kayhan.ir

کد خبر: ۹۴۹۳۷
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۹
قلعه سیمون از دیروز تا امروز

مدیریت جهادی و نهضت خدمات‌رسانی چگونه چهره محروم یک روستا را تغییر داد ؟




در سیل 1371 استان گلستان مردم نزدیک به 120 روستا خانه‌های خود را از دست می‌دهند و به دنبال خانه و کاشانه‌ای برای خود به اسلام‌شهر پناه می‌برند ، گروهی از مردم در روستای قلعه سیمون با بدترین شرایط ممکن زندگی سپری می‌کنند، خانه‌های کاه گلی بدون آب و برق و گاز مناسب و از سوی دیگر نیز وضعیت بهداشتی نابسامان!
از سال 1371 تا سال 1395 سال‌های متمادی گذشته است و دولت‌های زیادی آمده‌اند و رفته‌اند و در خدمت به مردم، مردمی که مشکلات معیشتی آنان را از رسیدن به وظایف اجتماعی خود بازداشته است کوتاهی کرده‌اند و در سال 1395 نهضت و جهاد خدمات‌رسانی از سوی بسیج سازندگی، روح امیدی در این مردم دمیده است، خانه‌ها ساخته شدند، آب و برق و گاز مردم تامین گردید و طرح هادی روستا نیز به سرانجام رسید.
این همه به خوبی نشان می‌دهد که اگر آستین همت بالا بزنیم می‌شود و می‌توانیم به مردم مستضعف این دیار خدمت کنیم، خدمتی درخور شان آنان و تا مردم از دغدغه‌های معیشتی خود آسوده خاطر نشوند به وظایف اجتماعی خود با فراغ بال نمی‌توانند برسند.
49 واحد مسکونی که
 به صاحبانش تحویل شد
سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه صبح روز دوشنبه پروژه ساماندهی قلعه سیمون اسلامشهر و واگذاری 49 واحد مسکونی به ساکنین این روستای محروم را افتتاح کرد.
این پروژه به مساحت 5 هزار مترمربع در قالب 17 بلوک دو طبقه و 5 بلوک سه طبقه ساخته شده است و ساکنین آن از محرومان و سیل‌زدگان سال 1371 استان گلستان هستند که در آن زمان مجبور به ترک خانه و کاشانه خود و سکونت در روستای قلعه سیمون شدند.
از طرف همه دولت‌ها از مردم عذرخواهی می‌کنم
سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه صبح دوشنبه در آیین افتتاح پروژه ساماندهی قلعه سیمون اسلامشهر و واگذاری 49 واحد مسکونی به ساکنین این روستای محروم با اعلام این که جمهوری اسلامی ایران بر محرومیت‌زدایی و توجه به مستضعفین تصریح دارد گفت: رسیدگی به محرومین و مستضعفین و توجه به آنها کار اصلی انقلاب اسلامی است ، چرا که هدف اصلی انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی بر پایه ایجاد عدالت اجتماعی است.
وی با ابراز تأسف از وجود مناطق محروم در 38 سال پس از انقلاب اسلامی ، ‌افزود :‌ گرچه جمهوری اسلامی ایران در سال‌های پس از استقرار خود درگیر جنگ و تحریم و مشکلاتی دیگر بود، اما در موضوع رسیدگی به محرومین آنطور که باید عمل نکرده است.
فرمانده کل سپاه با تأکید بر اینکه رسیدگی به محرومین وظیفه همگان است به وضعیت روستانشینان قلعه سیمون در سال‌های پس از سیل گلستان و تخریب این روستا اشاره کرد و گفت:‌ من از طرف همه دولت‌های بعد از جنگ از مردم روستای قلعه سیمون که پس از سیل گلستان زندگی ناخوشایندی را تحمل کردند و کسی زودتر به آنها فکر نکرد و مشکلاتشان را برطرف ننمود عذرخواهی می‌کنم.
سرلشکر جعفری در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه هدف خدا از آفرینش انسان و حیات زندگی و مرگ این است که بداند چه کسی عمل صالح انجام می‌دهد، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین و اولویت‌ دارترین عمل صلاح خدمت به مردم و دستگیری از مستضعفین است.
وی با اشاره به اقدامات سپاه در حوزه محرومیت‌زدایی ، اظهار کرد: از ابتدای انقلاب حرکاتی توسط جهاد سازندگی انجام شد، اما در سال‌های پس از جنگ همزمان با سازندگی در عرصه‌های مختلف کشور با انحلال مجموعه جهاد سازندگی و به فراموشی سپردن کمک به محرومین مواجه بودیم. اما در سال‌های گذشته سپاه پاسداران بنا بر تأکیدات رهبری انقلاب حرکت خود در عرصه‌های سازندگی و محرومیت‌زدایی را آغاز کرد.
فرمانده کل سپاه با تأکید بر اینکه یکی از اقدامات اصلی سپاه پاسداران فعالیت در زمینه‌های محرومیت‌زدایی و سازندگی است، گفت: سپاه همواره در میدان‌های نیاز انقلاب اسلامی حضور داشته است و در مسائلی که خلأ وجود دارد ورود کرده و به دستگاه‌های مربوطه کمک می‌کند. سپاه در دوران جنگ زمانی که نیاز بود، به کمک نیروهای نظامی رفت و پس از جنگ نیز در حوزه‌های فرهنگی و محرومیت‌زدایی اقدامات خود را از سر گرفت.
سرلشکر جعفری در بخش‌ دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بیشترین فراوانی مناطق محروم در حاشیه تهران است، خاطرنشان کرد: با توجه به فراوانی مناطق محروم در حاشیه تهران فرصتی برای مسئولان استان تهران فراهم شده که در محرومیت‌زدایی از این مناطق حاشیه‌ای از یکدیگر سبقت بگیرند.
وی گفت: مشکل و نیاز مناطق محروم صرفاً مربوط به مسائل زیرساختی و تأمین مسکن نمی‌شود، بلکه لازم است پس از تأمین سلامتی مردم این مناطق، اشتغالزایی نیز در دستور کار مسئولان قرار بگیرد.
سرلشکر جعفری در پایان با بیان اینکه امیدواریم با توسعه محرومیت‌زدایی و سازندگی، شاهد حرکت سریعی در رفع بی‌عدالتی اجتماعی در سطح کشور باشیم، خاطرنشان کرد: ان‌شاءالله قلعه سیمون به الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت و آبادانی تبدیل شود.
گزارشی از یک جهاد خدمات‌رسانی
برای اطلاع از جزئیات نهضت خدمات‌رسانی صورت گرفته در روستای قلعه سیمون با مسئول بسیج سازندگی سپاه حضرت سید‌الشهدای استان تهران گفت‌و‌گو کردیم.
سرهنگ پاسدار عبدالله اصغری در گفت‌و‌گو با خبرنگار کیهان ضمن تشریح عملیات عمرانی این سازمان در روستای قلعه سیمون از توابع شهرستان اسلام شهر اظهار داشت: با توجه به ماموریت بسیج سازندگی در مردم‌داری و مردم‌یاری و کمک به محرومین و کم‌برخورداران در کل استان تهران یک بررسی انجام شد و تمام روستاهای بالای 20 خانوار از لحاظ فرهنگی، عمرانی، اقتصاد مقاومتی و بهداشت و سلامت احصاء گردید.
وی ادامه داد: با تهیه نرم‌افزار هوشمند نهایتا 17 نقطه محروم هدف‌گذاری و در اولین گام روستای قلعه سیمون از توابع شهرستان اسلام‌شهر با 49 خانوار و حدود 200 نفر جمعیت برای عملیات عمرانی مشخص گردید.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه حضرت سید‌الشهدای استان تهران گفت: روستای قلعه سیمون از لحاظ آب، برق، گاز، بهداشت، حمام و سرویس بهداشتی دارای وضعیت مناسبی نبوده و همچنین مردم در خانه‌های کاه‌گلی و با سقف‌های پوسیده زندگی می‌کردند.
این مقام مسئول اظهار داشت: در سیل 1371 استان گلستان مردم 120 روستا خانه‌های خود را از دست داده و با توجه به شغل کشاورزی که داشتند اسلام شهر را برای زندگی و محل سکونت خود انتخاب کردند.
وی ادامه داد: به مدت 260 ساعت جلساتی با ادارات، نهادها، فرمانداری، بخشداری، بنیاد شهید، بنیاد مسکن برگزار کردیم و نهایتا 5 هزار متر جهت ساخت منازل برای محرومین مشخص شد.
سرهنگ پاسدار عبدالله اصغری گفت: 4 کمیته عمرانی، فرهنگی، عقیدتی و سبک زندگی، اقتصاد مقاومتی، شغل و صنایع و بهداشت و سلامت تشکیل و 49 واحد مسکونی در قالب 17 بلوک دو طبقه و 5 بلوک سه طبقه احداث شد.
وی در ادامه اظهار داشت: در بعد عمرانی 11‌مرداد سال جاری کلنگ‌زنی پروژه انجام شد و خانواده‌ها در محل موقت داخل مدرسه روستا و... اسکان داده شدند، بعد از اسکان کار تخریب و بازسازی شروع شد. 20 شهریور اجرای نقشه و نصب سازه‌ها شروع و بعد از 4 ماه این منازل آماده بهره‌برداری شد و روز دوشنبه 20 دی تحویل خانوار‌ها گردید.
وی گفت: همچنین از روستای کرک به قلعه سیمون آبرسانی شد، زیر‌سازی و آسفالت بین دو روستا، زیر سازی و آسفالت معابر قلعه سیمون و همچنین طرح هادی روستا نیز به سرانجام رسید، آب، برق و گاز روستای قلعه سیمون نیز تامین گردید.
مسئول بسیج سازندگی سپاه حضرت سید‌الشهدای استان تهران در پایان به خبرنگار کیهان گفت: با اتمام فاز یک طرح، فاز دو کلنگ‌زنی می‌شود که هدف از این فاز ساخت مسجد، خانه عالم، پایگاه بسیج، کارگاه و فروشگاه اقتصاد مقاومتی و مدرسه 8 کلاسه است.