kayhan.ir

کد خبر: ۵۳۸۱۷
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۶

اخبار ویژه


کپی‌کاری زنجیره‌ای از «اعتماد» به «مردم‌سالاری» رسید



یک روزنامه زنجیره‌ای تحلیل مغرضانه شبکه دولتی انگلیس را با تغییر نام نویسنده به عنوان سرمقاله خود منتشر کرد!
به گزارش جهان‌نیوز، مردم‌سالاری (ارگان حزب اصلاح‌طلب مردم‌سالاری) سرمقاله خود را به «اجرا شدن یا نشدن توافق» اختصاص داد که با امضای «رامین والی‌زاده میدانی» منتشر شده اما با کمی دقت معلوم می‌شود این مقاله با همین جملات پیش از این و عیناً در وبسایت فارسی‌ بی‌بی‌سی منتشر شده است. نویسنده مقاله بی‌بی‌سی حسین باستانی بولتن نویس ریاست جمهوری در دولت اصلاحات است پس از لو رفتن ارتباطاتش با بیگانگان، از کشور گریخت و رسماً در شبکه دولتی انگلیس مشغول به کار شد. در مقاله بی‌بی‌سی که عیناً از سوی مردم‌سالاری منتشر شده، تلاش گردیده ضمن بزرگ‌نمایی عدم تصویب توافق در نهادهای قانونی کشورمان، از این اقدام به عنوان بحران در جامعه ایرانی یاد شود.
اتاق خبر بی‌بی‌سی فارسی از بدو تأسیس تاکنون برای تولید خبر و تحلیل پیرامون رخدادهای سیاسی کشور با منابع داخلی به خصوص خبرنگاران رسانه‌های زنجیره‌ای در ارتباط بوده است؛ به این صورت که این پایگاه جاسوسی مدل «پینگ‌پنگی» را در دستور کار قرار داده است و از یک سو داده‌ها و اطلاعات خاص را از منابع خود در داخل کشور دریافت می‌کند و به صورت اخبار اختصاصی در برنامه‌های خود کار می‌کند و از سوی دیگر خط رسانه مورد نظر خود در مسائل مختلف سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را از طریق این کانال‌ها در رسانه‌های زنجیره‌ای اعمال می‌کند؛ این رفتار روزنامه مردم‌سالاری مدل دوم را به صورت ناشیانه اجرا کرده است.
اخیراً صادق خرازی در گفت‌وگوی خود از اصلاح‌طلبانی که گرا به دشمن می‌دهند؛ نام می‌برد و اظهار داشت: «من اصلاح‌طلبی که نمادش خارج از کشور باشد و پول بگیرد را قبول ندارم. اینکه بروند و اتهام بزنند و بد و بیراه بگویند و شانتاژ کنند را قبول ندارم. کسانی را یادم است که در دورانی که سفیر بودم با خارجی‌ها مذاکره می‌کردند و به دشمن گرا می‌دادند؛ من آنها را به عنوان اصلاح‌طلب قبول ندارم.»
حسین باستانی
بولتن‌نویس رئیس دولت اصلاحات یکی از افرادی است که در جریان راه‌اندازی روزآنلاین به عنوان یکی از دو نفر اصلی (به همراه مسعود بهنود) توسط فرح کریمی نماینده ایرانی‌تبار پارلمان هلند انتخاب شده و مأموریت ایجاد شبکه رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران را برعهده می‌گیرد. تهیه‌کنندگی سایت و رادیو بی‌بی‌سی فارسی از مهم‌ترین اقدامات او طی سال‌های حضورش در خارج از کشور هست که پتانسیل خوبی را برای نامبرده در خصوص سازماندهی فعالان مطبوعاتی خارج از کشور فراهم آورد.
پیش از این روزنامه زنجیره‌ای اعتماد نیز برای مدتی طولانی تحلیل‌های بی‌بی‌سی را بدون ذکر مأخذ و به عنوان تحلیل‌های خود منتشر می‌کرد که پس از لو رفتن ماجرا، مجبور به توقف این روند کپی‌پیست از شبکه رسمی MI6 انگلیس شد.
مردم‌سالاری چند سال پیش هم به انتشار سرمقاله‌ای در «نقد سخنان شب گذشته رئیس جمهور (احمدی‌نژاد)» پرداخته بود با این نکته قابل تأمل که اتفاقاً مصاحبه آن شب احمدی‌نژاد به دلایلی به تعویق افتاده بود، اما همکاران روزنامه زنجیره‌ای کار خود را کرده بودند!



بلومبرگ: تحریم‌های جدید علیه ایران در دستور کار کنگره است


خبرگزاری بلومبرگ از احتمال طرح تحریم‌های جدید علیه ایران پس از توافق هسته‌ای خبر داد.
بلومبرگ نوشت برخی اعضای کنگره آمریکا، پیشاپیش بررسی توافق هسته‌ای، در حال برنامه‌ریزی برای چند طرح جدید برای تحریم‌های جدید علیه ایران هستند.
براساس این گزارش، طرح جدید تحریم‌های «اد رویس» رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا نیز پاییز  به جریان خواهد افتاد. این طرح شبیه قانونی است که سناتورها «مارک کرک» و «رابرات منندز» در طول مذاکرات هسته‌ای ارائه کردند. طبق گفته چند تن از مشاوران سنا، کرک در حال حاضر سرگرم همکاری با «مارکو روبیو» به منظور گذراندن قانونی جدید و منندز نیز سرگرم کار با «لیندزی گراهام» است.
بلومبرگ افزود: ایرانی‌ها نگران طرح‌های جدید تحریم‌ها هستند. نماینده ایران در سازمان ملل ماه گذشته در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل هشدار داد، در صورتی که تحریم‌های جدید شبیه تحریم‌های اعمال شده قبلی باشد، ایران ممکن است در تعهدات خود بازنگری کند.
به نوشته بلومبرگ، کارشناسان هسته‌ای معتقدند، حتی اگر این طرح‌ها به حد را‌ی‌گیری نرسد، با این حال تاثیرگذارند. مارک دوبوویتز مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها و از منتقدان توافقنامه هسته‌ای ایران اظهار داشت: گفت‌وگو درباره قانون جدید تحریم‌ها حامل پیام‌ برای بانک‌ها و شرکت‌های سراسر جهان است.
به گفته وی، این طرح‌های جدید اساسا در پی ایجاد خطراتی برای تعامل تجاری و مالی زودهنگام با ایران است. این طرح‌ها می‌تواند به رئیس‌جمهوری بعدی برای ابطال این توافقنامه انعطاف بیشتری بدهد.
یادآور می‌شود طبق برجام تنها 13 درصد از مجموعه تحریم‌ها لغو یا تعلیق می‌شوند و با این حساب، طبیعی است که در همین وضعیت فعلی- حتی با فرض عدم تصویب تحریم‌های جدید- نیز شرکت‌های خارجی ریسک تجارت با ایران را به جان نخرند و این در حالی است که در صورت اجرای برجام  در همان چندماه اول، بخش مهمی از توانمندی‌های هسته‌ای از کشور خارج شده یا از مدار فعالیت خارج می‌شود که خروج 98 درصد اورانیوم غنی شده از کشور، بتن‌ریزی در قلب راکتور اراک و تغییر کاربری آن، از کار انداختن دو سوم سانتریفیوژها و خارج کردن 14 هزار سانتریفیوژ (از مجموع 19 هزار سانتریفیوژ) از حالت آبشاری، توقف غنی‌سازی در فردو و... از آن جمله است.



نگرانی پژوهشگاه وزارت نفت از توقف تحقیقات پس از توافق هسته‌ای


رئیس پژوهشگاه صنعت نفت گفت پژوهشگران این مرکز نگران توقف‌ کارهای تحقیقاتی و فناوری پس از توافق هسته‌ای هستند.
به گزارش خبر آن‌لاین حمیدرضا کاتوزیان جزو اولین تغییرات مدیریتی بیژن نامدارزنگنه پس از کسب رای اعتماد از مجلس به عنوان وزیر نفت بود. وی که دارای دکتری مهندسی مکانیک و بیومکانیک است، دو دوره مجالس هفتم و هشتم نماینده تهران در مجلس بود و در مجلس هشتم رئیس کمیسیون انرژی انتخاب شد. شاید بتوان گفت در همین دوران هم دیدگاه‌هایش به بیژن زنگنه نزدیک شد تا زنگنه او را در اولین تغییرات مدیریتی وزارت نفت در جایگاه مهم پژوهش در صنعت نفت برگزیند.
کاتوزیان در مصاحبه با خبر آن‌لاین و در پاسخ این سؤال که پس از اعلام توافق در مذاکرات هسته‌ای، گروه‌های مختلفی برای سرمایه‌گذاری به ایران آمدند، چقدر علاقه داشتند در بخش پژوهش فعال شوند؟ گفت: البته هنوز بحث‌ها کلی است و نیاز است گام‌های دیگری برداشته شود تا به بخش پژوهش برسند. فکر می‌کنم ورود هیئت‌های خارجی، نه فقط در صنعت نفت بلکه در سایر بخش‌های پژوهشی کشور سازمان‌هایی مثل پژوهشگاه را دچار نگرانی‌هایی کرده است. وی می‌افزاید: دوستان داخل پژوهشگاه با من صحبت کردند که بعد از برداشته شدن تحریم‌ها چه اتفاقی می‌افتد. آیا ورود خارجی‌ها به این معناست که کارهای تحقیقاتی و فناوری ما متوقف شده و به آنها واگذار می‌شود؟ یا اینکه خارجی‌ها قرار است در تسریع امور بهره‌برداری نقش داشته باشند و به فناوری ورود نمی‌کنند. در گذشته شرکت‌های خارجی همکار صنعت نفت در تسریع فرآیند تولید کمک می‌کردند که این همکاری به لحاظ اقتصادی و تولید کوتاه مدت برای ایران منفعت داشت. اما اینکه خودمان صاحب فناوری و صاحب تکنولوژی نشویم، کشور را با یک چالش سنگین مواجه خواهد کرد. کسانی که قصد همکاری با ایران در حوزه صنعت نفت و گاز دارند شاید بخواهند این فناوری‌ها را با خود بیاورند و اگر چنین شود، وضعیت بخش‌های پژوهشی‌ با چالش مواجه می‌شود. امروز چرخه اقتصادی دنیا بر پایه دانش و تکنولوژی استوار است و کسانی که صاحب دانش و تکنولوژی هستند، برنده این چرخه اقتصادی هستند. این یک زنجیره به هم متصل است و نمی‌شود حلقه‌ها از هم دور باشند. شکی نیست که یکی از این حلقه‌ها تکنولوژی است، نگرانی ما هم از همین جهت است.



معتبرسازی گزینه زیرمیز آمریکا برای دفاع از برجام!


خالی کردن دل مردم با توهم جنگ، بدترین نوع دفاع از برجام و به منزله پر کردن جای ناکامی‌هاست.
داریوش سجادی همکار سابق نشریات اصلاح‌طلب در تحلیلی نوشت: آقای روحانی هفته گذشته در نشست مشترک دولت و استانداران اظهار داشتند «نباید فکر کنیم پس از حصول توافق می‌توانیم هر طور که بخواهیم حرف بزنیم و عمل کنیم و دیگران در برابر این تغییر رفتار ما واکنشی نخواهند داشت». هر چند چنین اظهاراتی خالی از مناقشه نبود و به موقع نیز از جانب برخی از مسئولین واکنش مناسب داده شد اما علی‌رغم این آقای روحانی در حالی که هنوز دو هفته از این مواضع شاذ و ناسنجیده‌شان نگذشته، شنبه گذشته و برخلاف توصیه نامتعارف خود این بار اما به درستی در خصوص تحریم تسلیحاتی ایران فرمودند «ما از هر کجا و هر زمان که لازم بدانیم، بدون هیچ ملاحظه‌ای سلاح خواهیم خرید و سلاح خواهیم فروخت و منتظر تأیید هیچ کس و هیچ قطعنامه‌ای نخواهیم بود». که با واکنش وزارت خارجه آمریکا مواجه شد.
مشاور سابق کروبی می‌افزاید: چنین بلبشو و تناقضاتی در سخنان آقای روحانی می‌تواند یا حاکی از فقد «ثبات و هم‌گونی آرا» و ضعف هویت سیاسی و یا مؤید «رقص بالماسکه» به اقتضا و مناسبت‌های مختلف باشد!
سجادی می‌نویسد: نمونه دیگر از اظهارات شاذ و ناوارد ایشان آن بخش از سخنرانی وی در خلال سفر به همدان بود که فرمودند؛ «بعد از 23 ماه تلاش و مذاکره توسط دیپلمات‌های ملت به نقطه‌ای رسیده‌ایم که توانسته‌ایم سایه شوم جنگ را از سر مردم برداریم و امنیت واقعی را به کشور باز گردانیم».
وی تصریح کرد: اصرار بلاوجه روحانی بر وجود سایه شوم جنگ بر سر مردم ایران در حالی است که چنین ادعائی از اساس عاری از واقعیت است و جمیع متخصصین و زبدگان سیاسی مسلط بر فرآیندها و تحولات سیاسی- نظامی منطقه و آشنایان با موتور محرکه سیاسی- اقتصادی و نظامی آمریکا بوضوح بر این واقعیت اشتراک نظر دارند که بعد از دو جنگ آمریکا در عراق و افغانستان و بعد از بروز و تحمیل واقعیت‌های میدانی به واشنگتن از خلال دو جنگ مزبور و بعد از افول جهانی اقتصاد، اساساً و منطبق بر داده‌های نظامی و اقتصادی، آمریکا تا اطلاع ثانوی به هیچ وجه برخوردار از آمادگی و استعداد لازم برای ورود به جنگی دیگر در هیچ کجای جهان نیست. لذا این گونه دل مردم را از خطر جنگ «ناموجود و تخیلی» خالی کردن قبل از واقعیت نشان از نیاز بمنظور پرکردن ناکامی‌ها و «باگ»های غیرقابل دفاع در «برجام بد فرجام» است!
سجادی همچنین با اشاره به نقش «هـ» در ادامه نوشت: در آستانه انتخابات اسفند ماه بوضوح علائمی از فتنه‌ای نوین تحت مدیریت «ام‌الفتنه» در حال بازتولید است. ام‌الفتنه این بار و مانند دور قبل (88) با بسیج گسترده عقبه رسانه ای و سیاسی خود و با استظهار به شرایط مساعد حمایت خارجی «بازی» نوینی را کلید زده. هرچند قبلاً هم گفته‌ام واقعیت‌های میدانی اجازه کامیابی ایشان را (مانند تجربه 88) نمی‌دهد اما قطعاً مانند 88 این فرصت را دارد تا بار دیگر هزینه‌های سنگینی را از جوار این فتنه نوین به حساب نظام واریز کند!



ایران به خاطر آمریکا پشت حزب‌الله را خالی نمی‌کند


تحلیلگر شبکه دولتی انگلیس گفت: حزب‌الله برای امنیت ملی ایران اهمیت استراتژیک دارد و ایران هرگز به خاطر توافق هسته‌ای، حمایت خود از حزب‌الله را متوقف نخواهد کرد.
فواز جرجس استاد سیاست خاورمیانه در مدرسه اقتصادی لندن به شبکه بی‌بی‌سی گفته است: حزب‌الله لبنان مهمترین برگ برنده‌ای است که در خاورمیانه در دست ایران قرار دارد و اهمیتش برای امنیت ملی ایران به همان اندازه عراق است. ایران، نیازها و منافع بسیار حیاتی در خاورمیانه دارد و حزب‌الله نشان داده که به عنوان یک بازوی سیاسی می‌تواند خواسته‌های ایران را برآورده کند.
وی گفت: نیروهایی در ایران ممکن است که مایل باشند سرمایه‌گذاری و کمک ایران به حزب‌الله را متوقف کنند. اما فکر می‌کنم رهبر ایران و سپاه پاسداران به حزب‌الله به چشم یک سرمایه‌گذاری مهم و استراتژیک نگاه می‌کنند.
جرجس افزود: خیلی‌ها در غرب توجه نمی‌کنند که بحث حزب‌الله فقط اسرائیل نیست و اکنون این گروه به تکفیری‌ها در منطقه نیز توجه دارد که از نظر حزب‌الله یک تهدید موجودیتی علیه شیعیان نه فقط در لبنان بلکه در سوریه، عراق و دیگر نقاط محسوب می‌شوند.
وی گفت: تردیدی وجود ندارد که حزب‌الله در کوتاه مدت یعنی یک، دو یا پنج سال آینده فعالیت‌های نظامی خودش را رها نخواهد کرد.
جرجس اضافه کرد: ما شروع یک تغییر ملایم را شاهد هستیم اما نه یک تغییر یک شبه و ایران باید تصمیم بگیرد که اولویت استراتژیک این کشور، عراق و حزب‌الله است یا داشتن یک دولت دوست در دمشق است.
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه چرا کشورهای غربی این قدر مصر هستند که ایران دست از حمایت حزب‌الله بردارد؟ اظهار کرد: به دلیل اینکه حزب‌الله برای اسرائیل خیلی مهم است و در واقع مهمترین تهدید موجودیت اسرائیل از جانب فلسطینی‌ها یا مصر نیست؛ بلکه از سوی حزب‌الله است.
این تحلیلگر سیاسی با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند مواضع ایران نسبت به حزب‌الله را تغییر دهند، گفت: حزب‌الله خودش را غرور جمهوری اسلامی می‌داند و میزانی که ایران روی حزب‌الله سرمایه‌گذاری کرده از سرمایه‌گذاری در هر سازمان دیگری فراتر می‌رود.
جرجس در پاسخ به این پرسش که حمایت ایران از حزب‌الله، ایدئولوژیک است یا سیاسی و استراتژیک؟ گفت: من فکر می‌کنم هر دو؛ حزب‌الله یک قلعه و دژ مستحکمی در قلب جهان عرب است و یک کارت بازی در برابر اسرائیل به شمار می‌آید.
وی ادامه داد: همان طور که شاهد هستیم ایران نیاز ندارد مثلاً در سوریه وارد عمل شود؛ این حزب‌الله است که به عنوان یک خط مقدم سیاست ایران وارد می‌شود و نشان می‌دهد که می‌تواند به نیابت از ایران عمل کند.