kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۳۴۱
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۲

اخبار ویژه


100 مورد تحریم جدید ظرف 10 ماه گذشته!
«محاسبه تعداد تحریم‌هایی که اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی یا شرکت‌های طرف معامله با ایران اعمال شده، از تداوم استفاده قدرت‌های بزرگ از فشار تحریم اقتصادی بر ایران خبر می‌دهد.»
وبسایت شرق با انتشار این تحلیل خاطرنشان کرد طی یک سال گذشته و پس از توافق ژنو بیش از 100 تحریم جدید علیه ایران اعمال شده است.
در توافق ژنو درباره توقف تحریم‌ها احکام ذیل ذکر شده بود: «هیچ تحریم جدیدی از طرف شورای امنیت سازمان ملل بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران وضع نمی‌شود.»، «هیچ تحریم جدیدی از طرف اتحادیه اروپا بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران وضع نمی‌شود.»، «دولت آمریکا، با همکاری مستمر و ایفای نقش متناسب رئيس‌جمهور و کنگره، مانع اعمال تحریم‌های جدید علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران خواهد شد». با این حال، عملکرد آمریکا و متحدانش طی یک سال سپری شده از توافق ژنو، نشان می‌دهد برخلاف ادعاهایی که پس از توافق ژنو در داخل کشور به عنوان یک امتیاز بزرگ و تاریخی مطرح می‌شد، ماشین تحریم علیه ایران متوقف نشد.
مشرق می‌نویسد: براساس بررسی‌های انجام شده طی حدود یک سال پس از توافق ژنو نزدیک به 100 مورد تحریم جدید از سوی آمریکا و اروپا علیه شرکت‌ها، بانک‌ها و افراد با ادعای ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران اعمال شده است.
فهرست تحریم‌های اعمال شده به شرح زیر است:
- 8 آذر 92، تحریم اتحادیه اروپا علیه 17 شرکت ایرانی
- 21 آذر 92، تحریم 4 شرکت خارجی و 5 نهاد ایرانی از سوی آمریکا
- 4 بهمن 92، وضع جریمه 152 میلیون دلاری به بانک کلیراستریم آلمان از سوی آمریکا
- 8 بهمن 92، جریمه بانک روسی «بانک ماسکوا» از سوی آمریکا
- 17 بهمن 92، تحریم 18 شرکت و 14 فرد ایرانی از سوی آمریکا
- 17 بهمن 92، تحریم یک شهروند تبعه ترکیه از سوی آمریکا
-17 بهمن 92، تحریم چند تن از اعضای سپاه پاسداران از سوی آمریکا
- 9 اردیبهشت 93، تحریم 8 شرکت چینی و 2 شرکت در دبی از سوی آمریکا
- 19 تیر93، درخواست جریمه 500 میلیون دلاری از کومرتس بانک، دومین بانک بزرگ آلمان از سوی آمریکا
- 22 تیر 93، جریمه 8 میلیارد و 900 میلیون دلاری بانک فرانسوی بی‌ان‌پی پاریباس از سوی آمریکا
- 7 شهریور 1393، تحریم بیش از 25 فرد و شرکت ایرانی و غیرایرانی از سوی آمریکا
-16 مهر 93، اصرار اتحادیه اروپا بر تداوم تحریم شرکت ملی نفتکش ایران
- 29 مهر 93، ممنوعیت سرمایه‌گذاری در نفت و انرژي در ایران از سوی کنگره ایالتی پنسیلوانیای آمریکا
- 15 آبان 93، منع پرداخت هزینه استفاده از خدمات پروازی و عبور از مسیر هوایی ایران توسط شرکت‌های هوایی غیر آمریکایی از طریق موسسات مالی آمریکایی
- 17 آبان 93، تحریم سه موسسه بانکی، آموزشی و یک سرمایه‌دار ایرانی از سوی اتحادیه اروپا
- 23 آبان 93، تحریم مجدد دانشگاه شریف و شرکت سورینت از سوی انگلستان
لازم به یادآوری است رهبر معظم انقلاب در دیدار 22 مرداد امسال خود با مسئولان وزارت امورخارجه و سفرا و رؤسای نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور طی سخنانی فرمودند: «در یک سال اخیر به خاطر مسائل حساس هسته‌ای و تجربه‌ای که مطرح شد انجام بشود، بنا شد مسئولان تا سطح وزارت خارجه تماس‌ها، نشست‌ها و مذاکراتی داشته باشند... آمریکایی‌ها نه تنها دشمنی‌ها را کم نکردند بلکه تحریم‌ها را هم افزایش دادند! البته می‌گویند این تحریم‌ها، جدید نیست اما در واقع جدید است...»

اعلام برائت از فتنه‌گران پاسخ فرهادی به علی مطهری
علی مطهری سردرگمی و تناقضات بی‌پایان خود درباره فتنه‌گران را به نمایندگان مجلس نسبت داد.
وی در مصاحبه با سایت خبر آن‌لاین و درباره معرفی فرهادی به عنوان گزینه تصدی وزارت علوم گفت: اگر مجلس بخواهد با همان معیار گذشته خود یعنی همراهی یا عدم همراهی با فتنه قضاوت کند و رأی بدهد قاعدتاً آقای فرهادی هم نباید رأی بیاورد. چون ایشان هم از نظر آن گروه از نمایندگان که به موارد قبلی رأی ندادند با فتنه همراهی داشته است زیرا در مرداد ماه سال 88 نامه‌ای را همراه آقایان خاتمی، موسوی، کروبی و بسیاری افراد دیگر خطاب به مراجع تقلید امضا کرده است که در آن نامه نوع رفتار با معترضان به رفتار دوران سیاه ستمشاهی تشبیه شده است. همچنین آقای فرهادی ظاهراً با حزب مشارکت نیز همکاری داشته است. البته فعلاً از آن هجوم پیامکی به نمایندگان که توسط محافل خارج از مجلس انجام می‌شد خبری نیست. ظاهراً آتش‌بس اعلام شده است. اما اگر این گروه از نمایندگان از معیار خود که همان مسئله فتنه باشد دست بردارند و بهانه‌گیری را پایان دهند آقای فرهادی رأی اعتماد خواهد گرفت ولی در این صورت باید پاسخگوی مردم باشند که چه اتفاقی افتاد که از شعار «فتنه خط قرمز ماست» عدول کردید؟
وی مدعی شد: در واقع نمایندگان مخالف گزینه‌های قبلی بر سر دوراهی قرار گرفته‌اند که آیا بر معیار قبلی خود پافشاری کنند و این گزینه را نیز رد کنند یا از آن معیار به خاطر ملاحظاتی دست بردارند و به قول خودشان به یک فتنه‌گر رأی اعتماد بدهند. هر دو حالت به ضرر مجلس است.
این اظهارات در حالی است که نمایندگان مجلس ضمن همکاری کامل در رأی اعتماد به اغلب وزرای پیشنهادی (حتی با رأی بالای 270 نفر) و نیز رأی به فرجی دانا در سال گذشته، حسن نیت خود را به اثبات رسانده و در کنار این موضوع پایبندی خود به خط قرمز نظام در زمینه فتنه‌گران را به اثبات رسانده‌اند. با این وصف برائت هر نامزد تصدی وزارت از فتنه‌گران خط قرمز غیرقابل اغماض است.
در همین زمینه محمدپورمختار رئیس کمیسیون اصل 90 با اشاره به دیدارش با وزیر پیشنهادی علوم گفت: فرهادی ضمن اعلام برائت از فتنه 88 امضاء هر گونه نامه در حمایت از فتنه‌گران راتکذیب کرد و گفت افرادی نام وی را پای نامه آورده بودند.
وی در مصاحبه با مهر گفت: در صحبتی که با ایشان داشتم در خصوص امضای نامه‌ای از طرف وی در سال 88 در حمایت از فتنه سؤال کردم که فرهادی با اعلام برائت از فتنه 88 صراحتاً گفتند که این نامه را امضا نکردند بلکه افرادی نام ایشان را در آن نامه قرار داده بودند.
همچنین قاسم جعفری سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به نشست این کمیسیون با محمد فرهادی گفت: در این جلسه نمایندگان سؤالات خود را مطرح کردند و دکتر فرهادی گفت فتنه را محکوم می‌کند و نامه‌ای که به وی منتصب شده را امضا نکرده است. فرهادی همچنین گفت: «من در برنامه پزشکی ستاد موسوی دخیل بودم ولی در قضایای بعدی دخالتی نداشتم.» فرهادی درباره تیمی که قرار است در وزارت علوم به کار گیرد نیز گفت تیم خود را دارد و از افرادی که برخی از نمایندگان اسم بردند، استفاده نخواهد کرد و از کسانی استفاده می‌کند که به نظام، رهبری و انقلاب وفا‌دار باشند و جهت آرامش و مصالح کشور فعالیت کنند.
جعفری افزود: دکتر فرهادی عنوان کرد در انتصابات از بسیج اساتید کمک گرفته و از آنها استفاده خواهم کرد. رشته‌ها را بازبینی کرده و رشته‌های میان رشته‌ای را افزایش خواهم داد.
سخنگوی کمیسیون آموزش تصریح کرد: فرهادی همچنین ادامه داد با نشریات فرقه‌گرا و ضد انقلاب و افراد هنجار شکن در هر سطحی در دانشگاه برخورد خواهد کرد.
جعفری گفت: وزیر پیشنهادی علوم در مورد 750 رشته غیرقانونی دانشگاه آزاد نیز یادآور شد که این رشته‌ها باید با شورای گسترش وزارت علوم هماهنگ باشد. و کمیسیون نیز موافقت مشروط خود را اعلام کرد تا مباحثی که مطرح شده اجرایی شود.
یادآور می‌شود برخی روزنامه‌های حامی دولت نیز موضعی مشابه علی مطهری در پیش گرفته‌اند و معلوم نیست این طیف واقعاً حامی دولتند یا فقط می‌خواهند با تظاهر به این حمایت سناریوی خود را پیش ببرند.

باید این توهم را از دولت زدود که توافق هسته‌ای معجزه می‌کند
«با توافق هسته‌ای معجزه‌ای در اقتصاد رخ نمی‌دهد و اگر کسانی درون دولت چنین تصور خامی دارند باید اصلاح شود.»
این مطلب را فرشاد مومنی استاد اقتصاد دانشگاه علامه‌طباطبایی عنوان کرد. وی در مصاحبه با ایلنا و در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به برخی از صحبت‌ها و تبلیغات، با توافق احتمالی معجزه‌ای در اقتصاد رخ می‌دهد، گفت: این نوع برخورد و تحلیل را خطرناک و مشکوک ارزیابی می‌کنم. ما باید بدانیم تا زمانی که بلوغ فکری و اصلاح نظام‌ و سیاست‌های ضدتولیدی وجود نداشته باشد، هیچ معجزه‌ای در اقتصاد در کار نخواهد بود. لذا اولویت نخست ما، اصلاح نظام‌های ساختاری است نه فکر کردن به اینکه توافق هسته‌ای همه مشکلات را حل می‌کند.
وی ادامه داد: کسانی که این تصورات، تفکرات و خیالات خام را دارند، چقدر خوب است به تاریخ اقتصادی ایران در سال‌های 1352 تا 56 مراجعه کنند. در آن برهه زمانی دولت وقت ایران در قله در هم‌تنیدگی منافع با قدرت‌های بزرگ قرار داشت اما بخاطر اشتباهات فاحش سیاسی که مرتکب شد، علاوه بر حمایت‌های همه‌جانبه سقوط کرد.
این اقتصاددان اصلاح‌طلب تصریح کرد: اگر دولتی واقعا توسعه‌گرا باشد، باید علیه این توهم، روشنگری انجام دهد و اگر خدایی ناکرده در درون دولت کسانی هستند که چنین تصور خامی دارند، در جهت اصلاح آن باید اقدام شود.
از سوی دیگر یک عضو مرکزیت حزب کارگزاران گفت: مسائل اقتصادی با توافق هسته‌ای حل نمی‌شود.
سعید لیلاز در مصاحبه با ایسکانیوز اظهار داشت: ما ناگزیر به توافق نیستیم چراکه به‌طور کلی تحریم‌های بعد از انقلاب نه تعیین کننده بوده‌اند و نه بازدارنده. عدم توافق، یکباره ایران را در معرض بحران اقتصادی و دیگر مسایل قرار نمی‌دهد و توافق هسته‌ای نیز ایران را گلستان نمی‌کند.
وی ادامه می‌دهد: بزرگنمایی درمورد آثار مثبت و منفی توافق هسته‌ای جایز نیست. البته شاید اگر این توافق حاصل نشود یک نوع سرخوردگی در جامعه به وجود آید و از محبوبیت دولت کاسته شود اما این سرخوردگی زودگذر است و تأثیری آنچنانی در ساختارهای اقتصاد، اجتماعی و حتی سیاسی نخواهد داشت.
عضو کارگزاران گفت: توافق هسته‌ای تنها شتاب 10 درصدی خواهد داد به روند بازسازی. من گفتم و بازهم می‌گویم توافق هسته‌ای بهتر از عدم توافق است اما این بدان معنا نیست که به هر قیمت به این توافق دست پیدا کنیم. پس عدم توافق بهتر از توافق بد است.
وی خاطرنشان کرد: تحریم‌ها بیشتر از آنکه ضرر داشته باشند مزایا داشته‌اند. با بسته شدن درهای جهانی، ایران در زمینه تولید موفقیت‌های بسیاری داشته، اشتغالزایی افزایش پیدا کرده و روحیه همبستگی در مردم تقویت شده است.
لیلاز تأکید می‌کند: اگر توافق صورت نگرفت اتفاق خاصی در اقتصاد رخ نخواهد داد و انضباط مالی و داشتن برنامه می‌تواند بسیاری از گره‌های اقتصادی را باز کند. این را هم باید بگویم اینکه با توافق تمامی مسایل حل می‌شود و روابط ایران و غرب دوستانه می‌شود یک توهم بزرگ است.

روایت مدیر کل مطبوعاتی خاتمی از بی‌علاقگی اصلاح‌طلبان به امام(ره)
مدیر کل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد دولت اصلاحات اذعان کرد، که بسیاری از اصلاح‌طلبان برخلاف اول انقلاب دیگر علاقه‌ای به امام خمینی ندارند.
عیسی سحرخیز از افراطیون مدعی اصلاحات و همکار گروهک‌ها، مدیر کل مطبوعات داخلی در دولت خاتمی بود که در فتنه 88 بازداشت شد. وی در گفت‌وگو با جرس گفت «خیلی از اصلاح‌طلبان برخلاف اول انقلاب دیگر علاقه‌ای به آقای خمینی ندارند.»
وی در این مصاحبه با یادآوری نحوه آشنایی‌اش با سیدمحمد خاتمی و همکاری‌هایش با وی، گریزی هم به ماجرای «خروج از حاکمیت» که توسط تعدادی از اصلاح‌طلبان در دوران دولت دوم خرداد مطرح شد، زده و یادآور شده است: بحث‌هایی مانند خروج از حاکمیت مباحث داخلی اصلاح‌طلبان بود. از لحاظ تئوریک هم روی آنها کار می‌شد. دیدگاه‌ها هم بسیار متفاوت بود. اصلا تعبیر جبهه اصلاحات به همین دلیل بود.
سحرخیز که سابقه حمایت از بهائیت و هم‌جنس‌بازان را دارد، می‌گوید: من نگاه منتقدانه‌ای به ایشان [امام] دارم و فکر می‌کنم خیلی از کارها خطا بود.
سحرخیز همچنین «تغییر قانون اساسی»، «تغییر ساختاری قوه قضائیه» و «حذف نهاد ولایت فقیه» را جزیی از اصلاحات ساختاری(!) می‌داند و اضافه می‌کند: ما در اول انقلاب اشتباه کردیم که با خوش‌بینی بسیار و اولیه به آیت‌الله خمینی، به ولایت فقیه هم باور داشتیم.
اظهارات سحرخیز به ویژه درباره بی‌علاقگی اصلاح‌طلبان به حضرت امام(ره) طبق روال گذشته با سکوت توام با تاکید مدعیانی چون مجمع روحانیون مواجه شده است. در دولت خاتمی نیز گنجی تروریست ویژه افراطیون در حاشیه کنفرانس برلین مدعی شد «خمینی به موزه تاریخ خواهد رفت» اما سخنان وی با سکوت و انفعال خاتمی، مجمع روحانیون، حزب مشارکت و چپ‌های سابقا خط امامی مواجه شد. با این سکوت مداوم می‌شود گفت که مدعیان اصلاح‌طلبی به وضعیت «مرده‌ای در میان زندگان رسیده‌اند.»