kayhan.ir

کد خبر: ۴۴۱۷۱
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۰
دیپلماسی بنزینی با هدف پنهان کاری پرونده شکار ویژه

مجلس: رئیس سازمان محیط زیست به قانون تمکین کند

دبیر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: اظهارات رئیس سازمان محیط زیست در رابطه با گزارش مجلس در مورد بنزین‌های پتروشیمی مبنای قانونی ندارد و وی باید به قانون تمکین کند.
سرویس اجتماعی-

مصطفی افضلی‌فرد نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی  با اشاره به اظهارات رئیس سازمان محیط زیست درباره گزارش کمیسیون اصل 90 در خصوص بنزین‌های پتروشیمی‌ها و رد ادعای تاثیر این بنزین‌ها بر آلودگی کلان‌شهر‌ها در این گزارش، گفت: اظهارات رئیس سازمان محیط زیست درباره گزارش کمیسیون اصل 90 در خصوص بنزین‌های پتروشیمی غیرقانونی است زیرا فصل‌الخطاب در بررسی گزارش ها در رسیدگی به شکایات، کمیسیون اصل 90 است.
وی افزود: در جلسه بررسی پرونده بنزین‌های پتروشیمی شخص خانم ابتکار نیز در جلسه کمیسیون حضور پیدا کرد و مطالب خود را ارائه نمود و کمیسیون‌های بهداشت و انرژی مجلس و معاونت امور بین‌الملل وزارت نفت و سازمان استاندارد، سازمان بازرسی کل کشور و مرکز پژوهش‌های مجلس نیز در آن جلسه حضور داشته و مستندات خود را ارائه کردند.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس اظهار داشت: گزارش نهایی در خصوص بنزین‌های پتروشیمی در کمیسیون اصل 90 پس از استماع همه گزارش‌ها تهیه و به هیئت رئیسه مجلس تحویل شده است؛ در این بررسی‌ها، یکی از گزارشات از سازمان حفاظت محیط زیست بوده و اگر بنا بود که گزارش سازمان محیط زیست مبنای بررسی باشد چه دلیلی داشت تا خانم ابتکار در کمیسیون حاضر شود و تنها می‌گفتیم سازمان محیط زیست گزارش خود را ارائه داده و احتیاجی به حضور وی در کمیسیون نبود!
افضلی‌فرد همچنین خاطرنشان کرد: بر همین اساس اظهارات خانم ابتکار مبنای قانونی ندارد و وی ملزم به رعایت قانون است و باید در برابر قانون تمکین کند؛ قانون نیز می‌گوید در بررسی گزارش ها نظر نهایی کمیسیون اصل 90 مبنای عمل است.به گزارش فارس، پس از ادعای سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر تاثیر بنزین‌های پتروشیمی بر آلودگی کلان‌شهرها کمیسیون اصل 90 ضمن بررسی این موضوع اعلام کرد که بنزین‌های پتروشیمی هیچ نقشی در آلودگی کلان‌شهرها نداشته و در زمان اعلام شده از سوی سازمان محیط زیست بنزین پتروشیمی در کلان‌شهرها توزیع نشده است.رئیس سازمان محیط زیست ضمن رد گزارش محیط زیست در مجلس گفته بود که «بنزین پتروشیمی‌ها آلوده است. مجلسی‌ها می‌توانند نظرشان را بدهند ولی ما داریم پیش می‌رویم.»
شایان ذکر است پس از افشاگری‌های کیهان و برخی روزنامه‌های ارزشی درخصوص "فروش مجوز شکار” گونه‌های درمعرض خطر حیات وحش ایران در آژانس‌های شکار اروپایی و آمریکایی، سازمان محیط زیست به علت حساسیت مجلس شورای اسلامی و مردم به پول حاصل از چنین فعالیت‌های خلاف قانونی در تنگنا قرار گرفته و برای فرار از پاسخگویی مجددا پرونده حل شده سیاسی کاری این سازمان در موضوع بنزین تولید داخل را در پیش گرفته است.
گفتنی است براساس اسناد منتشر شده در یکی ازجراید‌  در لیست مفصل  و طولانی آژانس‌های خارجی برگزار‌کننده تور شکار در ایران، قوچ در معرض خطر لارستان تا 4800 یورو بسته به سایز حیوان برای شکار عرضه می‌شود. همچنین خرس وحشی 900 یورو، خرس قهوه‌ای 6500 یورو و گرگ 1000 یورو قیمت‌گذاری شده است. علاوه بر آن در لیست شکار برخی از آژانس‌ها همچون "کنسرسیوم برتر شکار” جواز ویژه شکار  پلنگ آسیایی، گوزن زرد ایرانی، مارال (گوزن) و خرس قهوه‌ای ایرانی نیز به فروش می‌رسد!
بی شک ورود به‌موقع مجلس شورای اسلامی به این پرونده تکان‌دهنده و پیگیری طرح تحقیق و تفحص از سازمان به اصطلاح حافظ محیط ‌زیست کمترین دغدغه فعالان محیط‌ زیست و کشاورزان و دامداران ایرانی است که در بحبوحه خشکسالی و بی‌محصولی رنج ترک داوطلبانه شکار را با شکستن تفنگ‌های شکاری باستانی خود به جان خریدند تا حیات‌وحش ایرانی ماندگار بماند.