kayhan.ir

کد خبر: ۹۸۰۲۰
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۲

یک کارآفرین با تولید قارچ سالانه 50 میلیون تومان درآمد کسب کرد

یک کارآفرین با استفاده از تسهیلات خرد توانست از شغل برق‌کشی ساختمان به پرورش قارچ خوراکی روی آورد و سالانه 50 میلیون تومان درآمد کسب کند.



به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سازمان بسیج سازندگی، تا چند وقت پیش قارچ خوراکی جزء کالاهای خوراکی لوکس محسوب می‌شد، اما هر چه زمان می‌گذرد، این ماده مغذی در حال تبدیل شدن به عضو ثابت سبد کالای خوراکی خانوارهای شهری و روستایی است.
علی قهاری در شهر خرم‌دره استان زنجان با ایجاد واحد تولید و پرورش قارچ خوراکی قدم در وادی کار تولیدی گذاشته است. او از سال 87 کار خود را آغاز کرده، اما به طور رسمی شرکتش را سال 90 ثبت کرده است. او پیش از اینکه وارد کار تولیدی شود، کارهای زیادی را تجربه کرده است. کاردانی الکترونیک و کارشناسی مدیریت بازرگانی دارد. سالانه نزدیک 70 تن قارچ تولید می‌کند و هر کیلو را به قیمت پنج هزار تومان می‌فروشد.
این کارآفرین می‌‌گوید: انجمن کشوری قارچ محاسبه کرده که هر کیلو قارچ پنج هزار و 600 تومان هزیه تولید دارد، اما من بدون محاسبه استهلاک دستگاه و مکان و بدون محاسبه اجرت خودم، هزینه تولید هر کیلو قارچ را چهار هزار تومان برآورد کرده‌ام.قهاری می‌افزاید: قیمت قارچ ظرفیت افزایش تا 10 هزار تومان را دارد؛ اما فعلا کشش خرید با این قیمت وجود ندارد. به گفته قهاری وی سالانه بین 40 تا 50 میلیون سود خالص از پرورش قارچ به دست می‌آورد.او می‌‌گوید: «به دنبال کار تولیدی بودم که امکانات زیادی نخواهد و پس از مدتی بررسی به پرورش قارچ رسیدم، شاید بین کارهای تولیدی، کم‌ریسک‌ترین کار، پرورش قارچ باشد.»
او بازاریاب ندارد و قارچ‌هایش را خودش می‌فروشد. چند وقتی است که بیشتر محصولش را به جزیره کیش می‌فرستد. نسبت به وضعیت بازار، تولیدش را تنظیم می‌کند، گاهی شده که در تمامی فصول سال تولید دارد و گاهی هم در بعضی فصل‌ها خط تولیدش را غیرفعال می‌کند.پدرش زمین و بخشی از سرمایه در گردش را در اختیارش گذاشته است. البته می‌گوید که درخواست وام سی میلیون تومانی از بسیج سازندگی کرده که هنوز به دستش نرسیده، اما مراحل آخر اداری را برای اخذ وام طی می‌کند.از مزیت‌های قارچ نسبت به سایر مواد خوراکی مشابه که امروزه در گلخانه‌ها پرورش می‌دهند، ارزش بالای غذایی آن است. علی قهاری می‌‌گوید که در قارچ مواد مفید زیادی وجود دارد، مانند ویتامین B، ویتامین K، آهن، فسفر، منیزیوم، منگنز، روی و مواد آنتی‌اکسیدان ضدسرطان.
قهاری می‌‌گوید: که چند ماهی را به کارهای شرکتی، پیمانکاری و برق‌کاری ساختمان گذرانده، اما لذتی که در کار تولیدی وجود دارد با هیچ چیز دیگر قابل مقایسه نیست.او البته یک بار هم در همین زمینه پرورش قارچ با شکست مواجه شده و تمامی سرمایه‌اش از بین رفته، اما نا امید نشده و دوباره شروع کرده و حال زمینه کاری‌اش به ثبات و سوددهی رسیده و در حال حاضر شش نفر را به طور مستقیم مشغول به کار کرده است.