در پی اقدامات مداخلهجویانه اخیر
وزرای خارجه و اطلاعات به مجلس احضار شدند
در پی اظهارات مداخلهجویانه بان کیمون دبیرکل دستنشانده سازمان ملل و دیدارهای مرموز مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نمایندگان مجلس خواستار پرهیز مسئولان اجرایی کشور از انفعال شده و در این خصوص وزرای خارجه و اطلاعات را به مجلس احضار کردند .
در همین رابطه، محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس در خصوص دیدار اشتون با فعالان فتنه در سفر اخیرش به ایران اظهار داشت: متاسفانه این بحث هم در سفر قبلی برخی از وزرای اروپایی و هم در سفر اخیر اشتون به ایران تکرار شد و این قطعا اتفاق مذمونی است که ما به شدت آن را محکوم میکنیم؛ از این رو دستگاه دیپلماسی و دستگاه اطلاعاتی باید به این موضوع پاسخ میدادند البته الان بحثی وجود دارد مبنی بر اینکه سفر اشتون به ایران با این شرط صورت گرفته اما من موضوع را تایید یا رد نمیکنم.
باهنر با تاکید بر اینکه وزارت خارجه باید به صورت شفاف و صریح در این زمینه پاسخ دهد، افزود: اگر آنها بگویند که ما مطلع بودهایم حتما خطا کردند و باید این خطای خود را جبران کنند و اگر بگویند مطلع نبودهایم، این امر عذری بدتر از گناه است چراکه جمهوری اسلامی کشور بی در و پیکر نیست و اگر آقایان عرضه ندارند و نمیتوانند سیاستهای راهبردی نظام را مراقبت کنند باید فکر دیگری کرد و مجلس نیز این مسئله را پیگیری میکند و نظر خود را در این زمینه به مردم میگوید.
گویا 22 بهمن را
فراموش کردهاند
همچنین غلامعلی حداد عادل رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس با اشاره به بیانیه مداخلهجویانه دبیرکل سازمان ملل در مورد کشورمان اظهار داشت: اظهارات سخیف بانکیمون و همچنین عملکرد اشتون در سفر به ایران نشان میدهد با اینکه یک ماه از حضور پررنگ مردم در خیابانها در روز 22 بهمن نگذشته دچار فراموشی شدهاند و یادشان رفته مردم ایران نظری متفاوت از آنها دارند.
رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس در ادامه تصریح کرد: مسائل داخلی کشورمان نیاز به اظهارنظر غربیان ندارد و خود مصلحت خویش را بهتر میدانیم.
وی همچنین از مسئولان اجرایی خواست تا در قبال سخنان مداخلهجویانه بانکیمون و رفتار اشتون بیتفاوت نباشند و تأکید کرد: لازم است تا وزارت خارجه نیز در مقابل اینگونه مسائل منفعلانه عمل نکند.
منصور حقیقتپور نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز با بیان اینکه ما رفتار اخیر اشتون و همراهانش در دیدار با محکومان فتنه و برخی از عوامل دخیل در این حوادث را محکوم میکنیم، اظهار داشت: معتقدیم اشتون با یک برنامه خاص و دیکته شده به ایران سفر کرده بود و سعی کرد در این سفر قدرت و صلابت ما را در دفاع از انقلاب اسلامی مورد سنجش قرار دهد، در حالی که این ملت و مسئولان دلسوز آن در صحنهها و عرصههای مختلف امتحان پس داده و هرگز حاضر نیستند منافع ملی خود را زیرپا بگذارند.
وی مقصر اصلی حوادث اخیر را دستگاههای دیپلماسی و اطلاعات اعلام کرد و ادامه داد: ما انتظار داریم در اولین فرصت وزرای این دو وزارتخانه در مجلس حاضر شده و توضیح دهند که به چه حقی اشتون به خود اجازه داده تا دیدارهایی خارج از قواعد و ضوابط کشورمان با گروههای فتنه داشته باشد.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، خواستار واکنش سریع و قاطعانه دستگاه دیپلماسی به اظهارات سخیف بانکیمون شد.
همچنین اسماعیل کوثری نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با تسنیم، در خصوص مواضع جدید دبیرکل سازمان ملل گفت: بانکی مون در قد و قوارهای نیست که دبیرکل سازمان ملل باشد، چون یک دستنشانده بوده و مجبور است صدای اربابان خود را از تریبون سازمان ملل بیان کند. نقش سازمان ملل چیز دیگری است. وی نباید در امور داخلی کشورها مداخله کند و زیبنده نیست که مواضع دوستان خود را تکرار کند.
نماینده تهران در مجلس با تأکید بر اینکه رئیسجمهور باید قوی و محکم پاسخ تهمتهای واردشده به دولتش را بدهد، گفت: اگر رئیسجمهور و یا سخنگوی دولت پاسخ مورد انتظار را به این تهمتها ندهد، این شائبه را به ذهن متبادر میکند که روحانی قبل از انتخابات ریاستجمهوری مذاکرات و صحبتهایی را در این زمینه با آمریکاییها داشته، مگر اینکه قاطعانه بیایند این مورد را تکذیب کنند.
محمد صالح جوکار عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز از تشکیل کمیتهای برای بررسی موضوع دیدار اشتون با فتنهگران در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خبر داد و گفت: این کمیسیون در اولین جلسه علنی مجلس تشکیل جلسه خواهد داد و موضوع اخیر و عاملان دیدار اشتون با چهرههای فتنه را بهصورت اسنادی و میدانی بررسی میکند.
به گزارش فارس، وزرای اطلاعات و امور خارجه هفته جاری برای بررسی سفر اشتون به ایران و دیدار وی با محکومان فتنه 88 به کمیسیون امنیت ملی مجلس احضار شدند.
از سوی دیگر، مایکل مان سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره سفر کاترین اشتون به ایران و دیدار وی با برخی از محکومین فتنه 88 گفت: وی میخواست با برخی از سازمانهای جامعه مدنی دیدار کند و بالاخص علاقهمند بود که با فعالین زن ملاقات کند. این ملاقاتها در شب شنبه هماهنگ شدند. فکر میکنم بهخوبی مشخص بود که این دیدارها طی این سفر رخ خواهند داد.
سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه گفت که اشتون میخواست قطعاً این [دیدارها] بخشی از برنامههای سفر به ایران باشند.
واکنش سخنگوی وزارت خارجه به ادعای بان کی مون
مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه گزارش ارائه شده از سوی بان کی مون دبیرکل سازمان ملل به شورای حقوق بشر در مورد جمهوری اسلامی ایران را غیر قابل قبول و متاثر از رویکرد سیاسی به مقوله حقوق بشر دانست و افزود: این گزارش به دلیل ایراد اتهامات و ادعاهای غیر حقوقی و غیر مستند، فاقد اعتبار و وجاهت قانونی است.
همچنین ستاد نماز جمعه تهران با صدور بیانیه مراتب اعتراض خود را نسبت به رفتار غیردیپلماتیک کاترین اشتون در تهران و اظهارات سخیف دبیر کل سازمان ملل درباره مسایل داخلی ایران اعلام کرد.