kayhan.ir

کد خبر: ۸۷۹۵۸
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۹

شنبلیله گیاهی دارویی با خواصی معجزه‌آسا



شنبلیله و گیاهانی از این قبیل به عنوان داروی کمکی در درمان دیابت نقش دارند.
محمدحسین عزیزی رئیس انجمن صنایع غذایی درباره گیاهان دارویی مفید برای دیابت گفت: از گیاهانی مانند شنبلیله، زنجبیل، زرد‌چوبه، سیر، میخک، زیره سیاه، دارچین و بابونه نیز در پیشگیری و درمان دیابت استفاده می‌شود.
وی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، عصاره شنبلیله را موثر در درمان زخم معده دانست و افزود: این گیاه خصوصیاتی مانند ضدالتهاب و میکروب، تقویت‌کننده قلب، کاهش‌دهنده کلسترول خون و ورم معده دارد.
رئیس انجمن صنایع غذایی افزود: از شنبلیله می‌توان به طور موضعی، به شکل خمیر و پماد برای درمان جوش‌، سوختگی، التهابات و اگزما نیز استفاده کرد.
وی دانه‌ گیاه شنبلیله را یکی از مهم‌ترین ادویه‌ها در آشپزی و طب سنتی دانست و تصریح کرد: این گیاه معجزه‌آسا در گذشته برای درمان کورک، دیابت و سل کاربرد داشته است.
عزیزی افزود: شنبلیله تقویت‌کننده لوزالمعده است و با برخورداری از مواد فسفردار، آهن و ازت برای جلوگیری از لاغری مفرط هم مفید است.
وی تاکید کرد: مصرف بیش از اندازه‌ دارویی شنبلیله، ممکن است باعث سردرد، تهوع و تحریکات پوستی شود که باید در زمان حاملگی و شیردهی با احتیاط مورد استفاده قرار بگیرد.
رئیس انجمن صنایع غذایی اظهار داشت: در صورتی که میزان قند خون بالا باشد، نمی‌توان برای کنترل آن به طور مستقل، از دانه‌ شنبلیله استفاده کرد؛ زیرا میزان کاهش قند خون، توسط دانه‌ شنبلیله، بسیارکم است.
عزیزی ابراز داشت: افراد دیابتی برای استفاده از شنبلیله به عنوان کاهش قند خون بهتر است روزی 5 گرم از آن را مصرف کنند و پس از دو هفته با مراجعه به پزشک و آزمایش قند خون کارایی آن را از نظر موثر بودن و میزان کاهش قند خون مورد بررسی قرار دهند.
وی یاد‌آور شد: از آن جایی که پودر دانه‌ شنبلیله تلخ است، برای استفاده راحت‌تر می‌توان پودر را در کپسول‌های خالی که در داروخانه‌ها یافت می‌شوند، قرار داد و استفاده کرد که این کپسول‌ها اکثراً خوراکی هستند و هیچ عارضه جانبی ندارند.