دریادار ایرانی: بهزودی شاهد ساخت اولین پیشران تمام ایرانی خواهیم بود
امیر سرتیپ دریادار شهرام ایرانی روز سهشنبه در نشست خبری در تشریح هفتادوپنجمین ناوگروه اعزامی به اقیانوس اطلس افزود: امروز بزرگترین رویداد تاریخی نظامی در حوزه دریا توسط نیروی دریایی راهبردی ارتش با اعزام ناوگروه رزمی متشکل از ناوشکن همیشه ایرانی و تمام ایرانی جمهوری اسلامی ایران سهند و ناو بندر مکران به سلامتی و با اقتدا و موفقیت به اتمام رسید و توانست مأموریت خود را با عبور از اقیانوس هند جنوبی و اطلس شمالی و پیمودن حدود ۴۵ هزار کیلومتر در اقیانوسها و دریاها و در مقابله با دریاهای خروشان و طبیعت خشن اقیانوسها به اتمام رسانده و به میهن عزیزمان برگردد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: امروز که صحبت از ناوشکن سهند میشود، نشاندهنده اوج توانمندی در حوزههای مختلف آموزش، تعمیر و نگهداری، ساخت، نوسازی و بهرهمندی از بهروزترین توانمندیهای علمی و تحقیقاتی است که به دست جوانان و دانشمندان ایرانی و صنعتگران توانمندمان رقم خورده است که توانستهاند با عبور از همه دریاهای خروشان نماد پرچم همیشه سرافراز جمهوری اسلامی را به جهانیان نشان دهند.
ایرانی بیان کرد: پیام اعزام هفتاد و پنجمین ناو گروه این است که کسانی که این توانمندی را باور نداشتند امروز به این باور رسیدهاند و دوستانمان به این خود اتکایی میبالند و افتخار میکنند و میتوانند از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده کنند.
دریادار ایرانی ادامه داد: این مأموریت خودباوری، اقتدار و بالندگی ایران را نشان میدهد، زمانی که صحبت از ناو سهند میشود یعنی نماد اوج خودباوری و بالندگی ایران در عرصه دریا و دریانوردی.
به تجهیزات راهبردی
دست پیدا کردیم
فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره دستاوردهای نیروی دریایی گفت: توانمندی ما در سه حوزه سطح، زیرسطح و هوا تعریف شده و توانستهایم به تجهیزات راهبردی دست پیدا کنیم. امیدواریم به زودی شاهد رونمایی از موتور دریایی تمام ایرانی باشیم.
دریادار ایرانی در ادامه تامین امنیت دریایی و خطوط تجارت دریایی عنوان کرد و گفت: با اقتدار ایستادهایم و با فرمان فرماندهی معظم کل قوا آماده انجام هر مأموریتی هستیم.
وی درباره توجه جهانیان به حضور نیروی دریایی ارتش در اقیانوس اطلس گفت: اعزام ناوگروه هفتادوپنج حاصل تجربیاتی است که از سال ۸۸ تا کنون کسب شده است. ما بجز اقیانوس هند به سمت دریای چین هم رفتیم و با ناوشکن سبلان در آن منطقه حضور پیدا کردیم. در ادامه در دریای مدیترانه حضور پیدا کردیم و از کانال سوئز عبور کردیم و پا را از این فراتر گذاشته و به دماغه امیدنیک رفتیم و در سال ۱۴۰۰ با عبور از سه اقیانوس با افتخار در مراسم روز نیروی دریایی روسیه حضور پیدا کردیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه در این مسیر همواره منادی صلح و دوستی بودیم گفت: ما فقط امنیت را برای خودمان برقرار نکردیم بلکه بقیه نیز در سایه این امنیت از این مسیرها عبور کردند و امنیت را به منطقه و جهان هدیه کردیم.
دریادار ایرانی در بخش دیگری از نشست، بومیسازی پیشرانهای دریایی را از اولویتهای مهم نیروی دریایی عنوان کرد و گفت: بهزودی شاهد ساخت اولین پیشران تمام ایرانی خواهیم بود که در عرصه دریا به همه ارگانها کمک میکند.
ناوگروه هفتادوپنج
از سه کانال و هشت تنگه
مهم دریایی عبور کرد
وی با بیان اینکه چالشهای پیش روی ناوگروه هفتادوپنج موجب شد خودباوری خود را ثابت کنیم، اظهار کرد: ما تنها کشوری هستیم که امنیت دریایی خودمان را به تنهایی تامین میکنیم و این ناوگروه نیز بدون تامین نیازمندی از هیچ کشوری به مسیر خود ادامه داد حتی در طول مسیر برای رفع نیازهای فنی به هیچ بندری نیاز پیدا نکردیم. فرمانده نیروی دریایی ارتش یادآورشد: دقت نظر دشمن روی ناوگروه ما بیشتر به این خاطر بود که ببیند ما قوانین را نقض میکنیم یا نه که خدا را شکر ما هیچ قانونی را نقض نکردیم و توانستیم از سه کانال مهم و هشت تنگه دریایی با سلامت عبور کنیم.
دریادار ایرانی همچنین درباره برگزاری رزمایشهای مشترک گفت: یکی از برنامههای ما برگزاری رزمایشهای مرکب با سایر کشورها است. ما هر دوسال یکبار با کشور عمان رزمایش امداد و نجات برگزار میکنیم و بهدنبال این هستیم که با دعوت از کشورهای بیشتر رزمایشهای بهتری برگزار کنیم.