kayhan.ir

کد خبر: ۹۲۳۰۸
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۰

اکونومیست: عربستان در تمام جبهه‌ها از ایران به سختی شکست خورده است

یک نشریه انگلیسی با اشاره به تحرکات یک سال اخیر آل سعود در رابطه با ایران و تجزیه و تحلیل آنها نتیجه گرفت، عربستان در تمام جبهه‌ها از ایران به سختی شکست خورده است.



مجله‌  انگلیسی اکونومیست  طی گزارشی نوشته که، «نقشه‌های ریاض در منطقه، از سوریه و عراق گرفته تا یمن و لبنان یکی پس از دیگری به شکست منتهی شده و عربستان در جدال نفتی که با ایران داشت نیز متحمل «شکست سختی» شده است.» به گزارش تسنیم، این مجله همچنین به سیاست «محمدبن سلمان» وزیر دفاع سعودی در سوریه و لبنان اشاره کرده و می‌نویسد: «وی آشکارا از معارضان سوریه اعلام حمایت و بسیار تلاش کرد که در لبنان رئیس‌جمهوری انتخاب شود که نزدیک به حزب‌الله نباشد.» در ادامه این گزارش تأکید شده که «عربستان در یمن هم جنگی را علیه «حوثی‌ها» شروع کرد و ژنرال‌های «محمد بن سلمان» از همان ابتدا، پیروزی‌های قریب‌الوقوع و فتح صنعا، پایتخت یمن را وعده می‌دادند. شاهزاده جوان عربستان هم در عراق قصد داشت با پیاده کردن طرحی در این کشور، بر سیاست بغداد تأثیر بگذارد. از این رو، «محمد بن سلمان» برای اولین بار بعد از گذشت 25 سال سفیر عربستان را در بغداد تعیین کرد.  اما امروز می‌بینیم عربستان در همه جبهه‌ها در حال عقب‌نشینی از مقابل ایران است. این نشریه انگلیسی سپس شکست سعودی‌ها را این‌گونه تشریح کرد که «عربستان در عراق مجبور شده سفیر خود را به‌دلیل فرار از انتقادهای سیاستمداران شیعه عراقی، از این کشور فرا بخواند. در سوریه نیز، دولت این کشور به‌کمک حامیان ایرانی و روسی خود عرصه را بر معارضان خود تنگ کرده و شهر حلب در آستانه آزادسازی قرار گرفته است. عربستان در لبنان هم از خواسته‌های خود عقب‌نشینی کرده و تن به انتخاب رئیس‌جمهوری داده است که دوستی‌اش با ایران بر کسی پوشیده نیست. در موضوع پرونده‌ نفت نیز عربستان مجبور شد در نشست اخیر اوپک قبول کند که بیشترین کاهش تولید نفت را داشته باشد، در حالی که ایران نه‌تنها کاهشی نداشت بلکه موافقت شد که این کشور تولید نفت خود را به ‌میزان قبل از تحریم‌ها برساند. در یمن نیز انصارالله و حامیانش عزم را جزم کرده‌اند که اجازه ندهند عربستان طعم پیروزی را بچشد.»
در پایان این گزارش می خوانیم: مسئله شکست و عقب‌نشینی عربستان تنها محدود به رویارویی‌های مستقیم نظامی و سیاسی نمی‌شود بلکه این شکست شامل آنچه مقامات ریاض آن را «قدرت نرم» خود در منطقه می‌دانند نیز می‌شود.» اکونومیست تأکید می‌کند که «عربستان در تشکیل یک محور سنی در منطقه هم ناکام مانده و حتی برخی از دوستان و هم‌پیمانان قدیمی خود مانند مصر را نیز از دست داده است.»