آنها خواست تا در جایگاه هیئت رئیسه حضور یابند و لاریجانی رئیس مجلس با تقدیم لوحی از این فرزندان شهید تجلیل کرد.
بذرپاش: دانشگاه آزاد را
از دست یک خاندان خاص خارج کنید
روز گذشته مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران در مجلس طی سخنانی در نطق میان‌دستور خود در خصوص دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد یک دانشگاه ملی و متعلق به اموال بیت‌المال است و باید مدیریت آن از دست یک فرد خارج شود؛ چه نگاهی است که آن را متعلق به یک خاندان بدانیم. آیا مردم که با خون دل شهریه برای تحصیل فرزندانشان پرداخت می‌کنند، می‌پذیرند که چند صد هزار میلیارد تومان سرمایه که از امکانات عمومی و بیت‌المال توسط دانشجویان این مرز و بوم و حمایت نظام ایجاد شده است، متعلق به یک خاندان باشد؟
وی خطاب به رئیس جمهور افزود: جناب آقای رئیس جمهور؛ توقع ملت این است که دانشگاه آزاد را به ملت بازگردانید و آن را از دست یک خاندان خاص خارج کنید؛ صحبت از چندصد هزار میلیارد تومان سرمایه یک ملت است. نکند رودربایستی شما با جناب آقای هاشمی رفسنجانی، شما را از این مهم بازدارد. به اعتماد مردم پاسخ دهید.
نماینده مردم تهران در مجلس اظهار داشت: امنیتی‌ترین دولت تاریخ انقلاب را باید کم‌تحمل‌ترین دولت دانست، چرا که افراد حاضر در دولت اکثرشان دارای سوابق طولانی امنیتی هستند البته این جمله نافی زحمات نیروهای خدوم امنیتی کشور نیست که اگر آنها نبودند، معلوم نبود چه بر سر کشور می‌آمد. ولی لازمه امنیتی بودن صبر و وقار بیشتر است.
بذرپاش تصریح کرد: فله‌ای شکایت کردن از رسانه‌‌ها به گواه اسناد حاضر نشان از تحمل مخالف نمی‌دهد. لااقل اگر می‌خواهیم اینگونه رفتار کنیم فرار به جلو نکنیم و صادقانه با مردم سخن بگوییم نه اینکه در جشنواره غیررسمی و فرمایشی نکاتی را بر زبان برانیم که ۱۸۰ درجه خلاف واقعیت است؛ اینکه منتقدان را کم‌سواد، اندک و بی‌پشتوانه از رای مردمی نشان دهیم و سعی کنیم برای آن‌ها پرونده‌سازی کنیم نشان دهنده شکل‌گیری نوعی مکارتیستی در کشور است؛ دولت نباید پرونده‌سازترین دولت بعد از انقلاب ملقب شود ولی جهت یادآوری یک نکته راجع به پشتوانه آرای مردمی مطرح می‌کنند.
بذرپاش ادامه داد: خوب است به انتخابات مجلس هفتم، هشتم و نهم نگاهی بیندازید و لیست اعضای کابینه را ملاحظه کنید و آرای آن‌ها را نگاه کرده و بعد به آرای دیگران بتازید. چرا که بسیاری از وزراء و معاونین رئیس جمهور و استانداران در همین انتخابات اخیر نیز نتوانستند به مجلس راه پیدا کنند. وی در خصوص بحث سیاست خارجی گفت: چرا باید برای غربی‌‌ها در همه موضوعات اعتمادسازی کنیم، از جمله حقوق بشر؛ همگان می‌دانیم حقوق بشر مطرح شده از طرف بی‌آبروترین کشور در موضوع حقوق بشر برای طرف ایرانی در درجه اول تعطیلی بسیاری از احکام اسلام است و در درجه بعد تطهیر براندازان و فتنه‌گران و منافقان؛ کدام یک از این دو موضوع را دولت قصد انجام دارد، به نظر هیچکدام. ولی در عمل چیز دیگری را مشاهده می‌کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: آیا بازگشایی لانه جاسوسی دیگری به نام دفتر اتحادیه اروپا در تهران گویایی این امر نیست؟ آیا به وزیر امور خارجه ما اجازه ملاقات با یک مجرم امنیتی نه مجرم امنیتی بلکه مجرم مواد مخدر در کشور غربی را می‌دهند؟ آیا به وزیر خارجه ما اجازه ملاقات با یک مجرم ایرانی در بند زندان‌‌ها را می‌دهند؟
اعلام وصول سؤال ۲۳ نماینده از ظریف
در ادامه جلسه علیرضا منادی عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: سؤال ملی ۲۳ نماینده مجلس از وزیر امورخارجه درباره علت عدم حمایت از پیشرفت‌های دفاعی کشور و طرح جامع منابع طبیعی اعلام وصول شد.
جلسه علنی روز یکشنبه مجلس، با  اعلام حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد عضو هیئت رئیسه پارلمان خاتمه یافت و وی زمان نشست علنی بعدی را دوشنبه۲۶ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۸ صبح اعلام کرد.